avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate natalykiska

Activitate natalykiska

Va multumesc mult pentru raspuns, copilul este cu mine si suntem la sora mea, sotul a fost aici si a vrut sa ia copilul cu forta, de atunci ma tot ameninta cu politia, cu avocati, etc, ma asteptam ca gestul meu sa insemne altceva pentru el dar....mi-e frica sa depun cerere de divort pentru ca sunt din start dezavantajata
m depus plangere la politie pentru abuzul fizic, credeti ca ar fi bine sa depun eu cererea de divort sau sa astept sa o depuna el- avand in vedere situatia mea?
am inteles cu casatoria fictiva,poate a parut aberant dar ma tot ameninta cu tot felul de chestii, ce o sa faca el, ca legea e in favoarea lui, ca nu am nici o sansa si ca solutia ar fi sa raman langa l daca vreau sa raman langa copil, va multumesc mult
Buna ziua,
sunt din R. Moldova casatorita cu cetatean roman de 1,5 ani, avem un copil de 8 luni, in urma mai multor scene de violenta fizica si verbala am plecat de acasa(apartamentul socrilor unde stateam impreuna cu ei)impreuna cu copilul la sora mea care locuieste aici in Romania cu familia ei, ce sanse am sa obtin custodia copilului in cazul in care sotul cere divort? poate declara ca a fost o casatorie fictiva?daca declar ca vreau sa-mi stabilesc domiciliul in R. Moldova, la parintii mei, dupa divort impreuna cu copilul scad sansele la obtinerea custodiei?
Buna ziua,
cam aceeasi problema o am si eu, sotul meu sta cu parintii in apartamentul lor,acolo am locuit si eu 2 ani, am un copil de 8 luni, saptamana aceasta am plecat la sora mea( care este casatorita aici,in Romania)nu am mai putut rabda abuzurile fizice si verbale, iesirile violente in urma consumului de alcool,nu stiu cum sa procedez si ce sa fac de acum in colo, vreau sa depun cerere de divort, ce sanse am sa mi se incredinteze copilul? nu am un venit momentan sunt sustinuta de sora si parinti, pana la pronuntarea divortului poate sa-mi ia copilul?
Buna ziua,
sunt din R. Moldova, casatorita cu cetatean roman, stam in apartamentul socrilor mei impreuna cu ei, am un baietel de 8 luni, sotul meu a intrat in concediu de crestere copil pentru ca la acel moment nu lucram-studenta, dar munceste in continuare la aceeasi societate,eu stau acas cu copilul, de ceva timp sunt abuzata emotional si fizic, socrii mei aproba comportamentul sotului meu, nu am intreprins nimic pentru ca ei imi spun tot timpul ca nu o sa mai vad copilul daca plec sau divortez, ca nici o instanta nu o sa mi-l incredinteze, mai nou mi-au zis ca nu am voie sa ies cu copilul afara fara sa fiu insotita de unul din ei. Nu stiu ce sa fac sau daca au dreptate, daca as reusi sa plec cu copilul ce sanctiuni as atrage?
Răspuns la discuția abuz in familie
Buna ziua,
eu ma aflu aproximativ in aceeasi situatie,stau cu socrii care aproba comportamentul sotului meu, ce martor pot sa aduc? am un copil de 8 luni, daca as pleca cu el la parintii mei fara aprobarea sotului, din punct de vedere legal ce mi s-ar intampla?
Buna ziua, ma aflu intr-o situatie delitata( prea frumos spus),
sunt mamica de 8 luni, sotul meu s-a casatorit cu mine pentru ca eram insarcinata,am crezut ca vom deveni o familie daar nu s-a intamplat acest lucru, stam la socrii mei, sunt abuzata fizic si emotional, socrii aproba comportamentul sotului, nu am facut nimic pana acum pentru ca sunt amenintata ca nu voi mai vedea copilul,ca acesta va ramane la ei,mai nou mi-au fost luate cheile de la casa si mi s-a interzis sa ma ating de copil sau sa ies cu el aafara, nu stiu ce sa fac! cum ar trebui sa procedez ca sa nu gresesc? Daca as reusi sa plec cu copilul la parintii mei as fi acuzata de furt?
Buna ziua,
va rog sa-mi comunicati unde ma pot adresa sau ce pot face daca mi s-a refuzat acordarea salariului mediu pe unitate la nastere copil cat si acordarea salariului 100% timp de 6 saptamani in prenatal, pe motiv ca societatea trece prin perioada proasta din punct de vedere financiar, mentionez ca suntem 3700 de angajati in mom de fata la aceasta societate(daca e relevant).
Multumsc