avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Activitate daniel71sto

Activitate daniel71sto

Buna ziua,
Masina mea a fost lovita in incinta unei firme particulare, ( o hala acoperita ) de un coleg de serviciu.
Intrebarea mea este daca RCA-ul este valabil, nefiind vorba de drum public.Va multumesc pentru raspuns
Răspuns la discuția Preaviz concediere
Sunt in preaviz pana pe 03.11.2011 si mai am de uzat 9 zile CO pentru perioada ianuarie-octombrie. Seful meu nu vrea sa-mi acorde cele 9 zile de concediu insistand sa vin la servici, chiar daca prezenta mea este doar pentru a semna condica .Motivatia lui este ca-mi va plati cele 9 zile de CO.Daca totusi raman acasa in aceste 9 zile risc cumva sa-mi desfaca disciplinar contractul de munca?
Răspuns la discuția Preaviz concediere
Ma puteti ajuta cu baza legala prin care angajatorul ma poate notifica in scris ca nu are nevoie de mine ? Sau sa inteleg ca nu exista un articol de lege, dar prin bunavointa angajatorului ma poate lasa sa stau acasa ?
Răspuns la discuția Preaviz concediere
Concedierea urmeaza sigur, problema de care ma lovesc este faptul ca nu voi putea merge la noul loc de munca in perioada preavizului.
Buna ziua !
Sunt in CM de aproximativ 2 luni, timp in care unitatea la care lucram s-a desfiintat iar postul meu ( avand CIM suspendat) a fost mutat la unitatea de baza, la o distanta de aproximativ 140km de locatia initiala. Actul aditional (cel vechi, pentru ca altul nu am) este completat cu locul de munca initial, eu neavand absolut nici un document care sa ateste schimbarea locului de munca.
Intrebarea mea este urmatoarea: este posibil ca dupa ce voi termina CM-ul sa fiu obligat sa merg la noua locatie a locului de munca ( mai mult ca sigur va urma un preaviz pentru concediere, perioada in care sigur nu voi putea sa fac aceasta naveta, eu lucrand la program de 8 ore)
Va multumesc,
Răspuns la discuția Noua lege a concediilor medicale
Va multumesc pentru raspuns. Motivatia sefului meu este ca in luna Mai 2010 s-a schimbat legea concediilor medicale si sunt alte reglementari
Buna ziua ! Va rog, cei care sunteti in cunostinta de cauza sa ma informati si pe mine cu procedura de predare a concediului medical la locul de munca ...
Mai exact, acum trei zile am avut un accident in timpul liber si mi-am fracturat un picior. Am mers la Urgente unde m-i s-a pus piciorul respectiv in ghips, am completat o declaratie pe propria raspundere cu locul de munca, domiciliul, CNP-ul, etc, urmand ca sa primesc CM-ul dupa ce aduc de la locul de munca adeverinta de salariat. Numai ca , in momentul cand am anuntat seful de problema mea, am fost somat sa aduc CM-ul chiar din ziua in care acesta a inceput. ( Asa cum am spus, actul respectiv urma sa-l ridic de la medicul specialist ortoped la doua -trei zile de la inceperea concediului medical respectiv )

Intrebarea mea este : e normal sa-mi fie solicitat CM-ul inca din prima zi de valabilitate a acestuia? Am fost informat ca pana la aducerea actului in cauza voi fi nemotivat la serviciu.
Va multumesc pentru eventualele lamuriri.
In contractul de credit aveam dobanda 9,5% initial, fara comision de administrare. DAR exista un paragraf care spunea ca banca poate mari dobanda si poate introduce comisioane dupa cum crede de cuviinta, cu singura conditie ca trebuie sa ma anunte in scris. Astfel, din cei 850 lei rata suma de 125 reprezinta rata principala, 95lei e comision administrare cont si 630 lei dobanda.
Din 2007 , cand am contractat creditul de 33000lei am platit pana azi 21000 si mai am de plata (daca achit anticipat) suma de 31000lei. Deci am platit doar 2000lei din datorie, restul de 19000 fiind dobanzi si comisioane
Am observat la serviciu ce se intampla cu cei aflati in situatia mea: nu mai pot plati sumele astronomice la care au ajuns ratele, banca sau firma de recuperari trimite la firma titlu executoriu in urma caruia lunar se opresc banii si se vireaza la banca. Problema este ca toti au si alte popriri gen pensii alimentare, CAR-uri, etc, si din cate stiu se opreste maxim 1/3 din venitul lunar. Din acest moment urmeaza retinerea sumelor, dar fara dobanda sau fel si fel de comisioane.
Mentionez ca prima rata a mea a fost de 370 lei iar azi este 850lei.
Apartamentul este ipotecat la aceeasi banca pentru o suma mare