avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1830 soluții astăzi
Forum Activitate liviu anton

Activitate liviu anton

Buna ziua,am urmatoarea speta,un prieten,asa zis,căruia i-am dat niste bani ,a zis CA nu are sa -mi de-a înapoi,dar ca are niste suporti de banca stradală,care fac citi bani avea datorie,dar sa ii cumperi riglele de lemn,suruburi SI vopsea,iar el îmi dadea băncile la gata.Am cumpărat toate SI i le-dat urmind sa mi le de-a într-o sapta mina.Dupa vreo 2 saptamini,vazind CA nu da nici un semn am plecat la el dar nu am găsit nimic,iar el a spus CA le-a vândut SI CA o sa mi de-a banii.De citeva luni mai tot amina CA nu a primit banii SI acum nu știu ce sa fac.Pot sa ii fac plângere penala CA și-a insusit lucrurile cumpărate de mine?
Multumesc,dar nu are acceptul meu,iar Nr masinii este la vedere
Buna ziua,am fost fotografiat cu mașina intr-o parcare de la mooll SI apoi au pus pozele pe net.Este legal sau nu?
Buna seara,aseară am parcat mașina în fața blocului,și,probabil că nu a ținut frînă de mina,mașină a plecat de pe loc și a lovit puțin mașină din fata.Eu am parcat pe le 21 și pe la 23 a și a sunat vecini la mine ,dar nu știu cine a chemat poliția,.A venit politia a constatatsi a zis sa mă duc dimineața la poliție.Acum vecini nu vrea să depună reclamație și nu vrea să meargă la poliție.Masina o repar imediat,e vorba de vreo 200 lei,a zis că dacă mergem la politie îmi pune amenda.Problema este că eu sunt obligat să declar accidentul?In termen de 24ore???
Discuție Pensie
Am lucrat in grupa 1 de munca 18 ani și 9 luni,și am ieșit la pensie in anul 2006,in decizie scrie că am34 ani și 6luni vechime,am plecat de la o pensie de 290 lei și am ajuns acum la 1380 lei cu majorările aferente.Dar intilninduma cu alți colegi am aflat că au pensii mult mai mari la același stagiu,.Cum pot afla dacă mi s-au calculat corect pensia?multumesc
Răspuns la discuția Voluntariat
Multumesc
Discuție Voluntariat
Am citit un articol precum ca voluntariatul ascunde munca la negru!Sotia lucreaza ca voluntara la ISU neamt si se duce la program cu rindul,pentru ca sunt mai multi,uneori si la interventii cu masinile din dotare,Am inteles ca trebuie sa faca un numar mare de ore devoluntariat,apoi sa faca niste cursuri,si daca le ia,e posibil sa se angajeze,daca sunt posturi,dar asta pe. parcursul a 2 ani.Este legal cum se procedeaza?
Am cumparat o casă cu teren la tara,iar in mijlocul grădinii este un stîlp de curent si am inteles de la vechiul proprietar ca nu am voie sa fac nimic pe o raza de 10 m. Cum se procedează i in acest caz? Eu nu ma pot folosi de proprietatea mea.Trebuie sa fac un contract de închiriere sau altceva?
Răspuns la discuția Abuz primarie?
Multumesc,unde trebuie sa depun contestatie?
Discuție Abuz primarie?
Am cistigat o casa la licitatie,am intabulat-o si m-am dus la primaria din sat sa imi dea rolul pe numele meu.Aici am platit 1600 de lei pentru datoriile pe care le avea proprietarul timp de 6 ani.Apoi am aflat ca nu este corect.Ce pot face?Mentionez ca pe actul de adjudecare scrie ca este lipsit de sarcini.