avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate SC FULL IMOBILIARE

Activitate SC FULL IMOBILIARE

Sunt convinsa ca acea clauza nu suna exact asa ci pobabil se refrea la cumpararea imobilului evitand plata comisionului de intermediere contactand direct proprietarul sau o alta agentie prin itermediul careia sa incheie contractul de v-c, pe numele unei rude ( se practica) . Unde nu sunt reglementari juridice clare de organizare a activitati fiecare se descurca cum poate.
Eu totusi nu inteleg ce rol avea fratele in aceasta ecuatie. De ce mergea la vizionari? si cum a nimerit tocmai la acest apartament pe care inca nu va hotarase-ti sa il cumparati dar pe urma l-ati cumparat?
... oare ce poate spune apararea? si daca tot s-a dus la vizionare de ce a apelat la alta firma?!:hm:
Foarte bine spus. Lucrez ca jurist pentru agentii imobiliare si asa procedeaza anumite "persoane". De fiecare data, fie au platit comisionul de buna voie, fie au fost dati in judecata si au pierdut. Tineti cont de faptul ca in instanta vor fi audiate toate partile, sub juramant, adevarul va iesi la iveala.:thumbup:
Am un ordin al regelui de punere in posesie teren, nu stiu in ce conditii mai este valid daca pana in prezent nu s-a vandut imobilul, nu s-a dezbatut succesiune, nu s-a inscris in cartea funciara, etc.Nu am gasit nicaieri regimul juridic al acestui act.
... nu sunt cazuri de uzucapiune.
multumesc:hm:
Răspuns la discuția Succesiune+vanzare/cumparare
1) Testamentul nu are nici o legatura cu declaratia de renuntare la mostenire, ca atare nu poate fi atacat pe acest motiv.

2) Certificatul de mostenitor nu reprezinta titlu de proprietate ci calitatea de mostenitor, el trebuie insotit de titlu de proprietate al defunctului, in cazul dumneavoastra la bunicului, dosar cadastral si intabulare in cartea funciara pentru a se putea incheia vanzarea si, de asemena CM inscris la primarie in cadrul directiei de taxe si impozite.
Buna ziua,
Sunt interesata de modul de dobandire a dreptului de proprietate a imobilelor in timpul regelui Mihai. Unde as putea gasi informatii ?...ma refer la toate tipurile de acte .
Multumesc
Multumesc din suflet, la fel pentru tine si pentru toti cei ce trec pe aici.
Numai bucurii:hugall:
Propun sa studiem o speta din jurisprudenta:

Prin actiunea înregistrata pe rolul acestei instante sub nr.992/331 din 21.04.2008, reclamantii D P si D I, au chemat în judecata pe pârâtul B.I solicitând instantei ca prin hotarârea ce va pronunta, sa constate dreptul lor de proprietate asupra terenului arabil în suprafata de 54,08 mp. situat în intravilanul satului F. (tarla 13),avind ca vecinatati:rest proprietate reclamanti, V. G.,V. V., rest proprietate pârât si a se pronunta o hotarâre care sa tina loc de act autentic de vinzare-cumparare.

Analizind actele si materialul probatoriu existent la dosarul cauzei, instanta retine ca prin înscrisul sub semnatura privata, pârâtul în calitate de promitent vinzator, s-a obligat sa le vânda reclamantilor în calitate de promitenti- cumparatori un teren în suprafata de 54,08 mp. situat în intravilanul satului F.,T.14, P.221, pentru suma de 4.000.000 lei rol, avind ca vecini: rest proprietate reclamanti, V. G., V.V. si rest proprietate pârât.

Cu ocazia administrarii probei cu interogatoriul pârâtului B. I., a recunoscut încheierea conventiei, plata pretului si a declarat ca este de acord cu admiterea actiunii.

Din adeverinta nr.4030/18.09.2008 emisa de Primaria com. G. V., Jud.Prahova, rezulta ca pârâtul B. I. figureaza in evidentele agricole cu terenul de 54 mp. în satul F., tarlaua 14,P.221 -teren reconstituit conform titlul de proprietate nr.117719/04.03.2005.

