avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Activitate jean66

Activitate jean66



CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu este de competenta politiei sa îl evacueze pe cetățeanul respectiv.Pana la finalizarea partajului nu prea aveți soluții.

Mulțumesc!


Adrian ALBU a scris:

Trebuie să mergeți în instanță și să solicitați respingerea ordinului de protecție. Probabil fosta soție a invocat faptul că ați amenințat-o. Oricum, nu are cum să vi se impună să păstrați distanța față de propria locuință, dar nu m-ar mira deoarece am mai văzut astfel de aberații (desființate în apel).



Bună!
Am depus contestația, am primit termen peste 4 zile, dar surpriza, azi am fost sunat de la politie și mi s-a comunicat ca procuratura a anulat deja ordinul de protectie!
Rămâne de văzut ce se întâmplă cu prezenta în casa mea a actualului soț al fostei soții. Am întrebat la politie și mi s-a răspuns " nu știm ce sa va spunem" !
Resedinta în imobil bun comun
Buna ziua, as avea nevoie de opinii legate de următoarea situatie:
impreuna cu fosta soție dețin un imobil casa de locuit, construita cu autorizație de construcție, neintabulata. Locuiesc acolo impreuna cu fiica mea, fosta soție părăsind imobilul înainte de divorț stabilindu-se în străinătate. Imobilul este in prezent supus unui proces de partaj. Fosta soție are acces în imobil. În luna decembrie 2023 a întrat în imobil impreuna cu actualul soție, cetățean străin. I-am solicitat acestuia sa părăsească imobilul, a refuzat iar fosta sotie a solicitat intervenția politiei. Echipajul sosit a constatat situația și i-a comunicat într-unul ca nu are dreptul de a întra în acel imobil. Ieri am fost informat de la secția de politie ca s-a emis un ordin de protectie împotriva mea la solicitarea fostei soții astfel ca nu m-ai pot întra în imobilul meu pentru 5 zile. Am depus contestație la acel ordin și aștept soluționarea. Am constatat ca în respectivul ordin este specificat ca printre "victime" alături de fosta soție și mama acesteia ( care nu înțeleg ce legătură are cu situația prezenta) se afla și sorul actual al fostei soții care are resedinta în imobilul meu și al fostei soții. Nu înțeleg cum este posibila stabilirea reședinței acestui individ în respectivul imobil având în vedere ca este neîntârziat și ca sunt și eu proprietar.
Ce se întâmplă în cazul în care contestația depusa de mine împotriva ordinului de protectie este acceptata?
Ma întorc acasă și dacă acolo se afla fosta soție cu actualul sot, pot solicita intervenția politiei pentru evacuarea acestuia?
Mulțumesc!
Mulțumesc pentru răspuns.
Aveți dreptate, cred ca strategia a fost sortita eșecului din start. Dar putem învața din greșeli, din fericire.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Acum asteptati solutia, asteptati motivarea si - daca doriti - consultati un alt avocat insa care obligatoriu sa se uite peste tot dosarul si mai putin peste ceea ce povestiti dvs, caci procesul se desfasoara pe baza de probe. Care si ele trebuie sa fie cele utile solutionarii cauzei. altfel e munca in zadar.

Clar poate fi legitima aparare, trebuie sa se desluseasca ce cautau doamnele in curtea dvs la acea ora si asa mai departe. Insa strategia trebuia discutata cu avocatul angajat.

