avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate deea_lex

Activitate deea_lex

Răspuns la discuția incurcat...
impozite cu retinere la sursa nu erau, carnet de cec-uri nu a existat, biletele la ordin nu erau avalizate. in schimb sunt datorii mari la impozitul pe profit si la tva plus cele pe la creditori diversi.
Discuție incurcat...
In anul 2006 am infiintat un srl cu 2 asociati, eu si cel de-al doilea asociat, acesta fiind si administrator. In aceasta societate noi am fost doar niste persoane interpuse deciziile luandu-le altcineva. In 2008 cel de-l doilea asociat a iesit din societate eu ramanand asociat unic si administrator. ianuarie 2009 am iesit si eu din societate cesionand si predand functia de administrator persoanei care a luat deciziile cu privire la societate in tot acest timp. La momentul fiecarei cesiuni s-au facut si niste declaratii notariale prin care fostul asociat si eu la randul meu am declarat ca nu noi am exercitat de fapt activitatile societatii. Ma intereseaza daca dupa cesiune si elibererea din functia de administratori vreunul dintre noi mai raspunde pentru actiunile acestei societati si daca acele declaratii notariale au vre-o putere. Mentionez deasemenea ca in afara de actele de constituire si modificare pe nici un act al societatii, facturi, etc nu este semnatura noastra.
Multumesc.
Discuție novatie
am doua societati comerciale, una persoana jurica romana alta persoana juridica elvetiana. firma din romania a incheiat un contract de consultanta cu o mare societate de consultanta. in baza acestui contract s-au emis n facturi pe care societatea romana le-a achitat. am ajuns la momentul platii onorariului de succes care este o suma destul de importanta. daca as putea sa o platesc de pe societatea elvetiana as fi scutita de plata tva-ului. am incercat sa propun societatii de consultanta o novatie cu schimbare de debitor. au spus ca in principiu nu au nimic impotriva dar, zice domnisoara avocat a lor, cum motiveaza ei faptul ca toate celelalte facturi au fost platite de firma din romania si tocmai "succes fee-ul" de o alta societate. si ca in baza caror prestatii factureaza ei onorariul de succes societatii din elvetia. eu nu stiu sa existe vre-o problema atata timp cat debitorul si creditorul sunt de acord cu novatia.
poate sa imi spuna cineva daca exista o problema reala?
multumesc
buna ziua. am de recuperat un debit de 20.000 lei. initial a fost de 55.000. pe o parte din valoare am emis facturi, mi s-au platit. pe restul nu am mai emis ca mi se plateau foarte greu iar eu plateam tva instantaneu de ma usca. acum nu mai dau de individ sa imi semneze restul facturilor, rezulta ca nu prea pot sa il actionez in judecata. nu am nici contract. ca eram prieteni buni deh....si am zis ca il facem noi...avand in vedere ca am facturile de intrare pe marfa si ca pot demostra ca el nu are intrare pe ea si totusi a vandut-o credeti ca pot sa merg pe drept comun si sa incerc sa imi recuperez banii?
Răspuns la discuția FANTASTIC!!!
Da...prin urmare sa il ia cineva in spatiu, chiar daca el nu sta decat cate un we in tara din 2 in 3 luni ca sa aiba si el saracul o resedinta. Sau cel mai bine...sa isi cumpere o casa si sa aiba si el domiciliu ca tot romanul ca sa poata sa isi faca buletin si sa ii scot cazier fiscal:)
Deci o solutie s-a gasit dar scarpinandu-ne cu mana dreapta la urechea stanga. Ceea ce ma scoate din minti este imposibilitatea celor 3 institutii: Registrul Comertului, Administratia Financiara si DGFP - caziere de a-mi spune care este solutia legala in acest caz. Mentionez ca solutia la care am recurs mi-a fost data pe holul DGFP prin bunavointa unui angajat de acolo, nefiind in nici un caz o abordare oficiala. Aceasta ar fi fost sa fac eu o cerere la ministerul finantelor si sa ii intreb ce sa fac. Si ei sa imi raspunda in 30 de zile si sa intram iar in lantul slabiciunilor....
Răspuns la discuția FANTASTIC!!!
aaaa...pai declaratie pe proprie raspundere aveam de la inceput dar stiti ca prezumtia de nevinovatie nu este decat o notiune abtsracta si ca judele de la registru a considerat ca nu este suficient, poate omul minte, nu?!!! Si ma incapatanez sa nu il identific cu pasaportul strain pentru ca omul nu vrea. I se pare o minciuna prin omisiune ceea ce si este.....si nu vrea sa accepte asta.
Răspuns la discuția FANTASTIC!!!
Omul meu nu are nici o proprietate in Ro, ca mi s-a sugerat si mie la ministerul finantelor acelasi lucru. Mi s-a sugerat inclusiv sa "ne facem" ca nu e si cetatean roman si sa ii dea NIF.....numai ca e greu sa ii explici omului care nu mai sta de 20 de ani in Romania ca nu se poate bucura de aceleasi drepturi de care ne bucuram toti. In fine...solutia a fost urmatoarea: ne-am dus la politie unde am facut cerere sa ne elibereze o adeverinta cu ultimul domiciliu avut inainte de a pleca din tara si pe baza acestei adeverinte se va elibera cazierul fiscal. O solutie de compromis, care nu are nici o explicatie logica.....
Discuție FANTASTIC!!!
Imi permit sa va impartasesc ultima mea experienta legata de infiintarea unei societati comerciale dorindu-va sa nu vi se intample niciodata....
Strangem actele, ajungel la registru, asociati un cetatean cu dubla cetatenie, romana/irlandeza si unul francez. Cetateanul roman nu are buletin romanesc, nu domiciliaza in Ro din 1978 dar are CNP(normal ca s-a nascut aici), CNP care este trecut pe pasaport. Judele de la registru vede ca are CNP si zice: nu este suficienta declaratia pe propria raspundere ca nu are datorii fata de statul roman, trebuie sa imi aduceti cazier fiscal. Ajungem la caziere: nu putem sa ii eliberam cazier fiscal deoarece nu are buletin. Doamna, dar are CNP, il puteti identifica. Nu, nu se poate. Faceti-i NIF. Ajungem la NIF. Nu putem sa va dam NIF pentru ca este cetatean roman, are deja CNP, NIF-ul se da doar pentru cetatenii straini. Mergem la Ministerul finantelor, aflam ca nu figureaza inregistrat fiscal in Ro sub nici o forma. Aaaaa pai trebuie sa il inregistrati. Cum? Nu stiu, mergeti dvs la caziere....Epopeea nu s-a terminat, azi ne intoarcem la caziere...am vaga banuiala ca nu vom rezolva nimic. Va tin la curent. Daca ati intalnit vreo situatie asemanatoare spuneti-mi si mie cum ati rezolvat-o. Pe 27 feb se discuta perimarea dosarului la Registrul Comertului asa ca....
Multumesc
Răspuns la discuția de prin CAEN...
:)) :)) ai dreptate. ma intereseaza activitati de tiparire. pe la codurile cu 222 pe acolo.
multumesc
Răspuns la discuția de prin CAEN...
:)) :)) ai dreptate. ma intereseaza activitati de tiparire. pe la codurile cu 222 pe acolo.
multumesc