Întrucât prin chitanta de mâna partile intentionau transmiterea unui drept real de proprietate cu privire la un imobil, naste în sarcina lor o obligatie de a face, constînd în incheierea în viitor a contractului în forma autentica, aceasta obligatie este susceptibila de executare silita prin pronuntarea de catre instanta a unei hotarîri care sa tina loc de act autentic de vinzare-cumparare.

Aceasta posibilitate intemeiata pe disp.art. 1073-1077 cod civil vizeaza suplinirea consimtamîntului partilor la încheierea actului in forma autentica si presupune prin ipoteza un antecontract valabil încheiat în care clauzele contractuale,au fost respectate(plata pretului), conditii care sunt indeplinite in speta dedusa judecatii.

De asemenea, potrivit art.969 cod civil conventiile legal facute,au putere de lege între partile contractante si potrivit art. 970 cod civil, ele trebuie executate cu buna- credinta si obliga la toate urmarile pe care echitatea, obiceiul sau.legea le da obligatiei dupa natura sa.

În consecinta, în raport de considerentele aratate în cele ce preced, constatind ca pârâtii nu s-au prezentat la notariat in vederea încheierii contractului de vînzare-cumparare in forma autentica,instanta urmeaza sa admita actiunea si sa constate ca între reclamanti si pârât a intervenit vinzarea-cumpararea imobilului-teren in suprafata de 54 mp. situat in intravilanul comunei G. V., satul F.,T.14,P.221,Jud.Prahova, categoria de folosinta arabil, astfel cum a fost identificat prin raportul de expertiza topo.

* judecator liliana aspasia negotei
* proprietate privată

poate fi gasita la link-ul de mai jos
[ link extern ]

personal nu am gasit nicio speta in care vanzatorul sa ceara anularea chitantei de mana pentru "pret mic", dar puteti incerca oricand actiunea este imperscriptibila.:thumbup:


Succesiunea a fost facuta foarte corect, baiatul cel mare nu avea calitate de mostenitor deoarece socrul dumneavoastra nu ii era tata. Succesiunea s-a dezbatut dupa socrul dv. iar la masa succesorala vin sotia si copii, in consecinta s-a facut corect.
In ceea ce priveste contractul de vanzare-cumparare cu uzufruct viager este ok , nu este nul. Drepturile soacrei dumneavoastra raman aceleasi ca si pana acum, cu o mica diferenta, nu va mai plati ea impozit pe cladire, ci cumparatorul care are proprietatea dar nu si posesia, pe aceasta o va avea dupa decesul soacrei dv.
o zi buna
:giggle:
Asta nu am mai auzit-o, pentru orice contibuabil exista rol fiscal, si dv. aveti un rol in baza caruia platiti taxele si impozitele pe casa, teren intravilan sau extravilan, etc. banuiesc ca si inainte de a vinde plateati imopzit pe acest teren. Din punctul meu de vedere, cred ca primarul deja are acte pe acest teren prin alte metode (.....), lucrez pentru societati imobiliare si am vazut multe cazuri asemanatoare. In ceea ce priveste anularea vanzari, poate fi mult discutata...:closedtopic:
Răspuns la discuția intabulare spatiu comercial
Va prezentati la Biroul de carte funciara al secorului din care face parte spatiul comercial cu ;
- Actul de adjudecare eliberat de executorul bancar, care să identifice imobilul prin numărul topografic/cadastral şi numărul de carte funciară/localitate – original sau copie legalizată;
- Certificat fiscal cu valoarea de impozitare;
- Dovada achitării impozitului pe venitul obtinut din transferul proprietatii imobiliare, prevazut de art 771 din Codul fiscal (pentru actele de adjudecare incheiate ulterior datei de 01.01.2007 şi în situaţia în care imobilul constituia obiectul dreptului de proprietate al uneipersoane fizice).
- Dovada achitării integrale a tarifului – 0,15% din valoarea actului de adjudecare, dar nu mai putin de 60 leipentru fiecare imobil; daca valoarea din act este mai mica decat valoarea de circulatie a bunurilor imobile stabilita prin expertiza de camerele notarilor publici sau nu este disponibila, procentul se aplica la aceasta din urma. Daca valoarea nu poate fi determinata, tariful minim este de 60 lei pentru fiecare imobil. – cod 2.3.2.
- Cererea tip pe care o veti gasi acolo.

Succes:thumbup: