Buna ziua! Am lucrat ca militar angajat si am plecat prin demisie cu acordul ambelor părți.Vechimea mea totala in munca este de aproximativ 30 ani , in armata am o vechime de 18 ani,deci am drept de pensie militară.
Intrebarea mea este daca se aplica reducerea de 2 ani pentru zonele poluate si in cazul pensiei militare ,eu ar trebui sa ies de drept la pensie militara la 58 ani si 10luni ,fara sa beneficiez de alte reduceri ,dar daca se aplica aceasta reducere ar insemna ca pot iesi la pensie acum .
Va mulțumesc!
Bună ziua ! Este posibil ca vecinul meu să se racordeze la conducta stradală de gaze ,aceasta fiind platita de mine , fără sa-mi achite cota parte din cheltuieli? Eu stiam ca nu poate trage gaze , până cand nu prezintă dovada plății catre propietari.
Vă mulțumesc!
Buna ziua! Sunt tutore al tatalui meu ,avand tutela speciala pe o perioada de 5ani
In Hotărârea pe care am legalizat-o scrie ca trebuie sa prezint o dare de seama ,anual instanței de tutela ,in termen de 30 de zile de la sfârșitul anului calendaristic .Problema este ca nu stiu unde trebuie sa depun aceasta dare de seama .Am fost la Judecatorie si la Autoritatea tutelara dar nimeni nu stie nimic .Ce anume am de facut ? Trebuie sau nu sa depun ceva acte și unde ? Hotărârea este definitivă prin neapelare .
Va mulțumesc!
Bună ziua ! Aș dori să știu dacă s-a aprobat legea cum că se dau 5 zile de concediu de odihnă pe an ,celor ce au in îngrijire un bătrân ,o persoana cu handicap ? Vă mulțumesc !
Bună ziua ! Ce pot face dacă angajatorul m-a programat ,fără știrea mea ,pentru vaccinare și sunt amenințat că mă dă afară dacă nu-l fac ? Este legal să-mi foloseasca datele personale pentru programare ? Cui trebuie să mă adrese, în cazul desfacerii contractului ? Eu nu doresc să mă vaccinez .
nu am semnat nimic decat dupa ce am ajuns in Italia au foast aduse contractele de munca in care scrie ca suntem angajati la firma respectiva din tara pe un salariu de 900 lei .Ce se intampla daca refuz sa semnez contractul de munca deoarece acolo nu scrie ca sunt platit cu 6 euro la ora asa cum ne-a spus in tara ? Eu nu am nici o garantie ca o sa fie corecta si ma plateste asa cum ne-a spus
Buna ziua ! as dori sa stiu ce ar trebui sa contina un contract de munca incheiat cu o firma din braila dar eu muncesc in italia . Am fost angajat pentru munca in italia si ne-au spus ca ne da 6 euro la ora dar cand ne-au fost aduse contractele sa le semnam in italia nu scria decat ca suntem angajati la firma respectiva in tara cu salariu de 9 mil Cum as putea eu sa dovedesc in instanta ca ar trebui sa fiu platit cu 6 euro la ora daca in contract nu a specificat asta ,in cazul in care nu ne plateste ? Nu ar fi trebuit sa faca un contract cu detasare in care sa specifice salariu ?Va multumesc !
Buna ziua ! mama mea a decedat acum 13 ani dupa care am facut succesiunea ,mostenitorii fiind tata si noi 3 surori .Acum noi am dori sa stim daca tata traieste in concubinaj cu o alta femeie ar putea sa cedeze partea lui acesteia fara ca noi sa stim ?Ei nu sunt casatoriti legal ,doar traiesc impreuna in casa mostenita si daca se poate ,cum am putea sa aflam noi daca a cedat partea lui ? Va multumesc !