avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Activitate vasiledtr

Activitate vasiledtr

Situația este următoarea :
Mașină cumpărată în leasing pe 5 ani, utilizator fiind o firmă (SRL), aceasta fiind și cea care a plătit taxa, în anul 2010.

Doi ani mai târziu, leasingul a fost preluat de o altă firmă.

La terminarea leasing-uli, mașina a fost înscrisă pe o persoană fizică.
În concluzie, până la această dată, a avut doi proprietari, firma de leasing și persoana fizică.
Cine trebuie să depună cererea de restituire a taxei auto?

Mulțumesc anticipat.
Acel departament din primărie, nu are drept de control!
Cuantumul și destinația unui fond ( poate fi asimilat cu fondul de reparații) se stabilește într-o adunare generală. Dacă acest fond nu a fost cheltuit cu destinația stabilită, se poate stabili printr-o hotărâre ulterioară schimbarea destinației (eventual în fond de reparații), situație în care nu mai puteți recupera banii de la asociație (poate negociați ceva cu noul proprietar), sau puteți solicita restituirea, deoarece motivul pentru care au fost strânși, nu se mai poate pune în practică (contorizare la gaze cu contoare pasante, nu se mai face). Oricum, indiferent ce vă spune administratorul, depuneți o cerere, către președinte, prin care solicitați restituirea sumelor, așa cum reies din chitanțe. Este obligat să vă răspundă. În final tot la instanță se ajunge, dacă refuză, oricum aveți 50% șanse de câștig.
Cred că la acest împrumut, era și o asigurare de viață .... !
Mulțumesc pentru răspuns, de fapt eu am greșit, furnizorul aplică o penalizare de 0,03%, și Asociația o penalizare de 0,2%, deci mai mare ca furnizorul!
Bună seara. Întrebare : Știe cineva în baza cărei hotărâri, legi etc. furnizori (Apa Nova și RADET) aplică penalizări de întârziere de 0,3% și nu 0,2% cum aplică Asociațiile pentru răi restanțieri?
Mulțumesc!
Vă prezint mai jos, situația unui prieten ce are(a avut) un contract de credit de nevoi personale la o bancă comercială.
-În data de 21/10/2013, Instanța de judecată, a dat încuviințarea de executare, la solicitarea băncii , prin Executor. În această ”Încheiere ” a instanței, se regăsesc următoarele greșeli :
1. data este greșită, 21/10/2010, în loc de 21/10/2013,
2. adresa de domiciliu a debitorului. Domiciliul este greșit și în contractul de credit, cu toate că banca, avea copii după cartea de identitate a debitorului.
-În data de 20/12/2013, Executorul, în baza ÎNCUVIINȚÃRII de la INSTANȚÃ, decide trecerea la Executarea de Drept, prin ”Încheierea” din acea dată, în numele băncii. Această încheiere, a fost adusă la cunoștință debitorului, în data de 24/01/2014.
-La aceiași dată, 20/12/2013, banca cesionează contractul de credit către o FIRMÃ.
Debitorul a mers să discute cu noul CREDITOR, și s-a stabilit plata debitului, eșalonat, în baza unei Convenții de Plată. Când s-a primit pentru consultare Convenția, aceasta conține și un articol prin care se obligă să achite onorariul și cheltuielile de executare către EXECUTOR, cu toate că executarea nu a demarat la cererea actualului CREDITOR. După discuții cu noul CREDITOR, acesta a ”negociat” cu EXECUTORUL, și s-a obținut chiar o reducere (de la 4000 lei, la 2900) în situația în care, valoarea datoriei, este de 5800 euro.
În această situație, DEBITORUL încă nu a semnat Convenția, și ași dori să știu, dacă această solicitare, de plată a executorului, se poate contesta în vreun fel, mai ales, că este o situație, cel puțin ciudată... Ce părere aveți?

Vă mulțumesc anticipat, pentru orice idee sau recomandare.
Vă mulțumesc foarte mult pentru răspunsul promt, săptămâna viitoare, o să fac acest demers.
Dar cale de atac pentru contestarea unei astfel de amenzi, nu există?
Am primit și eu o ”amendă administrativă”, dar intenționez, dacă se poate să o contest, deoarece nu este administrată corect, consider că mi s-a făcut o nedreptate. Cine știe, să-mi dea ceva informații. Pe de altă parte este de numai 300 de lei, cât costă oare să mă reprezinte un avocat , merită oare?

NanuIoana a scris:

In urma unei plangeri penale, a fost sanctionat cu o amenda administrativa in suma de 1000 lei, daca aceasta persoana este lipsita de orice venit, nu detine bunuri mobile si imobile pe numele lui, are si un copil de crescut, lucreaza cu ziua pe unde apuca, in urma unei plangeri impotriva acestei amenzi administrative are vro sansa sa scape de aceasta?
Daca nu plateste amenda pentru ca nu are bani, i se poate intampla ceva, poate face puscarie?

Va multumesc,

Cu stima si respect,

Ioana




Cand o sa primesc raspuns, o sa-l fac public .