buna ziua, as dori sa stiu daca beneficiez si eu ca sotie supravietuitoare de testamentul sotului meu pe care la primit mostenire de la parintii lui (eu nu sant trecuta in testament si nu am copii)
Domnilor avocati de aproape un an eu si fratii mei ne judecam cu cumnata noastra care a ramas vaduva fara copii in curtea batrineasca si care a avut un CF fals care s-a anulat iar acum asosit hotararea definitiva unde toti fratii suntem mostenitori ai lui tata si ea dupa sotul ei Problema noastra este ca urmeaza partajul si avocatul nostru cand l-am angajat a spus ca sotia supravietuitoare aredreptul la 12 dindreptul sotilui iar acum spune ca are si ea cota egala cu noi din casa parintilor nostri.Care varianta este cea corecta?Cat ii va reveni cumnatei si cat noua?
Multumesc mult pt.raspuns.
va rog sa ma scuzati pt. gresala facuta , dar este pt. prima oara cind va scriu si nu prea ma pricep
inca o data va rog sa imi spuneti daca trebuie sa dau alti bani la avocat pt.partaj sau este obligat sa ma apere pina la final?
am deschis actiune pt. nulitate absoluta urmata de partaj.,as dori sa stiu daca partajul se include in acelas onorariu de avocat sau trebuie alta taxa/?
numele meu este ioana si as dori sa intreb domnii si doamnele avocati daca sotul meu a avut testament de la tacsu si noi nu am avut copii la succesiune vin si fratii lui? daca da care ar fi cotele intre mine si ei?ce se intampla cu terenul agricol pe care l-a primit sotulmeu de la parinti lui zestre?se imparte la fratii lui sau imi ramane mie tot?
domnilor avocati sant chemata pt nulitatea CM-ului pt ca nu i-am chemat la succesiunea lui fratesu si vor sa-mi reduca testamentul la 14 si ei sa ia restul de avere,dar pana acum unde au fost? si cu mine cum ramane ca eu am vandut unui nepot ca sa ingrijasca de mine?
domnilor avocati si consilieri juridici ,buna ziua
numele meu este Ana si am urmatoarea problema: ;sant vaduva de 15 ani si pentru ca sotul meua avut testament de la tatal -sau nu a mai fost nevoie sa chem cumnatii la succesiune (eu nu sant trecuta in testament)si de o saptamana am primit citatie sa ma prezint ca parat pentru nulitate in acte.Eu nu am copii dar am nepoti care sa ma mosteneasca si am facut vanzare - cumparare cu un nepot dar nu inteleg ce mai vor ,dupa socrii sunt renuntatori toti in favoarea sotului meu care a decedat la 4 ani dupa socru si acum cumnatii sau gandit sa ceara avere dar de mine cine are grija cand nu o sa mai pot ?Daca au renuntat o data mai au dreptul la ceva?dupa 15 ani se mai poate face ceva ?