Va multumesc foarte mult!
Buna ziua!
Anul trecut, in decembrie am obtinut o hotarare judecatoreasca executorie pentru recuperarea unor drepturi salariale. Unitatea spitaliceasca la care lucrez nu a pus-o in aplicare, ci a facut recurs. Am inteles ca sumele restituite in sistemul bugetar se acorda in transe. Intrebarea mea este in cate transe, daca sunt egale, daca se indexeaza cu inflatia pana la data primirii fiecarei sume (in raportul de expertiza a fost luata in calcul inflatia si dobanzi penalizatoare pana la data intocmirii acestuia) si de cand incepand ar trebui sa primesc bani.
Care ar fi cea mai buna metoda de actiune pentru mine: prin executor sau sa astept si judecarea recursului. Daca apelez la executor, exista termen limita pana cand pot face acest lucru?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cu stima,
Cruceanu Maria Camelia
Bună ziua!
Vă rog să mă lămuriți cum se pune în executare o hotărâre judecatorească executorie provizoriu de drept referitoare la drepturi salariale.
Hotărârea a fost pronunțată în 3.10.2023 și primită în ianuarie 2024.
Este nevoie să apelez la executor judecătoresc sau ce trebuie să fac, iar suma calculata de expertul contabil o voi primi integral sau eșalonat, începând cu tranșa de 5% ?
Vă mulțumesc anticipat!
Cu stimă,
Cruceanu Camelia
Buna ziua!
Este vorba despre un spital public. Nedumerirea mea este daca trebuie sa fie absolvent sau se poate si pentru studenti.
Va multumesc!
Buna ziua!
As dori sa aflu daca studentii pot face voluntariat in domeniul pentru care se pregatesc?
Student anul al doilea la chimie medicala poate face voluntarit intr-un laborator de analize medicale?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cruceanu Camelia
Buna ziua!
Ma numesc Cruceanu Maria Camelia, sunt chimist principal la un laborator de analize medicale, al unui spital municipal si doresc sa va intreb daca este posibil ca in cadrul aceluiasi laborator, dar cu puncte de lucru diferite, pentru aceiasi categorie profesionala, cu aceeasi incadrare , modul de aplicare a sporurilor sa fie diferit. Adiica, pentru unii sporurile sa se raporteze la salariul din 2017,conform legii salarizarii 153/ 2017, iar pentru altii la salariul actual, intrat in vigoare de la 1 iulie 2020 (legea 51/2020).
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra!
Cu stima,
Cruceanu Maria Camelia
Buna ziua!
Va rog frumos sa-mi explicati daca in cazul unui proces de iesire din indiviziune pentru o casa si terenul aferent ,frontul stradal se imparte in functie de cota indiviza.
Va multumesc anticipat si astept raspuns!
Cu stima
Camelia
Buna ziua! Ma numesc Cruceanu Camelia , sunt chimist principal intr-un laborator clinic unde se efectueaza si teste HIV/SIDA(pentru DSP, pentru personalul medico-sanitar, pentru pacientii din sectiile de contagioase si dermato-venerice sau la cererea pacientilor) Am cerut prin numeroase referate acordarea sporului corespunzator, conform OG nr.115/2004,aprobata cu modificari si completari prin Legea 125/2005 dar de fiecare data am primit raspuns ca nu sut bani.
Conform fisei postului avem obligatia sa efectuam aceste analize dar dreptul de acordare a sporului ne este refuzat. Vorbesc la plural pentru ca in aceeasi situatie sunt si colegele mele. Va rugam respectuos sa ne sfatuiti ce sa facem.
O alta problema este ca se lucreaza in doua ture ,din lipsa de personal iar pentru tura de noapte efectuam garzi la domiciliu( medici si chimisti) neplatite. Suntem platite cu ora doar pentru timpul efectuarii analizelor solicitate in urgenta dar suntem obligate sa raspundem toata noaptea in caz de chemare.
Am citit o ordonanta (fara numar ) in care se specifica cum se platesc garzile la domiciliu pentru medici ( nu se specifica si alta categorie de personal medical, ma intereseaza la chimisti) dar nu stiu daca este in vigoare.Va rog daca puteti sa ne lamuriti si in aceasta problema.
Multumesc anticipat!
Cu respect Cruceanu Camelia