avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Activitate amiali

Activitate amiali

Bună ziua!
Am o speță la care am nevoie de sprijinul dvs.
Firma din România cu activitate horeca și construcții, angajează personal din Sri Lanka. Societatea fiind cu activitate în construcții, trebuie sa angajeze personal cu salariu minim 4000 lei, indiferent de ce activitatea prestata.
Dilema abia acum incepe: firma a trimis oferte de munca către personalul nerezident pentru un salariu net de 500 $, echivalent în lei, oferta acceptata.
Evident, se aplica facilități fiscale, iar salariu net ar fi de 3150 lei. Angajatorul nu dorește sa le plătească în plus nimic fata de oferta acceptata.
Fata de oferta de 500$ li se asigura cazarea și masa. Se poate considera ca pentru diferența dintre salariu cuvenit în luna de 3150 lei și oferta accepta de 500$ sa li se considere contravaloarea masa și cazare și sa li se retina din salariu? As dori o îndrumare legala și temeinica. Mulțumesc!
Bună ziua!
Va rog sa ma ajuți cu o informație. Mai exact este vorba de o societate comerciala care dorește sa întocmească o HAGA prin care dorește sa repartizeze dividende din profitul rămas nerapartizat al anului 2021. La data bilanțului, profitul lui 2021 a rămas nerapartizat. Se poate ca după depunerea bilantului sa se facă Pv și sa se repartizeze dividend din acel profit?
Mulțumesc!
Buna seara! Sunt proprietarul unui autoturism de 2 săptămâni si ma confrunt cu următoarea situație: am achiziționat un auto. din alt județ, am încheiat la fata locului contractul de vânzare cumpărare, am primit prin posta documentele de radiere de la fisc din județul de proveniența a mașinii si m-am înregistrat in județul meu cu mașina. Acum am făcut o programare la serviciul de Înmatriculări dar trebuie sa ma prezint si cu asigurarea încheiata, pe lângă celelalte documente. Mi-am dat seama ca trebuie sa plătesc asigurarea foarte mult, dar dacă făceam de la început contractul pe numele soției, asigurarea ma costa jumătate din cât ma costa pe mine. Așadar ce as putea face sa trec mașina pe numele soției ( pentru a plăti mai puțin la asigurare) înainte de a înmatricula mașina pe numele meu? Pot sa fac un contract de vânzare cumpărare între noi? Ce ar trebui sa fac la fisc?
multumesc frumos
informatiile date imi vor fi de mare ajutor
avvalentina a scris:

Incercati sa transmiteti o solicitare firmei in proprietatea careia se afla acea magistrala.


Buna ziua,
Multumesc de sfat.
Am facut in acest sens solicitare la acea firma, insa mi-au raspuns ca ei nu a-r putea face nimic, deoarece ei deja montase acea magistrala pe teren inainte ca eu sa devin proprietara.

Credeti ca se mai poate fece ceva? A-si avea un temei legal?

Multumesc anticipat
Buna seara,
Am o mare dilema pe care va rog sa ma ajutati sa o dezleg:
De putin timp am intrat in posesia unui teren printr-o revendicare. Toate bune si frumose , numai ca atunci cand am decis sa ridic o constructie pe acest teren m-am cramponat de urmatorul aspect: prin teren trece o magistrala de gaz iar eu nu pot ridica absolut nici o constructie la mai putin de 40 m de acea magistrala.
Ce a-si putea face in acest caz?
A-si putea cere vre-o despagubire firmei de gaz care detine aceastra magistrala sau vreo chirie lunara?( deoarece nu pot folosi nicicum acest teren).
Care este limita minima care nu poate fi depasita ca un somer sa poata castiga si un venit suplimentar pe langa indemnizatia de somaj, astfel incat sa nu piarda somajul?






Buna ziua!
M-a sunat o prietena si m-a intrebat daca ea este in periada de somaj indemnizata, poate incheia o conventie civila la o asociatie de proprietari in functia de casiera pe operiada de o luna, cu timp de 2 ore pe zi, mai putin vinerea? e legal sa inchei conventie civila si sa cumulezi si somajul?


freeelis a scris:

Nu este obligatorie incheierea unui contract de munca cu astfel de persoane ... ei isi pot exercita atribtiile si in baza unui contract de prestari servicii.

Pensionarii cu gradul I sau gradul II de invaliditate nu pot cumula pensia cu salariul ... deci nu pot desfasura o alta activitate din care sa obtina venituri.


Buna ziua!
M-a sunat o prietena si m-a intrebat daca ea este in periada de somaj indemnizata, poate incheia o conventie civila la o asociatie de proprietari in functia de casiera pe operiada de o luna, cu timp de 2 ore pe zi, mai putin vinerea? e legal sa inchei conventie civile si sa cumulezi si somajul?
Răspuns la discuția Am nevoie de sfaturi, va rog!
Va multumesc din suflet pentru sfaturi si in special d-lui Armenteros.
Revin si mai adaug faptul ca asest administratot nu mai are o evidenta a fondurilor de reparatii si de rulment, in plus am inteles ca nu prea ii ies banii, banuiesc ca acestea sunt doari problemele dansului, sau ma pot afecta cumva si pe mine?

V-as ruga pe cei care au cunostinta de vre un model de PV predare primire.
Va multumesc inca o data!