avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Activitate johny2k

Activitate johny2k

Daca am avut certificat de handicap doar pentru 6 ani, va influenta asta varsta de pensionare, tinand cont de decizia CCR nr. 632 din 9 octombrie 2018?
Sau reducerea varstei e doar pentru cei cu handicap permanent?
mikky_9 a scris:

Va pot scoate de pe lista numai in situatia in care acceptati locuinta data de ei.Daca nu o acceptati,probabil cand vor avea alta va vor oferi altceva,dvs.puteti refuza de cate ori nu va convine.Problema e ca refuzand de mai multe ori,veti capata mai greu o locuinta adecvata.Sa fiti atent ca persoanele cu handicat au dreptul la o camera in plus!

Multumesc. Am sa astept pana voi primi ceva rezonabil. Asta e. Va urez succes si d-voastra!

mikky_9 a scris:

Da,puteti refuza scriind o petitie prin care cereti alta locuinta specificand motivul refuzului si apoi reinnoiti dosarul pentru anul urmator.Eu sunt exact in aceeasi situatie,problema e ca nu prea sunt locuinte igienizate sau modernizate si s-ar putea sa asteptati mult si bine alta.

Multumesc, pentru raspuns.
Nu ma intereseaza ca locuinta sa fie igienizata sau modernizata, pentru ca de asta ma voi ocupa eu, vreau sa stiu daca ma pot scoate de pe lista de beneficiari de locuinte sociale.

Tinand cont de prevederile legii 114/1996 in ceea ce priveste conditiile minimale de care trebuie sa se tina seama atunci cand sunt proiectate locuintele, nu inteleg cum s-au putut construi astfel de ghetouri.

Revenind la problema, din moment ce consiliul local a aprobat lista, iar eu figurez pe lista, primarul nu e obligat sa duca la indeplinire hotararea consiliului local? Adica el ma poate amana asa la nesfarsit?
Buna ziua.
Tocmai ce mi-a fost aprobat dosarul pentru locuinta sociala si am cateva nelamuriri.
Asa-zisa locuinta sociala face parte dintr-un campus de locuinte sociale, "gen Mazare", unde suprafata totala a unui apartament cu 3 camere este de 25 mp, iar eu sigur voi primit o locuinta cu 2 camere, deci undeva in jur de 18 mp. Apartamentele nu sunt dotate cu bucatarie, un dormitor are 6 mp, nu au spatii de depozitare, sunt niste module din acelea ce se folosesc pe santier, puse unul peste altul.
As vrea sa stiu daca pot refuza aceasta locuinta sociala in temeiul legii 114/1996 si daca pot obliga primaria sa imi acorde o alta locuinta sociala.

Trebuie sa precizez ca sunt incadrat in grad accentuat ca persoana cu handicap.

Multumesc celor ce isi faca timp sa raspunda.
Buna ziua.
Incerc sa ma lamuresc cu in legatur cu o problema legata de sarcini de serviciu si as fi indatorat celui care m-ar putea ajuta, eventual cu trimiteri catre legislatia muncii.
Muncesc la societatea de Apa si Canalizare din oras pe post de electrician. Societatea are mai multe statii de pompare dispuse in puncte diferite din oras. Personalul din aceste statii lucreaza pe baza de grafice de lucru lunare.
Problema mea e urmatoarea:
- daca eu sunt trecut pe graficul de lucru la statia de pompare nr. 1, imi poate cere seful meu sa ma duc sa rezolv o problema la statia de pompare nr. 2, fara un instructaj de protectia muncii?
- noi face instructajul de protectia muncii la inceputul lunii, acest instructaj trebuie repetat in cazul in care ma duc (chiar si pentru 2 - 3 ore) sa lucrez la statia de pompare nr. 2?
- pot refuza aceasta sarcina de serviciu in baza faptului ca nu sunt instruit si ca. Doamne fereste daca se intampla ceva rau, nu voi beneficia de concediul medical pentru ca seful meu poate sa nu recunoasca ca m-a trimis el acolo?

Sper ca m-am facut inteles, iar daca nu puteti sa imi cereti detalii.
Multumesc celor ce isi fac timp sa raspunda.
Răspuns la discuția Proces verbal ilizibil
Deci faptul ca nu se poate descifra descrierea faptei pe PV nu conteaza?
Răspuns la discuția Proces verbal ilizibil
Da am depasit viteza. Doar ca ma gandeam ca se poate cere anularea PV-ului pe motiv ca nu se poate descifra conditiile in care s-a desfasurat evenimentul pentru care am fost sanctionat.
Buna ziua. Mi-a fost intocmit un proces verbal de catre un politist al politiei rutiere pentru depasirea vitelei legale. As dori sa mentionez ca am semnat procesul verba si ca nu am avut niciun fel de obiectiuni.
Abia dupa ce am ajuns acasa am observat ca scrisul este in proportie de 90% ilizibil si ca unele cifre (una din CNP si una din temeiul in baza caruia am fost amendat) sunt sa zicem "distorsionate".
As dori sa aflu daca pot cere anularea procesului verbal din cauza ca este ilizibil si care e temeiul legal de anulare. Va multumesc anticipat!
multumesc mult pentru ajutor.
Buna ziua. As avea cate va nelamuriri in legatura cu intocmirea unui CIM pentru un taximetrist.
1. La capitolul "Locul de munca", nu stiu ce trebuie sa trec.( am trecut "pe teren").
2. La capitolul "Durata muncii", nu stiu cum sa ii repartizez timpul de munca pentru ca el munceste in timpul liber (ziua sau noapte), deci nu are un program bine stabilit.

Multumesc anticipat tuturor care vor avea rabdare sa citeasca si sa raspunda.