avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Activitate veterin

Activitate veterin

AS DORI SA STIU DACA ESTE NECESARA AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE PENTRU O CASUTA DE GRADINA PREFABRICATA
Angajatorul a hotarat ca, din cauza situatiei actuale din economie, sa ne reduca salariul cu 20%.
In acest sens a emis un document prin care ni se cere sa semnam ca suntem de acord cu aceasta reducere pe termen nelimitat, mai mult doreste sa reduca programul de lucru cu 20%.
Este legal?
In fiecare sambata si duminica lucrez cate 4 ore.
cum poate angajatorul sa imi dea 2 zile libere consecutive pe saptamana cu respectarea normei medii de 40 ore pe saptamana?
daca orele lucrate sambata si duminca sunt platite ca ore suplimentare, mai exista obligatia angajatorului cu privire la acordarea zilelor de repaus?
multumesc.
Angajatorul refuza incheierea contractului colectiv de munca. Ce se poate face?
Cum se interpreteaza urmatorul articol " Contractul încheiat între angajator şi serviciul extern de prevenire şi protecţie trebuie sa cuprindă cel puţin următoarele:.....
b) modul de colaborare cu lucrătorii desemnaţi/serviciul intern de prevenire şi protecţie şi/sau cu alte servicii externe de prevenire şi protecţie;

Ce trebuie mentionat in contract in acest sens?
Eu imi execut sarcinile de munca pe baza unor comenzi primite de firma la care lucrez.
O alta persoana are sarcina de a obtine aceste comenzi. Aceasta persoana nu isi executa corect si complet sarcinile prevazute in fisa postului. Prin urmare nu aduce comenzi. Costatand ca nu are comenzi firma ma concediaza pe mine (executantul).
Este corect? Ce pot face din punct de vedere legal? Firma este cu capital integral privat.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Unde se depune aceasta contestatie?
In cazul in care angajatorul ma concediaza din cauza lipsei de comenzi iar eu pot sa demonstrez ca persoana angajata pentru obtinerea comenzilor nu si-a indeplinit sarcinile de serviciu pot sa ma adresez instantei pentru a cere despagubiri angajatorului sau persoanei respective?