Sunt un pfa neplatitor de tva si am gasit o societate comerciala careia o sa-i vand cereale. Societatea respectiva este platitoare de tva.In acest caz cum se procedeaza? Care este pretul primit de la societate pe cantitatea de cereale si cum trebuie sa fie factura primita de la acesta societate?
Buna dimineata!
Am si eu de recuperat taxa auto pentru o masina. Am castigat in instanta inca de acum o jumatate de an si avocatul imi spune ca nu pot sa iau banii de la finante pana cand cei de la Mediu (probabil Administratia Fondului de Mediu) nu trimit un act pe care avocatul l-a numit "cotorul confirmarii de plata". Toata chestia mi se pare destul de ambigua si daca ma puteti lamuri si pe mine despre ce hartie e vorba si care este procedura de la acest pas pentru a-mi ridica banii?
Care este cel mai potrivit act pe care o matusa trebuie sa-l faca cu mama mea la notar pentru cedarea unui apartament (contract de vanzare cumparare, contract de intretinere,etc). Ma refer la un act care sa fie cat mai putin atacabil din punct de vedere juridic, un cost aproximativ si documentele necesare la notar.
Mi-am deschis un cont bancar pentru pfa. Banii, care au intrat in cont in urma unui proiect din fonduri FEADR, am vrut sa-i transfer intr-un cont pe care-l am pe persoana fizica. De la banca mi s-a spus ca nu se poate decat daca am "documente justificative" fara sa ma lamureasca despre ce anume e vorba. Nu inteleg la ce s-a referit sau pur si simplu n-a vrut sa-mi transfer banii la alta banca...
Le-am trimis o solicitare celor de la ANI si raspunsul lor n-a fost unul evaziv asa cum constat ca v-ati asteptat :D. Din contra, au fost pe aproape de ceea ce a afirmat mihaicalinescu2005, si anume, ca legea imi permite să desfășor activități în domeniul privat, care să nu aibă legătură cu atribuțiile din fișa postului funcției publice.
Sunt functionar public in cadrul administratiei locale pentru protectia mediului si am infiintat un pfa avand ca domeniu de activitate agricultura. Exista o incompatibilitate in acest sens?