Buna ziua. Revin iarasi cu o problema si va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am primit nup cf art 10 lit d c.p.p, in baza art 228 alin 4 cpp, dar am primit iarasi o invitatie la politie pt acelasi dosar. Ce pot face eu in aceasta situatie? ar trebui sa depun iarasi o plangere pt denunt calomnios la politie si la parchet? precizez ca sunt supus la presiuni psihice si mi se aduce un prejudiciu imaginii mele in societate nefiind nimic adevarat!
Buna seara. Doamna respectiva a specificat ca i-am trimis doar mesaje...
Asa mi-a zis subinspectorul care mi-a luat declaratia.
Multumesc frumos pt raspuns.
Nu te-ai gandit ca respectiva doamna vrea sa imi faca rau? Pt ca ne cunosteam, de acolo stie cine sunt.#-o.
Mersi pt ''sfat''!!!
Buna seara. As dori sa ma ajutati cu un sfat. Am fost acuzat pe nedrept ca am adresat injurii obscene si amenintari prin telefon unei doamne. Ea a depus plangere la politie. Initial am fost chemat ca martor, si cand am ajuns, subofiterul a zis ca daca recunosc, doamna nu are nicio pretentie. Precizez ca eu am cartela prepay. Deoarece nu este adevarat ceea ce se insinueaza, as putea sa depun plangere pt calomnie? sau ce pot face in aceasta situatie?
Buna seara. va rog sa ma ajutati in formularea plangerii catre politie...in mare, cum ar suna? exista o baza legala? ancheta nu a mai inaintat in niciun fel, eu nu am mai fost audiat din octombrie 2010. stau numai in stres pt ca nu stiu ce va urma.
cu respect si multumesc inca o data anticipat.
Multumesc frumos pt ajutor. as fi profund recunoscator daca m-ati ajuta in formularea plangerii catre politie...in mare, cum ar suna? exista o baza legala?
cu respect si multumesc inca o data anticipat.
Revin iarasi la acest ''subiect''. de anul trecut, din septembrie, nu am mai fost audiat, nu am mai fost chemat la politie. ce pot face in acest caz? pot sa ma adresez in scris, cui? prea se taraganeaza cu tot. amprentarea nu a mai avut loc, deoarece au trecut proximativ 2 ani de la decurgerea faptelor. eu vreau sa se incheie odata e sa situatia asta.
va rog invatati-ma ce sa fac si cui sa ma adresez.
Cu multumiri!
Buna ziua. poate ma puteti ajuta cu un raspuns. lucrez la spitalul judetean de urgenta, ca asistent medical, si am o colega asistenta, care are pensie de handicap, este scutita si de impozit, si totusi lucreaza cu norma intreaga(cu acordul tacit al sefilor). are in unele luni duble mai multe ca ceilalti, dar nopti nu lucreaza decat jumatate din cat facem noi,deoarece noptile sunt mult mai grele, iar ea nu rezista pt ca totusi este bolnava .
cu respect, este legal? :sorry:
Buna seara. Faptele au decurs in felul urmator: a fost un incident in trafic intre mine si un vecin. Respectivul m-a acuzat ca am distrus oglinda retrovizoare a masinii lui si paguba a fost evaluata la 1000RON. Am primit o amenda administrativa cf art 441/1 ccp in valoare de 200 RON, si cheltuieli judiciare de 70 RON cf art 443 cpp, in oct 2010. Pe acestea le-am platit luna trecuta.
Intrebarea mea este urmatoarea: ca sa-si recupereze contravaloarea oglinzii de 1000 RON, trebuie sa se constituie parte civila si sa ma dea in judecata? cat timp are la dispozitie sa ma dea-n judecata?
se poate prescrie dupa o anumita vreme?
Cu multumiri, Mihai!