avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Activitate lazer_454

Activitate lazer_454

Discuție POMII TAIATI
buna ziua. am sa prezint pa scurt o problema cel framinta pe tatal meu . tatal meu a primit in 1962 1000 mp de teren intravilan de la stat unde dupa 1989 statu la luat inapoi ramnind la dispozitia primariei..pa cei 1000 de mp tata a plantat o livada cu pruni dupa ani 1980 si dupa 89 cu acordu verbal al primarului care in momentul de fata este acelasi primar , la folosit pina in ziua de azi. tin sa precizez ca terenul nu are acces la drum si este intr-o infundatura. Un consatean are si el un teren de 1400 de mp ,vecin cu livada de pruni ,unde a luat titlu de propietate in aceasta vara ,titlu facut in 1995 care a refuzat sa-l ia in 1995 . acest vecin a luat si livada cu pruni in aceasta vara ( 25 de pruni batrini si 25 pruni tineri )unde ia taiat pa cei batrini acuma in decebbrie 2011 spunind ca el este propietar si are titlu de proprietate. Primaru si doamna de la cadastru spune ca terenul 1000mp cu livada de pruni se afla la dispozitia primariei si nu la dat la nimeni in proprietate. avind in vedere ca tata nu are nici un drept,act de proprietate pa cei 1000 mp si dupa 89 la folosit moca 20 de ani neplatind nici un fel de taxe ,i-am spus sa nu se mai gindeasca si sa renunte la fosta livada ca nu are nici un drept chiar daca acel vecin nu este serios, dar tata batrin si incapatinat se framinta tot ca de ce ia taiat prunii ca sunt plantati de el si vrea sa se duca la politie si primar, cu ce drept a taiat acel vecin prunii daca acel vecin dupa acteele primariei si spusele primarului nu este proprietar. va rog frumos un sfat pentru tatal meu .
Discuție este un abuzz ?
buna ziua. .tatal meu aprimit de la stat 1200 mp de teren intravilan intr-o infundatura( nu are acces la drum)si la cultivat cu cereale,obtinind productii slabe a plantat o livada de pruni.dupa 1989 statu la luat inapoi.neavind nimeni acte sa revendice terenul a ramas in litigiu (dupa 1989 sa dat pamintulm inapoi la oameni).cu acordul verbal al primarului care este si azi terenul a fost folosit in continuare de parintiti si nu a platit nici un fel de taxe ca a folosi acel teren si nu figureaza in actele primariei ca foloseste acel teren.luna trecuta i sa dat titlu de propietate lui un consatean care are si el un teren linga cei 1200mp, numai ca acest consatean a luat si acel teren 1200mp livada de pruni.ne -a blocat poarta si am primit amenintari cu moartea daca mai intram acolo.tatal meu sa dus la primarie si primaru cu doamna de la cadastru sa uitat in acte si ia spus ca acel teren cu pruni nu la dat la nimeni si este in litigiu. proimaru a promis ca vine la fata loculuim cu politia si doamna de la cadastrul primariei. deocamdata a uitat sa mai vina.
Discuție cit la %
buna ziua . la vinzarea unei locuinte si aunui teren extravilan cit la % sau ce taxe trebuie platite catre stat ?
Răspuns la discuția vecin parsiv
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
in primul rind vecinu nu este corect si serios eu cred ca este obsedat de razoare sau este un hobi pt el spun asta din cauza ca toti vecinii au ceva probleme cu el mai are un teren in alta parte unde practic intre el si vecin nu mai exista razor , razor care avea 40 cm si sau certat . asta nu este nimica . vecinu de linga el are probleme mai mari . are o magazie de 15 m lungime si 4 m inaltime chiar pe hotar construita acum 25 de ani in acel loc pe motiv ca acolo a fost casa lui tacsu .o parte din apa care cade pe acoperis ajunge in gradinita vecinului . dupa lege ar trebui sa modifice acoperisu . autorizatie de constructie nu cred ca are. in ce ma priveste gardul nou il fac tot pe acelasi loc.
