avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Activitate Sandu Marian

Activitate Sandu Marian

Există o altă posibilitate de transmitere de bunuri imobile (teren agricol) intre mătușă și nepot înafară de vînzare-cumpărare (de exemplu donație)?
Dacã acel fals nu produce consecinte juridice, atunci e vorba doar de o amendã. (Caz concret vãzut de mine).
În "urbea" noastră, primăria pretinde impozit (retroactiv pe 3 ani!) pe terenul aferent parcării de domiciliu! In acest scop se prevalează de o decizie a Camerei de Conturi judeţene din 2014, bazată pe (citat) "prevederile art. 256 alin (3) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, pct. 73 alin (2/3) privind Normele metodologice de aprobare a Codului fiscal, unde se precizează: " în cazul terenurilor proprietate publică şi privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale concesionate, închiriate, date în administrare sau folosinţă persoanelor fizice ori juridice, se datorează taxa pe teren în sarcina concesionarilor, locatarilor ori titularilor dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz. Dacă o persoană juridică-concesionar, locatar, titular al dreptului de administrare ori de folosinţă - încheie ulterior contracte de concesiune, închiriere, administrare sau folosinţă pentru acelaşi teren cualte persoane, taxa pe teren va fi datorată de utilizatorul final".
Pe lîngă faptul că se face o ilegalitate pretinzîndu-se taxa retroactiv din 2013, mai există şi altă ilegalitate: contractele noastre din 2013 se numeau " de prestări servicii" nicidecum de închiriere. Ce părere aveţi?
Răspuns la discuția Accident auto in intersectie
Poţi să opreşti "involuntar"??? Doar dacă...dormi!
Este o idee foarte bună, avînd în vedere că nu ne-a întrebat nimeni atunci cînd am fost înglobaţi în această organizaţie suprastatală care se amestecă în treburile noastre interne, la care cotizăm anual cu sume uriaşe (pentru ca apoi să primim cîţiva € cu titlu de "fonduri europene" pentru nişte investiţii de multe ori inutile), şi care ne-a adus pînă acum numai prejudicii imense, primul şi cel mai grav fiind creşterea preţurilor la nivelul celor din UE. De altfel au apărut voci autorizate care arată că rădăcinile UE au origine nazistă.
Nu va dati cu parerea acolo unde nu va pricepeti. Ceea ce spuneti dvs. este o aberatie d.p.d.v. tehnic si n-am vazut nici un astfel de caz in 35 de ani in care am lucrat cu IRE, CONEL, RENEL, ELECTRICA, EON, etc. Nu puneti omul pe drumuri degeaba!!!
Energia electrica, acolo unde "se scurge", produce efecte termice, cu degajare de caldura. (In orice caz este total aberanta afirmatia ca "s-a scurs in pamint"). Daca facem un mic calcul, 4000 kWh (kilowati-ora!) impartiti la 365 de zile fac aproximativ 11 kWh pe zi, care echivaleaza cu consumul unei aeroterme de 2 kW pentru incalzire timp de 6 ore pe zi. Daca ati fi folosit o astfel de aeroterma 24 de ore pe zi, atunci ati fi consumat aceasta cantitate de energie de 4000 kWh in numai 3 luni de iarna! Deci nu e nimic anormal, verificati ce aparate de incalzire ati folosit. De aceea nu va sfatuiesc sa va certati cu furnizorul; tot ceea ce a trecut prin contor este bun de plata.
D-na avocat,
nu e bine sa dati solutii gresite:
1)Nu partea vatamata trebuie sa ia masuri de protectie!
2)Prin "alergie la insecte" evident ca se intelege alergie la venin de insecte;
3)Ultrasunetele nu omoara insecte.
Va rog sa corectati la "Principalele asezari" in jud.Neamt, in loc de GURA HUMORULUI,--> BUHUSI.
@nefis
Nu te supara, dar te contrazici: "consultarea poporului" í­nseamna sa mergi la vot! (Rautatea pe care o afisezi si lipsa argumentelor rationale este caracteristica basistilor si pedeilstilor).