avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate cornelb

Activitate cornelb

Răspuns la discuția procura reprezentare banca
Ati incercat sa cautati in documentele disponibile in Legalis.ro? Sunt incluse o serie de modele de documente care cred ca v-ar ajuta.
Pe internet, tot intr-un produs al editurii c.h. beck (www.legalis.ro) se gasesc in prezent 4 spete pe tema frauda informatica, inclusiv din 2010.
Răspuns la discuția Decizie Curtea Constitutionala
In general deciziile Curtii Constitutionale sunt publicate in Monitorul oficial. Pentru o cautare rapida, puteti sa intrati in www.legalis.ro si sa cautati direct numele uneia dintre parti sau dupa cuvinte cheie (de ex: Ion Iliescu sau Revolutie)
Probabil ca cea mai simpla varianta este sa faceti o cerere oficiala la banca unde aveti creditul si sa solicitati sa va detalieze in scris calculul dobanzii, precizand clar clauza din contract cu privire la calculul dobanzii. In plus, daca nu primiti raspuns va puteti adresa Oficiul national pentru protectia consumatorilor. Va recomand si legalis.ro ca sursa de jurisprudenta si legislatie pe tema dobanzilor.
Răspuns la discuția CONTRACT COMODAT AUTO
Pentru ca PFA sa devina utilizator in locul dumneavoastra ar trebui practic refacut intreg contractul de leasing. Incercati mai degraba sa solicitati firmei de leasing sa incheie direct contractul de comodat cu PFA, mentinandu-se actualul contract de leasing. Pentru mai multe informatii puteti consulta si capitolul despre contractul de leasing din Cartea de contracte, in legalis.ro.
Prin lege aveti dreptul sa incheiati contracte de colaborare (prestari servicii) cu PFA care nu au acelasi CAEN cu PFA-ul dumneavoastra. Gasiti mai multe informatii si in Legalis.ro.
Răspuns la discuția Munca in folosul comunitatii
Contraventiile sunt pedepsite prin munca in folosul comunitatii. Potrivit Ordonantei 55/2002 (privind regimul juridic al sancţiunii prestării unei activităţi în folosul comunităţii, textul integral si actualizat e disponibil in [ link extern ] ):
"În cazul în care contravenientul, cu rea-voinţă, nu se prezintă la primar pentru luarea în evidenţă şi executarea sancţiunii, se sustrage de la executarea sancţiunii după începerea activităţii sau nu îşi îndeplineşte îndatoririle ce îi revin la locul de muncă, judecătoria, la sesizarea primarului, a unităţii de poliţie sau a conducerii unităţii la care contravenientul avea obligaţia să se prezinte şi să presteze activitatea în folosul comunităţii, poate înlocui această sancţiune cu sancţiunea amenzii."
Răspuns la discuția Taxe locale
Citez din volumul Codul de procedura fiscala - Comentarii si explicatii, disponibil pe [ link extern ] :
" Conform Deciziei Comisiei fiscale centrale nr. 5/2004, aprobată prin O.M.F.P. nr. 1365/2004 2 , referitor la art. 121 (în prezent art. 125 – n.a.) „Înlesniri la plata obligaţiilor fiscale” din O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, coroborat cu prevederile art. II din Legea nr. 191/2004 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 36/2004 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării, s-au stabilit următoarele:

„1. Aplicarea acestor prevederi se va realiza de organele fiscale teritoriale la care debitorii sunt înregistraţi ca plătitori de impozite şi taxe.

2. De prevederile acestui articol vor beneficia numai societăţile comerciale la care ordinele comune emise în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 137/2002, cu modificările şi completările ulterioare, erau întocmite la data intrării în vigoare a Legii nr. 191/2004 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 36/2004 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării.


Sper sa va fie de folos informatiile.
Răspuns la discuția Recuperare investitie
din experienta va pot spune ca aveti un numar redus de variante. puteti incerca sa reveniti in casa (lucru probabil imposibil din punct de vedere practic), incheind un contract de intretinere [url=[ link extern ] ).
In fine, cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa va adresati unui avocat si sa ii expuneti in detaliu situatia.
Fiecare clasa are activitatile ei proprii. In ce priveste norma de venit (pentru 6202), numai administratia fiscala unde se inregistreaza persoana fizica autorizata va poate da informatia exacta. fiecare localitate, respectiv sector din Bucuresti, aplica altfel norma de venit (precum si sumele aferente). Pentru mai multe informatii vezi si legalis.ro, codul CAEN.