avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate simona_vlad

Activitate simona_vlad

Am fost iarasi la cartea funciara si impreuna cu registratorul sef si jurstul s-a ajuns la un consens : proprietarii sa mearga la notarul respectiv cu cele 5 documentatii cadastrale si acesta sa ia legatura cu registratorul sef pentru a intabula documentatiile.
Multumesc tuturor care au raspuns .
Voi reveni cu detalii pe masura ce mult dorita intabulare va incepe sa se contureze.
Am in fata un contract de vanzare cumparare cu incheiere de autentificare datat decembrie 2010. Pina aici nimic anormal.

Cu acest act cumparatorii au venit zilele trecute sa le intocmesc documentatie cadastrala intrucat dobandirea terenurilor s-a facut fara documentatie cadastrala, fapt mentionat dealtfel si in continutul actului autentic.

Dupa masuratori si intocmirea documentatie urmeaza intabularea.
Ei, aici au inceput problemele. Parerile celor de la cartea funciara sunt impartite si lucrarea inca nedepusa....
Dilemele mele ar fi :
- pe cine se face intabularea ? (vechii proprietari sau actualii , cei care au cumparat prin acest act autentic? )
- in afara actului notarial mai trebuie depuse si alte acte ? (fostii proprietari au detinut terenurile in baza unui certificat de mostenitor cu partaj voluntar din 2006)
- platesc taxa dubla la intabulare ?
Răspuns la discuția constructie casa
Legea 50/1991, legea constructiilor:
Art 7. (5) Autoritatea emitentă a autorizaţiei de construire stabileşte o perioadă de valabilitate de cel mult 12 luni de la data emiterii, interval în care solicitantul este obligat să înceapă lucrările. În această situaţie, valabilitatea autorizaţiei se extinde pe toată durata de execuţie a lucrărilor prevăzute prin autorizaţie, în conformitate cu proiectul tehnic.

(6) Neînceperea lucrărilor ori nefinalizarea acestora în termenele stabilite conduce la pierderea valabilităţii autorizaţiei, fiind necesară emiterea unei noi autorizaţii de construire. În situaţia în care caracteristicile nu se schimbă faţă de autorizaţia iniţială, se va putea emite o nouă autorizaţie de construire, fără a fi necesar un nou certificat de urbanism.
Contractul de vanzare cumparare incheiat in forma autentica nu poate fi atacat. Singurul care putea "strica" actul era.....bunicul !
Răspuns la discuția mostenire
Fara succesiune propriu-zisa nu se poate!
Partajul voluntar poate fi realizat si în cadrul procedurii succesorale notariale . În
acest sens art. 81 alin. 2 din Legea nr. 36/1995, dispune expres că dacă "mostenitorii si-au
împărtit bunurile prin bună învoială, în încheiere se va arăta modul de împărteală si
bunurile succesorale atribuite fiecăruia. Actul de împărteală va putea fi cuprins în
încheierea finală, sau se va putea întocmi separat, în una din formele prevăzute de lege"

Partajul voluntar se poate realiza si în fata instantei de judecată sub forma unei tranzactii care va constitui continutul dispozitivului hotărârii de expedient pronuntată de instantă
Răspuns la discuția geometria terenului...
De ce ar avea importanta tipul actului de succesiune si ce rost ar avea schita cu imparteala daca 2 frati au cedat partile lor celui de al treilea???? Normal ca al treilea frate e proprietar cu 1/3 al lui, 1/3 al primului frate si 1/3 al celui de-al doilea frate, care adunate fac tocmai intregul !!!!!!!!!!!!!! Intabularea exista (dovada fiind incheierea de intabulare si extrasul de carte funciara din care tocmai a transcris dl van_allen78) dar geometria terenului nu este disponibila deoarece probabil intabularea s-a facut inainte de implementarea programului etera care prin conversia cartii funciare vechi "nu a permis desenului sa apara" intrucat acesta nu exista in cpxml.
In concluzie van_allen78 poate sta linistit nu lipseste nimic, nu mai trebuie facut nimic!
de la ICRAL
Actul de vanzare cumparare pentru partea de teren pe care se afla casa este cel mai sigur. In act se specifica daca platiti integral suma cuvenita cumpararii terenului.
Copiii romani, nascuti in Romania, dar care intre timp sunt stabiliti cu parintii in SUA avand rezidenta americana mai au dreptul la alocatia de stat din Romania?
In anul 2008 m-am angajat la o firma particulara. In mai 2009, angajatorul ne-a propus (mie si unui coleg) din cauza greutatilor financiare prin care trecea firma, sa sa semnam doua cereri pentru a ni se reduce programul la 2 ore pe zi. Am acceptat, dar cum problemele financiare ale firmei continua si in prezent, noi tot program de 2 re pe zi avem si acum. Aceste cereri au fost depuse la ITM, acolo unde se afla si cartile de munca. As vrea sa stiu daca este legal sa se prelungeasca atat de mult aceasta situatie, si in ce mod ne poate afecta pe viitor. As vrea sa stiu daca ne afeteaza la vechime, la pensie, la o eventuala imbolnavire, somaj, concediu pre si postnatal.