Da, exact. Am divortat in Italia, unde era domiciliul comun. Dar aici mai intai are loc separarea si dupa 3 ani divortul. Actul de separare poate fi recunoscut la noi?
Ce trebuie sa fac ?
B-) Multumesc
Vreau sa zic iesirea din indiviziune..si nu iesirea din succesiune...sorry pentru greseli, din graba am facut ceva erori. :-)
ok , ma explic.... Bunica mea avea 2 frati. Si toti 3 au trait pe acest teren pe care parintii lor au constriut casa. Bunica mea a fost singura care a ramas de la varsta de 5 ani si dupa ce s-a casatorit si toata viata ei a trait si locuit pe acest etren si in aceasta casa.
Cei 2 frati ai ei , s-au casatorit in jur de 1950 si au plecat de acasa nici unul din ei nelocuind acolo. Bunica mea a avut un fiu unic, tatal meu care a locuit si el acolo iar dupa decesul tatalui meu am ramas mostenitoare pe 80% din teren si casa.
Cei 2 frati ai bunicii mele - care intre timp au decedat, au avut la randul lor 2 copii care nu au locuit niciodata acolo. Am inteles ca unul din ei locuieste in strainatate dar nu a facut actul de succesiune inca, din anul 2000 doar a deschis succesiunea si a ramas asa, dupa care a parasit tara locuind in USA.
Eu vreau sa fac iesirea din succesiune si nu stiu cum va fi.
cum se recunoaste un act de separare in Romania dat fiind faptul ca la noi nu exista? Trebuie sa astept divortul sau vine recunoscut actul de separare ca fiind actul de divort?
Multam mult
Daca suntem 3 persoane care vrem sa iesim din indiviziune dar una e plecata in strainatate si nici macar nu a facut succesiunea, deci nu e inca mostenitoare, cum se procedeaza? #-o
Multumesc anticipat
Cum se procedeaza in cazul unui divort facut in Italia? Cum si cand vine recunoscut in Romania. Daca separarea a fost facuta legal la tribunal dar divortul se va face dupa 3 ani , actul de separare este recunoscut la noi? il pot inregistra?
Multumesc
Multumesc pentru raspuns. Am vazut ca dvs aveti un birou in Bucuresti. Cam cat ma costa sa fac ceea ce mi-ati sugerat ?
Multumesc , o zi buna
Mutumesc pentru raspuns. Inainte de a incepe acest demers , imi puteti spune cam cat ma costa? Cum se stabileste pretul sau sulta?
As vrea un exemplu sau o aproximare , sa nu ma trezesc ca ma costa atat de mult incat nu as avea de rimborsat.Am de platit cam 80mq in Bucuresti.
Ce e INEP?
Multumesc anticipat pt raspuns
..Multmesc mult ! Incep sa ma luminez...sa inteleg ...:rolleyes:..
.. Si daca ei nu accepta sa vanda? Sau vor mai multi bani?...Raman in aer? Nu pot sa consolidez nici casa?
M-am casatorit in Bucuresti cu un cetatean italian. Casatoria a fost inregistrata in Italia. Acum dupa 5 ani in care am locuit mereu in Italia , din pacate vrem sa divortam. Dupa care lege ma aplic? Cea din italia( eu fiind si cetatean italian ), sau cea unde a fost facuta casatoria?
Legea italiana e mult mai complicata , dureaza 3 ani de separazione si dupa aceea divortul( si costa enorm...).
:sticktongue: