avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Activitate salmiroxa

Activitate salmiroxa

Răspuns la discuția partaj apartament cu probleme
Am gasit sa fac un schimb de apartament cu o garsoniera mai ieftina la un parter. Diferenta ar trebui sa i-o dau lui . Nu vrea nici asa pt ca i se pare ca eu raman cu prea mult vrea 500mil net . Oricum nu am facut nimic nici cu asta . In concluzie acest apartament nu se poate vinde pt ca in Vaslui nu se cumpara nimic acum , probabil o sa mai dureze si eu nu mai pot astepta nici o zi pt ca venitul meu este zero acum si trebuie sa plec de urgenta sa muncesc in alta tara .
Vreau sa stiu daca este posibil ca in lipsa mea daca redeschide procesul poate sa se puna in aplicare o executare silita . Deocamdata aici mai locuieste si fata , stiu ca legea nu include copiii in dezbatere.
Deci , ce se poate intampla daca plec , eu am facut tot posibilul ca sa vand si nu se poate . A mai trimis si el cumparatori sa vada casa , lumea vine se uita si pleaca . De la agentia la care l-am inscris au fost peste 15 persoane intr-un an si am tot scazut pretul cu toate ca apartamenbtul este in cea mai buna si scumpa zona a orasului.
Răspuns la discuția partaj apartament cu probleme
Buna ziua ,
am revenit cu date noi, poate imi mai dati un sfat. Situatia care am povestit-o mai inainte a ramas neschimbata , doar ca am gasit sa fac un schimb de apartament cu o garsoniera mica la un parter ,adica eu sa raman cu garsoniera si el cu restul de bani, numai ca fostul sot ar fi trebuit sa cedeze vreo 50mil din partea lui ca sa reusim sa ne mutam eu si fata plus actele care costau si astea bani si nu a vrut asa , el cere o suma fixa de 500mil ceea ce nu se poate.
Intre timp mi-am gasit de lucru in Germania si ar trebui sa plec luna asta deoarece venitul meu in acest moment este zero si nu mai rezist fara nimic,
Intrebarea este ce se poate intampla in lipsa mea ? daca fostul sot redeschide procesul . Eu voi lipsi de nevoie iar de apartament se va ocupa fata .
Este posibil ca in lipsa mea sa vina un executor sa sparga usa ? sau un evaluator ? Din cauza asta sunt total blocata , nici nu pot sa vand , ca efectiv nimeni nu cumpara in Vaslui acum apartamente , nu stiu cat va mai dura , si nu stiu daca fac bine sa plec la munca pt ca sunt disperata.
Sunt in perioada de suspendare a procesului de partaj , in urma caruia trebuie sa vindem apartamentul la un pret de comun acord si sa impartim banii.
Eu locuiesc de 15ani in apartament cu copiii , deoarece sotul a fost evacuat ,(pt comportamente ciudate) a locuit cu o alta femeie 8ani dupa care a ramas pe drumuri singur . Amandoi nu avem bani de procese , numai ca el vroia tot imobilul si noi 3 in strada , iar eu nu am avut bani de proces si mi se facea groaza cand ma gandeam la copii
A trecut timpul , in acest moment locuiesc in continuare numai cu fata care este studenta in anul 2 la buget . De la suspendarea procesului am facut tot posibilul sa vand apartamentul la un pret destul de mic, dar la Vaslui un oras cu o saracie lucie nu se vinde nimic , Din jumatatea care se presupune ca ar trebui sa o iau nu pot sa-mi cumpar nimic unde sa stam amandoua.
Problema mea este ca mai sunt 4 luni si se termina perioada de suspendare , fostul sot a redeschis procesul pt ca are impresia ca eu nu vreau sa vand , in acest moment eu am iesit din somaj si el la fel
Fata trebuie sa plece la facultate pe 1 oct si are lucrurile ei in apartament si de fapt ea considera ca aici e casa ei de cand s-a nascut
Avocatul fostului sot ne-a amenintat ca vom fi executate silit , si nimeni nu are bani sa cumpere nimic la Vaslui acum
Ce se poate intampla intr-un asemenea caz? Eu acum sunt disperata sa imi caut un loc de munca , am 47 de ani studii superioare si nimeni nu ma angajeaja
E posibil sa ne dea afara fostul sot , fortat fara sa se tina cont de nimic?
Nu se mai poate astepta pana reusesc sa vand? Macar la un pret ca sa ne luam o camera la camin?
El se plange ca nu are casa , dar nu se gandeste ca nici fata lui nu are , si mai are cel putin 2 ani de facultate .Noroc ca baiatul sta cu chirie in alta localitate unde lucreaza.
Este posibil sa se ajunga sa vand la un pret de nimic numai sa fie el satisfacut?
As putea cere in instanta un consult psihiatric al lui? Pt ca are un comportament deviant?
Dupa 1 an de procese prin care fostul sot cerea 100% imobil s-a ajuns in acest an sa inteleaga si el ca imobilul trebuie impartit . Intrebarea mea este urmatoarea :
Azi am primit comunicare : in urma ultimului proces de pe 17 martie:
si scrie asa:
Avand in vedere ca ambele parti au solicitat suspendarea cauzei avand ca partaj bunuri comune , in baza art 242 alin 1 pct 1 Cod procedura civila , solicita suspendarea cauzei pentru solutionarea vanzarfii apartamentului si impartirea banilor.
CE INSERAMNA ASTA ? EU SUNT SOMERA SI AM 2 COPII STUDENTI CARE VIN IN VACANTE SAU PENTRU WEKEND CA SA LE FAC MANCARE AICI.
Cat mai putem sta aici datorita suspendarii?
Imi imaginez ca legea din Romania nu da 2 bani pe copii ei in strada
Se judeca doar bunul
dar copiii sunt bunul societatii si ar trebui sa fie o portita de lege si pentru ei

vamultumesc pentru raspuns
Am o fata studenta la zi in anul 2 si de 2 luni nu am nici un loc de munca si nici somaj. Pana acum 2 luni am mai lucrat lanegru si-i mai dadeam cam in medie 100 ron/luna. I-am spus ca nu mai am de unde sa-i dau nici un ban .Am 55 deani si nu ma mai angajeaza nimeni.Fata vrea sa ma dea in judecata.Eu daca demonstrez ca nu am nici un venit lunar,pot obtine sistarea platii pensiei de intretinere ?
cum sa-i dau o patrime din venit , daca eu nu il am?
Răspuns la discuția partaj apartament
Exact asa s-a intamplat cu primul proces pe care l-a deschis fostul sot si prin care cerea cota de 100%. Nu a reusit sa obtina AJP si procesul i-a fost respins . Intre timp am incercat sa il conving ca e mai bine sa ne intelegem si sa impartim in cote egale , asa cum am cerut eu.deoarece este un bun obtinut in timpul casatoriei chiar daca l-a obtinut el de la locul de munca prin repartitie , asa era in 1988 -1989inca mai existau punctaje in functie de situatia fiicarei familii.
Acum a deschis al 2-lea proces tot cu 100% luisi a cerut din nou AJP . De data asta la primul termen eu am cerut tot cota egala + 10000lei , datorita faptului ca in 14 ani
doar eu am platit impozitul, am pus gaz , apometre telefon , internet si am avut grija sa nu se darame casa definitiv , pt ca atunci cand el a fost evacuat casa era aproape fara nimic functionabil.
Am facut si eu cerere de AJP pt ca intre timp am intrat in somaj , si pt cei10000de Ron pe care i-am cerut tre sa dau vreo 780de ron taxa . probabil si pentru cei 50% din valoarea apartamentuluio sa mai fie si alta taxa.
Acum sunt si mai stresata ca nu stiu ce bani ar mai trebui sa dau si eu taxe pentru alte cheltuieli si daca nu ii am pentru ca asta este realitatea ce se poate intampla in cazul meu de parata?
Ca oricum la proces nu renunta desi l-a sfatuit toata lumea .
De 2 ani am un proces cu fostu sot care cere tot apartamentul , eu si copiii sa ramanem fara nimic. In timpul primului proces care s-a incheiat cu respingerea actiunii lui , ca nu a avut banii suficienti pentru taxe si acum in timpul celui de-al 2-lea ,judecatorul si avocatii ne-au sfatuit , de fapt l-au sfatuit pe el sa mearga la o intelegere si sa impartim in cote egale , ca asa este legea. Copiii din cate vad nu intra in subiectul asta .Omul nu vrea si merge mai departe cu procesul , iar eu va intreb :
Daca fata mea este studenta in anul 2 (ma refer doar la unul din copii acum), mai are 2 ani de munca in Iasi la facultate si nu are unde sa vina acasa decat aici la Vaslui aici ii fac mancare aici invata .. unde locuim de 22 de ani , chiar nu conteaza deloc ca fata asta ramane in strada ? Ce spune legea in asa caz?
Mentionez ca apartramentul este un bun comun obtinut in timpul casatoriei si am divortat acuma 14 ani .. sotul a fost vacuat si eu am ramas sa locuiesc cu copiii minori in casa asta. Acuma dupa 14 ani el vrea tot fara sa-i mai pese de nimic.
Răspuns la discuția succesiune
In legatura cu OUG nr. 51/2008 privind ajutorul public judiciar în materie civilă, modificată prin Legea nr 193/2008 , daca ma incadrez ca venit si as deschide un proces de partaj al apartamentului in care locuiesc dupa divortul care a avut loc cu 15ani in urma as putea scapa de taxa de timbru de 3% din valoarea apartamentului? Am pus aceasta intrebare pentru ca fostul sot fiind somer a deschis procesul de partaj anul acesta in care a cerut 100% apartramentul si cu toate ca a facut cerere de scutire totala de taxa , nu i s-a aprobat nici o reducere... nu stiu de ce, dupa care i s-a respins procesul . In mod normal cf legii apartamentul ar trebui impartit in mod egal fiind un bun comun. Daca as fi sigura ca pot obtine o reducere de taxa cf legii de mai sus as deschide eu un nou proces in care sa cer 50%.

Baiatul meu s-a angajat la Timisoara , el din Vaslui si a vrut cu buletinul de Vaslui sa se inscrie la biblioteca din TM , Nu l-a acceptat nimeni , cu asa ceva , Intrebarea mea este .. care sunt pasii legali de a fi normal incadrat intr-o alta localitate?
Cum ai putea sa iti iei carti de la biblioteca din orasul in care esti ca flotant macar?
Tu fiind un angajat permanent acolo?