avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Activitate cazinoyo2

Activitate cazinoyo2

După răspunsul dumneavoastră nu e nici-o diferența între concediu fara plata și ziua libera legală!


Cornel Vasile a scris:

Ziua respectiva nu este plătită.. este zi de sărbătoare legala în care nu se lucrează.

Bună ziua. In cazul in care angajatul nu nu lucrează în una din zilele sărbătorilor libere legale( ex 15. August), cum e remunerat acel angajat pentru acea zi in care nu a fost prezent?
Răspuns la discuția Inselaciune
Care sunt sansele de reusita?
Discuție Inselaciune
Buna ziua,
Am cumparat o masina cu incheierea unui contract de vanzare -cumparare in urma caruia am achitat proprietarului suma convenita. Proprietarul mi-a inmanat cartea masini si m-a ragut sa-i mai las masina cateva zile lucru pe care l-am si facut. In momentul de fata acesta nu -mi mai avorda masina si va intreb care sunt solutiile legale pentru a intra in posesia bunului contractat?
Multumesc
Răspuns la discuția Vanzare cota indiviza
Pretul pe care eu si clientul l-am convenit a fost doar pentru parcela. Sa inteleg ca si cota indiviza face obiectul contractului si are un pret de vanzare?
Detin o parcela de teren de 500 de m provenita din dezmembrarea unei parcele mari. In urma dezmembrarii a rezultat si un drum privat ce e si singura cale de acces la parcela mea si parcelele altor prorietari vecini, de tinut in indiviza. Doresc sa vand parcela de 500 m si nu stiu cum se procedeaza cu acel drum. Are acelasi regim de vanzare ca si terenul , se poate ceda viitorului proprietar in alte forme?
Răspuns la discuția Zile libere legale
Sa inteleg ca acea " compensare cu timp liber corespunzator" prevazuta la art 137 o pot interpreta ca o echivalenta echitabila intre o zi prevazuta ca si sarbatoare legala si o zi cu totul obisnuita de pe parcursul urmatoarelor 30 de zile?!

1 zi lucrata in ziua de paste = o alta zi libera pe parcursul uramtoarelor zile??

Multumesc!
Răspuns la discuția Zile libere legale
Doua pareri, doua idei diferite ce se si contrazic una pe cealalta. Poate reuseste cineva sa ma dumireasca pe deplin.
Ce se intelege prin " compensarea cu timp liber corespunzator" prevazut in art. 137 avand in vedere interpretabilitate paragrafului. De unde pot deduce ca aferent zilei lucrate intr-o zi de sarbatoare legala am dreptul ca si compensare de 2 zile si nu de una singura?
Buna ziua,

In conditiile in care in una dintre sarbatorile legale( ex 05.04.2010 - a doua zi de Paste), zi in care angajatorul nu va plati acea zi cu un spor de 100% si nici nu o va acorda ca zi libera, cate zile libere se vor cuveni angajatului in perioada imediat urmatoare ca si compensare pentru acea zi desfasurata la locul de munca?

Multumesc!