avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Activitate banuta marian

Activitate banuta marian

Bună ziua!Ma aflu în următoarea situație.
In calitate de președinte de asociație am contactat o PF autorizata pentru efectuarea de zugrăvească în interiorul unui bloc p/4.Am plătit 40% avans,iar domnul impreuna cu o echipa de încă 3 persoane(probabil fără contract de munca,doar el fiind PFA)s-au apucat de lucru.Dupa fiecare etaj terminat conform contract primea încă 15%.Au executat pana acum 3 holuri în procent de 90% plus încă unul în procent de 60-70%. ,după care si-au strâns uneltele de lucru și au părăsit lucrarea pe motiv ca nu i-au fost platite lucrările efectuate.Dansul considera ca a terminat cele 3 etaje complet(deși mai sunt unele lucruri de remediat) chiar dacă de casa scarii dintre etaje nici măcar nu s-a apucat,considerând ca un etaj reprezinta doar holul blocului.Asociatia a făcut către aceasta PFA următoarele plati 40%avans,15% reprez.eraj 4,și încă 15%etaj 3.El vroia și plata pentru celelante etaje(2 si 1) chiar dacă de casa scarii dintre etaje nici măcar nu s-a apucat iar procentul de plata este de 70% achitat.Achitand si etajele 2 si 1 ajungem la suma de 100% din lucrare in conditiile in care mai este de executat holul de la parter plus toata casa scarii.(mentionez ca este vorba de un imobil cu garsoniere iar holurile sunt destul de mari)Acum am primit o notificare cum ca dacă nu ii plătim ne va acționa în instanta.Ce ma sfătuiți sa fac,cum ar trebuii procedat?
Discuție custodie
salut
as vrea sa stiu si eu potrivit noului cod civil care este diferenta intre custodie comuna si custodia acordata unui singur parinte?
Discuție citatie
salut!
cum pot afla daca mi-sa deschis un proces,in afara de a astepta sa vad daca-mi soseste sau nu o citatie la domiciliu?
Răspuns la discuția hartuire
cum se poate muta un proces civil in alt oras,ce conditii trebuie indeplinite?
Răspuns la discuția hartuire
este vorba despre amenintari privind integritatea mea fizica,de la telefoane repetate cu amenintari pana la sms-uri de acest gen
Discuție hartuire

buna seara!
as vrea sa stiu si eu daca sms-urile pot fi considerate probe intr-un proces de hartuire?si in ce conditii se poate muta judecata unui proces in alt oras.
Răspuns la discuția incredintare minor
ce inseamna deschiderea unui proces privind executarea autoritatii parintesti STABILIRE DOMICILIU MINOR,de catre o persoana care in urma procesului de custodie nu i-a fost incredintat minorul?ce urmareste prin acest proces si ce poate castiga?
Răspuns la discuția incredintare minor
el contesta faptul ca executarea nu i-a fost comunicata la adresa de domiciliu ci fiind comunicata pe numele si la adresa parintilor,in aceasta situatie el avand calitatea de debitor si nu parintele lui(desi el a afirmat la intampinarea de revizuirea a procesului unde se afla minorul).
In cazul unei alte executari la domiciliul fostului ce se poate face dak el plimba minorul in asa fel in cat sa nu poata fi gasit in momentul executarii?
salut,

am si eu o problema la care as dorii un ajutor din partea dvs.
sotia mea inainte a fost casatorita si are un copil,dupa proces i-a fost incredintat minorul prin sentinta definitiva,iar fostul a facut o revizuire a procesului prin care spunea printre altele ca minorul se afla in grija bunicilor paterni la adresa acestora de domiciliu.s-a facut o executare pentru incredintarea minorului la adresa bunicilor dar minorul nu a fost gasit acolo motivand ca este la domicilul tatalui.respectivul a facut contestatie la executare pt.ca nu s-a facut la domiciliul lui ci la cel al parintilor desii in revizuire se specifica clar unde se afla minorul.As vrea sa stiu ce sanse sunt ca contestatia sa devina nula.Si ce sfaturi i-mi mai puteti da sa se rez.cat mai bine aceasta problema,pt. ca ma gandesc ca daca se va face o alta executare la domiciliul tatalui copilul va fi plimbat iar la domiciliul bunicilor pentru a nu fi gasit.
multumesc
buna seara,
am si eu o mica problema in care solicit ajutorul unor persoane mai in tema ca mine.am avut si eu undeva in 2006 elibarata o autorizatie(PFA),pe care am inchis-o in anul 2008,din lipsa de activitate.recent am primit o somatie de plata catre CNAS,conform careia sunt obligat la plata sumei de aproape 1000 ron plus penalitati care ajung la aproape 900 ron.as vrea sa stiu si eu de ce trebiue sa platesc aceasta suma tinand cont ca in perioada mentionata de ei am fost angajat cu contract de munca iar firma respectiva mi-a platit toate darile catre stat.este corect sa fiu anuntat despre o asa zisa suma restanta tocmai dupa aproape 5 ani?,iar pe fisa fiscala de la fisc mi-au trecut niste venituri calculate de ei,pe ce baza nu stiu,dar raportate la salariul minim pe economie.
va multumesc si astept raspuns,