Am auzit ca se pot obtine bani, in cazul asociatiilor, pentru realizarea de monografii statistice. Este adevarat? Si daca da, la ce fonduri trebuie apelat - de la minister, fundatii, fonduri europene...?
O asociatie, in general, poate obtine bani din? (cu execeptia celor 2% :D)
1. Daca am achizitionat o garsoniera prin programul Prima Casa si in 2 ani salariul e mai mare, apare un copil etc. si constat ca trebuie o locuinta mai spatioasa hotarand achizitionarea unui apartament. Se poate face asta in cadrul programului? In ce conditii? Poate sa preia ratele cumparatorul? Sau trebuie vandut si cu banii respectivi achit imprumutul?
2. Daca sunt nevoit sa plec in strainatate pentru un loc de munca pot sa dau in chirie locuinta?
Imi puteti spune daca in cazul unei intreprinderi individuale, in cadrul aceluiasi spatiu se pot vinde, pe landa, articole de imbracaminte, produse naturiste?
Spatiul functioneaza deja cu imbracaminte, de ani buni, si as vrea sa reorganizez o parte din spatiul respectiv pentru produse naturiste. Se poate? Ce conditii ar trebui indeplinite?
Faptul ca pensia de inv a fost stabilita in aug 2000 cf Lg3/1977dupa publicarea Lg19/2000 este corect? Suma aflata in plata la 1 04 2001 era determinata dintr-o baza de calcul incorect stabilita prin metode si cifre ce nu au nicio logica. Detin elemente justificative in acest sens. Dovada incorectitudinii este si punctajul obtinut dupa anii de activita, 0,83 fata de cel dedus din suma aflata in plata = 0,54.
Multumesc pentru intelegere si rabdare. Mai am o mare dilema:
Am 25 a, 6 l lucrati, 11 a, 5 l pensie invaliditate din 1 aug. 2000. Stagiu complet necesar de cotizare = 28 a 6 l.
La 01 apr. 2011, cuantumul stabilit pens. de inv. prin L. 3/1977 este cel ce determina, in mod incorect, punctajul de 0,54.Se dovedeste, astfel ca nu se tine cont de punct. rezultat din anii lucrati = 0,83. Luandu-se in calcul sumele platite astfel, si prin recalcularea din noiemb. 2005 punct. rezultat este evident sub cel ce mi s-ar fi cuvenit. Nerespectarea dreptului corespunz. pe toata perioada pens. de inv. atrage automat diminuarea pensiei limita varsta.
1. Cum se pot corecta aceste nereguli?
2. Pot avea dreptul legal de a pretinde recalcularea intregii perioade a pens. de inv. luandu-se astfel in calcul sumele ce mi s-ar fi cuvenit in mod corect?
3. Ce ma sfatuiti sa fac pana la deschiderea unui eventual proces?
4. Pot pretinde plata diferentelor astfel rezultate conform L 263/2010?
Ma angajez in septembrie 1974. Finalizez in iunie 2011; rezulta un stagiu total de cotizare de 36 de ani si 10 luni. Stabilirea punctajului mediu anual presupune raportarea venitului lunar realizat NUMAI in cei 36 de ani si 6 luni, la venitul lunar stabilit de CNPP. Desi exista un venit realizat doar pe 36 de ani si 6 de luni, in raportul respectiv unde si anii 1974 cu numai 4 luni lucrate si 2011 cu numai 6 luni lucrate se impart la 12 luni rezultand in total o impartire la 38 de ani ducand astfel la diminuarea punctajului mediu anual din cei 2 ani incompleti.
De ce e logic sa se ia in calcul luni fara venit? Insumarea punctajului mediu anual astfel obtinut pe toti cei 38 de ani (nu-i asa ca pare o absurditate, din moment ce am lucrat doar 36 de ani si 6 luni?) stabileste nr. total diminuat de puncte. Acesta se imparte la stagiul complet necesar de cotizare; in cazul meu 28 de ani si 6 luni, stabilindu-se punctajul mediu anual corespunzator stagiului complet de cotizare prin care se calculeaza cuantumul pensiei.
Nu este vizibil un abuz facut prin lege?
Unde-i logica? Un punct pe luna rezulta: 1 x 12 = 12 puncte : 12 luni = 1 punct
1 x 6 = 6 puncte : 12 luni = 0,5 puncte
TOTAL = 1,5 puncte
in timp ce: 12 : 12 = 1 punct
si 6 : 6 = 1 punct
TOTAL = 2 puncte
Deci, cum e corect sa se ia in calcul numarul de luni ce nu se gasesc niciunde in stagiul total de cotizare.
Ca si cum s-ar aplica o penalizare ca nu incepi anul la 1 ianuarie si/sau la 31 decembrie.
Oare cum se explica faptul ca la determinarea punctajului anual, chiar daca nu sunt acoperite toate lunile unui an, in raportul necesar se ia in calcul 12 luni rezultand astfel, atat o diminuare a punctajului final, cat si o perioada de timp mai mare decat stagiul total de cotizare.
De exemplu: Ce vina are cel afectat astfel, din moment ce se angajeaza, sau finalizeaza angajarea, la jumatatea anului, si in loc de 6 luni se folosesc 12 luni in raportul respectiv.
Este chiar asa stabilit prin lege, pe fata, un furt categoric. Cine si cum poate sa corecteze asta?
Pentru pensiile mici, orice farama din punctajul final conteaza! #-o