Răspuns la discuția vecin parsiv
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cit tine curtea cu casa , magazii , garaj , pomii sa fie cit mai daparte .nu ma supara natura si vecinu care pune pomii la mai putin de 70 cm . daca era in gradina era ok in ziua de azi clima face ravagii, pomii aproape de case este un pericol . cind un pom darimat de vijeli cade pe un gard , garaj etc. trebuie sa il si repare . cind e vorba sa dea bani se face ca ploua sau ii vine greu multi romini nu le ajunge bani din leafa in leafa dar sa mai plateasca si pagube daca nu muta pomii am sa le pun motorina cu sare . cea mai buna metoda cu costuri aproape o . la tara lumea a ajuns sa puna pomii pa linga gard dupa cum ii taie capu. cred ca legile ar trebi sa fie mai ferme si clare pentru toti taranoi si calicii obsedatii de paminturi . mai cred ca problema cu pomii plantati la distanta ilegala de gard sa fie rezolvata mai simplu la politie si nu in instanta .
Discuție vecin parsiv
buna ziua.eram intr-o situatie mai dificila si acum este mai bine. in urma cu 4 ani vecinu a sudat bolta de gard pe o lungime de 10 m cu acordul lui tata care traieste si azi. (gard construit de noi )vecinu cu tata sunt frati. veau sa fac un gard nou si pentru asta trebuia sa tai cu flexu din bolta vecinului si sa intru pe terenul lui. ne-am certat putin fiinca vecinu nu era de acord si pina la urma cu parere de rau a cedat si ma lasat sa tai bolta din gard si sa intru pa terenul lui. am facut si sant si urmeaza sa fac cofrag si sa torn beton .problema este in felum urmator ; am lucrat in strainatate 1 an si am venit in decembrie si toti m-au intrebat cind mai plec. ca sa" scap" de intrebari am spus ca plec la toamna. adevarul este ca nu stiu daca mai pot pleca la toamna si cind .vecinu este parsiv si cred ca asteapta si spera sa plec sa-i ceara lui tata voie sa sudeze iar bolta de noul gard unde in momentul de fata gardul nu este terminat .tatal meu are peste 80 de ani , memoria la mai lasat, este si cam betiv si in cazul care plec in strainatate sa nu faca iar o prostie sa il lase pe vecinu sa sudeze bolta de gard. vreau sa mentionez ca am act de vinzare cumparare pe numele meu cu clauza de intretinere si ingrijire a parintilor pina la moaretea acestora. pe lungimea de 10 m vecinu are vita-de -vie hibrid la 10-15 cm de gard unde a promis ca la toamna o muta mai departe de gard, daca ar mutao acuma spune el ca se usuca .mai are si 3-4 puieti de pomi( caisi ) la 70 cm de gard si nu vrea sa ii mute. cum sa rezolv aceste probleme si cit ma costa? va multumesc anticipat
buna ziua. lungimea curti mele este de 35 m . in urma cu 3-4 ani cu acordul lui tata vecinu sa extins cu bolta si a sudat de gard, pe o lungime de 10 m iar pe alta portiune de 2 m sa extins cu bolta pina in gard . (gard construit de noi )la 10-15 cm a pus si vita-de-vie si 2 puieti de pomi la 70 cm de gard .acuma stiti cum este, i sa intins un deget si a luat 5. inainte am fost mai saraci, acum avem ceva bani, am lucrat si in strainatate si vrem printre altele sa facem un gard nou, cu plasa sudata si policarbonat sa nu sa vada.intrebarea este cum il pot obliga pe vecin sa mute tot la o distanta de gard de 25-40cm. oare gardu nu trebuie lasat liber sa poata fi intretinut si inlocuit daca este vechi ? pina la ce distanta de gard se construieste ?
Discuție gard nou
va salut.am un gard vechi construit de noi si vreau sa construiesc unul nou,; soclu + plasa sudata unde vine prins policarbonat mat care nu se vede dar trece lumina,pe acelasi amplasament.problema este ca vecinul are vita -de -vie linga gard la 10 cm si trebuie sa -i scot vita sa fac sant si cofrag.pe linga asta are o bolta unde in urma cu 3 -4 ani cu acordul lui tata care traieste sa extins cu bolta si a sudat chiar de stilpii gardului, iar eu acum trebuie sa tai cu flexu ;ma-i are si un cires la 1 metru unde vreau sa il tai si 2 pomi mici unde vreau sa -i mut la 2 metri .am anuntat vecinu ce vreau sa fac si nu este deacord deloc.in afara de o amenda ce mai pot pati daca procedez asa? i-am spus daca nu-i convine mergem la tribunal iar el a spus ca nu vrea sa mearga. cum e mai bine si simplu sa procedez.. eu vreau ca vita lui sa fie la 30-50 cm de gard si pomii la 2 m. va multumesc anticipat.