Bună ziua, am următoarea problema:
În 2017 s-a pronunțat divorțul de fosta soție, cu tot cu programul de vizita al minorului, minor care era deja în îngrijirea. mea conform recomandări comisiei de ancheta sociala. Părăsisem locuință comuna pentru a evita posibilele conflicte cu fosta și locuiam deja de 6 luni cu fiica mea în locuință părinților mei. A doua zi după divorț, la ora 1.30 noaptea când ma întorceam de la munca , am fost blocat în trafic de o mașină in care se aflau fosta și mama ei. Le-am ocolit indreptandu-ma rapid spre casa anticipând un conflict deoarece am mai fost "vizitat" de 2 ori de cele 2, acasa, fiind nevoit sa solicit politia pt a le evacua din curte.Am deschis poarta pt a întra cu mașina în curte, însă am fost ajuns de cele 2 persoane care au pătruns în curte, in ciuda opozitiei mele,sub pretextul ca doresc sa-si vadă fiica/nepoata și sa recupereze un autoturism, bun comun cu fosta.( partajul nu este terminat ) Am încercat sa le opresc sa pătrundă în curte însă n-am reușit. Au ieșit afara și mama și fiica mea. Fosta soție a prins-o de mana pe fiica noastră iar eu am luat copilul si l-am dus în casa. În invalmasala creata, fosta soacra sustine ca a căzut și si-a rupt mana având certificat medico-legal iar fosta sotie spune ca are urme de violenta pe maini care necesita 1-2 zile de ingrijiri.Am apelat 112, a venit un echipaj de politie aplanand conflictul. Urmare : plângere penala pt violenta în familie ( deoarece divorțul nu era definitiv). Primul procuror care instrumentează cazul îl clasează. Nu știu cum, se ajunge la al 2-lea procuror care ma trimite în judecata cu,totusi, circumstante atenuante. Se constata ca fapta de violenta raportata la fosta soacra este prescrisa însă ea se constituie în parte civila și solicita daune materiale și morale. Referitor la fosta soție, fapta rămâne valabila și la cererea avocatului sunt înlăturate circumstanțele atenuante. La fel, probele depuse la dosar ( 2 procese verbale de interventie , la date diferite,la domiciliul meu pt indepartarea celor 2 plus alte 2 care confima agresiuni ale fostei asupra copilului la scoala) nu sunt luate in considerare de catre instanta. ca fiind prea vechi ( 6-8 luni înainte de eveniment ). Deși singurele martore sunt fiica și mama mea, care evident, susțin varianta mea, de partea cealaltă singurele probe sunt constituite de amintitele certificate med-legale si declaratiile reclamantelor, intuiesc după atitudinea instantei, mai ales dupa ultimul termen ( sa nu-mi spuneți ca nu e posibil sa intuiesti ) ca voi fi condamnat. Avocatul meu nu a invocat legitima apărare și citesc acum ca ar exista și posibilitatea aceasta ( "pătrunderea neautorizata intru-un spațiu îngrădit, prin forță, vicleșug....pe timpul nopții" etc ). A fost o greșeală? Ce pot face la, probabil, inevitabilul apel? Mulțumesc!
Bună ziua,
În urma cu 6 ani am divorțat. Copilul avut cu fost sotie ( fetita în vârstă de 12 ani, pe atunci ) a ales sa rămână în grija mea iar Instanta a încuviințat acest lucru.
Deranjata de aceasta situație, fosta soție ne-a făcut numeroase șicane. Torul a culminat anul trecut ( 17 ani avea copilul ) cu o plângere la Protecția copilului ( din câte am dedus, pentru rele tratamente și abuz asupra copilului). După ancheta de rigoare, cu discuții cu subsemnatul și copilul, adrese și chestionare la școală, concluzia comunicata a fost : "acuzațiile nu se sustin".
Dar cum asta nu a fost suficient, anul acesta fiica mea ( are 18 ani acum ) a fost citata la politie intr-un dosar penal,( deschis la cererea fostei soții ( în calitate de victima iar acolo a fost interogața în legătură cu abuzuri fizice și sexuale din partea mea. În urma interogatoriul I s-a spus ca v-a primi acasă o rezoluție.
Întrebarea mea este următoarea; pot întreprinde o acțiune în instanta împotriva fostei soții pentru toate aceste scanări și eventual pot solicita daune morale ?
Mulțumesc!
Multumesc; partajul nu a fost facut.
Răspuns la discuția divort - proprietate auto
Multumesc !

Răspuns la discuția divort - proprietate auto
Am finalizat divortul, nu am facut partajul ; din motive financiare nici nu cred ca-l voi face curand.
Am informat RAR-ul, le-am aratat ca sunt in posesia CIV si a talonului original insa mi-au spus ca eu nu sunt proprietarul masinii conform talonului si in consecinta ei nu-mi dau nici macar un duplicat al noii CI pt a putea face ITP-ul. In plus au sustinut ca nu am nici o dovada a declaratiei in fals a fostei sotii referitoare la pierderea talonului.Toate astea s-au petrecut inainte de a fi obligatoriu sa te prezinti CU MASINA la Rar in cazul in care soliciti o noua CI, asa cum este in prezent, astfel incat fosta sotie a mers la RAR doar cu mana in buzunar.Iar la statia ITP mi s-a spus ca masina este blocata de RAR pt ca ...ati ghicit, nu corespunde seria CI. Asadar ma invart in jurul cozii !

cyan a scris:

Nu ati finalizat divorțul pana acum, nu ati împărțit și masina? Puteți sesiza RAR cu privire la emiterea unui duplicat pe baza unei declaratii false și sa declarați ca ați avut CIV la dvs permanent. Nu ari făcut ITP pe baza cărții? Asta în situația în care doriți sa ii faceți viata "frumoasa" ex soției.

Răspuns la discuția divort - proprietate auto
Buna,
Tocmai asta a facut, a declarat in fals pierderea certificatului. In plus a obtinut de la Rar o noua carte de identitate. Ce se poate face ?

cyan a scris:

Pentru a obtine duplicat al certificatului de inmatriculare trebuie sa declare motivul solicitarii iar daca il declara pierdut sau furat va declara in fals si intra in alte belele.