avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Activitate alin_bv

Activitate alin_bv

Buna ziua

Spuneti-mi va rog se mai poate face cesiunea de parti sociale ale unei societati cu datorii la stat ?
Daca da, pana cand ?

Conform OUG am vazut ca sunt vizati antrepozitarii autorizati sau cei a caror autorizatie a fost respinsa .
[ link extern ]

Care sunt de fapt acesti antrepozitari ? Vizeaza toate societatile comerciale sau doar o anumita categorie ?
Va multumesc
Răspuns la discuția lichidarea firma
Nu, nu sunt datorii la stat, este vorba despre declaratia 394 pe care contabilul nu a depus-o la luna iunie 2008 si la decembrie 2008 . In cazul in care depun declaratiile respective amenzile cumulate ar fi de 12.000 ron. In schimb nu pot obtine certificatul fiscal din cauza acestor declaratii. Eu vreau sa inchid firma , din cate am inteles daca o introduc in dizolvare si o las asa timp de 1 an tribunalul o radiaza din oficiu conform unei noi hotatari de guvern.
Vreau sa stiu ce consecinte ar avea daca as lasa firma asa, in dizolvare fara sa mai intreprind ulterior vreo activitate.
Platesc impozit forfetar de la dizolvarea firmei pana la radiere ?

Conform articolului de mai jos eu asta inteleg :
[ link extern ]

Spuneti-mi va rog ce as putea sa fac sa o inchid ca de ceva timp numai la asta ma gandesc

Va multumesc !
Răspuns la discuția lichidarea firma
Societatea nu figureaza cu datorii la Administratia Financiara. Singura problema este declaratia 394 si un bilant nedepus pe anul trecut la luna iunie, pentru care nu am primit amenzi ; pentru ca nu le-am depus - de asta a avut "grija" contabila firmei. De altfel, am inteles ca , conform unei noi hotarari de guvern , societatile aflate in dizolvare vor fi radiate din oficiu in maxim 1 an .
Acesta este articolul din lege :
[ link extern ]

Spuneti-mi va rog, pe perioada cat firma se afla in dizolvare sunt obligat la plata impozitului forfetar ?

Va multumesc
Buna seara

Spuneti-mi va rog in cazul dizolvarii voluntare a unei societati comerciale ( doar dizolvare, fara lichidare ) se plateste pe perioada dizolvarii pana la radiere impozitul forfetar ?

[ link extern ]

Conform art. 13.2 din legea de mai sus eu asta inteleg.

Detin o firma pe care as dori sa o radiez, nu pot sa-i fac dizolvarea si lichidarea simultana, deoarece nu pot aduce certificat fiscal : contabilul nu a depus la Administratia Financiara declaratia 394, m-ar costa f mult sa o depun in jur de 12.000 ron si nu detin suma de bani necesara.

Am inteles ca dupa un an de la dizolvare societatea comerciala ar fi radiata din oficiu conform unui proiect de lege de pe anul acesta.

M-ar ajuta cu ceva sa fac acest demers , sa inchid firma ,iar pe perioada cat se afla in dizolvare va trebui sa platesc impozit forfetar ?

As putea introduce firma in dizolvare, fara lichidare si sa o las asa pana o radiaza tribunalul din oficiu ?

Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția dizolvare firma
Mai spuneti-mi va rog, in cat timp se poate face constatarea pentru nedepunere ?
Răspuns la discuția dizolvare firma
declaratia nedepusa este din iunie 2008 , au trecut aproape 2 ani, situatiile financiare nedepuse sunt la iunie 2009 si la decembrie 2009 .
Constatarea nu se face in momentul in care acestea nu se depun ? M-am interesat la Administratia Financiara si mi s-a spus ca amenda voi primi decat daca le depun. Acum vreau sa inchid firma si nu stiu cum sa procedez fara sa primesc amenda care este din cate am inteles de 6000 ron.
Pot sa ma amendeze chiar si dupa 2 ani de la nedepunere ?
Buna ziua

Spuneti-mi va rog Administratia Financiara mai poate amenda o firma pentru nedepunerea situatiilor financiare si a declaratiilor dupa ce au fost inscrise mentuinile privind dizolvarea acesteia in Registrul Comertului ?
Este vorba de o societate care nu are datorii catre stat , dar care nu a avut depuse situatiile financiare pe anul trecut si declaratia 394 pe anul 2008.
Daca pana acum nu a primit nici o amenda, poate fi amendata dupa dizolvare ?

Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția radiere firma
este vorba de declaratii si situatii financiare nedepuse pentru care s-a atras raspunderea personala a administratorului. Acesta mai are vreo obligatie de plata daca s-a radiat firma ?
Discuție radiere firma
Buna seara

Referitor la art. 175 alin.6 din Codul de Procedura Fiscala 2010 : "Creanţele fiscale datorate de debitori, persoane juridice, radiaţi din registrul comerţului, se scad din evidenţa analitică pe plătitor după radiere, indiferent dacă s-a atras sau nu răspunderea altor persoane pentru plata obligaţiilor fiscale, în condiţiile legii."
Spuneti-mi va rog , chiar daca s-a atras raspunderea personala a administratorului pentru plata datoriilor unei firme catre stat, dupa radierea firmei respective , practic acestea se "sterg" ?
Adica nici administratorul nu va mai fi obligat la plata acestora dupa ce firma s-a radiat ?

Răspuns la discuția dizolvare firma inactiva
Daca activitatea este suspendata nu ar mai fi situatii financiare de depus .