Am semnalat acest lucru conducerii companiei cand am citit si semnat fisa de post dar mi s-a spus ca nu trebuie neaparat sa am diploma de curs , ci doar sa stiu sa folosesc programul! De aceea va rog daca puteti sa imi raspundeti la intrebarile mele, ca sa stiu daca ma pot apara cumva in aceasta chestiune si pot sa refuz intocmirea devizelor care mi se cer. Multumesc!
Buna ziua! Doresc sa va intreb daca din punct de vedere legal pot fi obligat de catre sef/conducere companie sa fac devize/situatii de lucrari daca am trecut in fisa postului acest lucru, dar compania unde lucrez nu m-a trimis la cursuri de devizier si nu am diploma care sa ateste acest lucru? Si care este legea sau HG care reglementeaza aceste lucruri ? Multumesc
Buna ziua!
Lucrez la o societate pe actiuni cu capital integral public si vreau sa va intreb daca directorul general al societatii poate emite diverse decizii pentru constituirea unor comisii (de inventariere, de receptii lucrari, de predare, etc.) in care sunt trecuti diversi angajati fara ca acestia sa poata contesta decizia sau faptul ca au fost trecuti in acea decizie? Deciziile sunt emise in baza drepturilor conferite de legea 31/1990, actul constitutiv al societatii, OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice si contractul de mandat al directorului general. Cum se pot contesta aceste decizii sau se pot cumva contesta? Exista baza legala pentru aceste decizii, indiferent de calificarea angajatilor trecuti in decizii ? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Buna ziua ,
Vreau sa intreb si eu daca angajatorul poate sa nu imi plateasca salariul pe luna trecuta din cauza faptului si pe motiv ca nu am semnat de luare la cunostinta Regulamentul de Ordine Interioara al firmei .Mentionez ca nu am semnat acest ROI deoarece in el sunt stipulate niste capitole la formarea profesionala cum ca nu pot sa plec din firma timp de 3 ani de la ultimul curs de formare profesionala la care am participat . Mentionez ca nu am semnat nici un act aditional la CIM cu referire la aceste cursuri si in CIM nu spune nimic despre ele . Ce ar trebui sa fac daca nu imi primesc salariul la timp si daca angajatorul poate fi cumva obligat sa respecte legea .
Buna ziua ,
Vreau sa stiu si eu daca acest act aditional este corect din punct de vedere legal si se poate impune salariatului sa-l semneze . Va prezint mai jos continutul actului aditional :
"2. Obiectul actului aditional :
In conformitate cu prevederile Art. 17 (4) coraborat cu art. 41 (1) din Legea 53/2003 - Codul Muncii , partile hotarasc :
2.1 Dupa litera F se introduce o noua litera F1 care va avea urmatorul continut :
F1: Criteriile de evaluare avute in vedere la evaluarea performantei salariatului sunt : volumul activitatilor desfasurate , complexitatea lucrarilor , aptitudini , rezultatele activitatii , operativitatea , fidelitatea , seriozitatea , deprinderile , corectitudinea , temperamentul , respectarea programului de lucru si a sarcinilor de serviciu trasate .
2.2 Se modifica punctul 2) " Alte elemente constitutive" din capitolul J - Salarizarea si va avea urmatorul continut :
Alte elemente constitutive :
a) sporuri : incluse
b) indemnizatii : incluse
3. Celelalte elemente din CIM raman neschimbate . "
Va rog sa comentati pe baza lui si daca dumneavoastra ati semna asa ceva .
Seful meu mi-a spus ca nu mi se aproba diurna pe saptamana aceasta pe motivul problemelor mele de comportament. Vreau sa stiu daca este scris undeva ca se poate retine diurna pe acest motiv si care ar fi baza legala , cum ar trebui sa procedez eu in acest caz . Mentionez ca eu sunt detasat cu serviciul in Sibiu pe perioada nedeterminata momentan , pana in luna mai 2010 am lucrat in Bucuresti la firma mama .
Multumesc si astept un sfat sau ceva de la dumneavoastra .
Sa inteleg atunci ca cei 75% se calculeaza din salariul brut de pe luna februarie, cel micsorat? Dar atunci de ce au trecut ei pe decizia de intrare in somaj tehnic la art.4: Ca urmare a suspendarii CIM i se acorda salariatului o indemnizatie de 75% din salariul de baza avut in luna anterioara suspendarii? Are vre-o baza legala acest articol 4?
Buna ziua! As dori sa ma lamuriti in urmatorul caz: firma la care lucrez a dat decizie de intrare in somaj tehnic in data de 15.02.2010 pentru o perioada de 90 de zile calendaristice dar nu mai tarziu de data de 31.12.2010. Problema este urmatoarea: in luna februarie 2010 mi s-a modificat salariul brut (de baza) in sensul micsorarii cu 20% fata de luna ianuarie 2010. Decizia de modificare a salariului apare in cartea de munca cu data de 01.02.2010. Mi se mentine functia, atributiile si locul de munca pe acelasi post. Care dintre cele 2 salarii de baza (brut) se iau in considerare la cei 75% din salariul de baza la plata in somaj tehnic? In decizia data de firma la art.4 scrie urmatorul lucru : art.4 Ca urmare a suspendarii CIM i se acorda salariatului o indemnizatie de 75% din salariul de baza avut in luna anterioara suspendarii. Cand am primit salariul pe luna februarie ei au calculat la salariul de baza modificat in luna februarie. Este corect si legal acest lucru? Exista undeva in legea somajului tehnic pe 2010 o stipulare clara si concisa asupra acestui fapt? Va multumesc si astept lamuririle dumneavoastra si comentariile avizate. Pentru alte intrebari si lamuriri va stau la dispozitie. Multumesc