avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1210 soluții astăzi
Forum Activitate 67chv

Activitate 67chv

In demersul facut pentru dezbaterea succesiunii, pe cale amiabila, am constatat ca intr-un act de proprietate al defunctului, respectiv Sentinta civila, nu este inclusa o suprafata de teren, nici la defunct nici la celelalte parti din acest dosar. Aceasta suprafata de teren este inclusa in schita defalcata si repartizata pe loturi pentru fiecare mostenitor, frati ai defunctului, si vizata de OCOT. Sentinta civila s-a dat in baza TRANZACTIEI, intelegerii intre parti. Crezind ca e vorba de o eroare materiala am cerut consultarea dosarului, dar din care lipseste aceasta TRANZACTIE. Am solicitat la arhiva judecatoriei acest document, dar mi s-a spus ca in afara celor gasite la dosar nu mai exista niciun alt document. In aceasta situatie, in lipsa TRANZACTIEI, nu ma pot indrepta catre instanta sa faca o indreptare de eroare materiala. Mentionez ca nici in minuta de la dosar nu se regaseste aceasta suprafata de teren, dupa care, presupun, ca s-a facut redactarea si dactilografierea sentintei. Aceasta TRANZACTIE nu exista la niciunul dintre fratii defunctului, al carui mostenitor de drept sunt. Mai mentionez ca aceasta suprafata de teren se regaseste atit in Titlul de proprietate al tatului defunctului, cit si in certificatul de mostenitor, identificata cu coordonatele respective.
Am consultat un avocat care nu a identificat nicio solutie in afara de aceea daca vreun mostenitor ar avea aceasta TRANZACTIE, de aceea apelez pe aceasta cale la dumneavoastra pentru un sfat, o solutie, oricit de mic ar fi. Va multumesc!
Discuție rovigneta
In anul 2010, in Aprilie, am predat un autoturism si documentele aferente (c.i. si carte tehnica) catre firma de leasing cu proces-verbal de predare-primire, dupa care a doua zi am primit si scrisoarea de reziliere a contractului. In anul 2011 am primit o serie de amenzi rutiere pentru fapte comise de noul proprietar, pe care le-am returnat catre organul emitent cu recomandarea a se adresa proprietarului acestui autoturism, in speta, firma de leasing. Caz rezolvat pentru mine deoarece am fost scos de la plata acestor amenzi ce figurau la Dep. Financiar al primariei de care apartin. In Februarie 2014 promesc la domiciliu un plic cu o somatie de plata a unor procese verbale, in numar de 3 p.v., pentru lipsa rovigneta pe care noul proprietar nu le-a avut, datate in anul 2011. Considerind ca nu am de ce sa achit aceste sume contraventionale, m-am adresat catre CNADNR careia i-am remis P.V. de predare -primire a autoturismului cu pricina si scrisoarea de reziliere, impreuna cu somatia de plata si pv de constatare a contraventiei, pe care le-am returnat, cu recomandarea a se adresa catre firma de leasing pentru a identifica noul proprietar sau cel in sarcina cui a fost dat autoturismul stre utilizare la data acelor P.V. Considerind ca si in acest caz problema poate fi rezolvata ca si in cea mai sus mentionata, m-am trezit cu o adresa din partea CNADNR in care mi se specifica cum ca trebuia sa ma adresez in termen de 15 zile de la data comunicarii acestor procese-verbale cu o plingere contraventionala. Numai ca termenul de 15 zile a expirat, iar pentru a cheltui bani pe procese si avocati, nu prea ma tin buzunarele. Iar contravaloarea acestor procese-verbale figureaza si la ANAF, la numele meu, de unde primesc, bineinteles, somatii de plata. In speranta ca m-am facut bine inteles, va rog sa-mi adresati un sfat pentru a iesi cit mai rapid si costuri cit mai reduse din aceasta situatie.
In 2008 am contractat pe societate un leasing financiar pentru achizitia unui autovehicol cu emiterea unor BO avalizate, asa cum cerea firma de leasing. Dupa plata a 25 de rate din 48, datorita unui proces birocratic prin care plata unei amenzi de rovigneta trebuie facuta in numele firmei de leasing de catre utilizator, facuta de catre firma mea dar neincasata de trezorerie pe motiv ca nu era specificat un cod fiscal al finantatorului, ceea ce a dus la majorare, dobinzi si tva, am ajuns in situatia de a preda autovehicolul, resemnat. Numai ca situatia nu s-a oprit aici, iar dupa mai bine de trei ani de la acest aspect m-am trezit cu o somatie de la un executor judecatoresc pentru un bilet la ordin avalizat pentru o suma ce reprezinta cealalta valoare a autovehicolului, societatea fiind inactiva de ceva timp. Si cu banii dati si cu masina luata, iar acum sa mai vina si executorul sa-mi ia din dramul ce-l mai am, e chiar prea mult. Nici chiar bani pentru un avocat nu prea imi permit, plus stresul in care ma aflu. Acuma, bunuri mobile sau imobile nu prea am, ca sa ajung la aceasta valoare ce mi se cere, dar ma gindesc si intreb, poate acest executor sa ceara dezbaterea unei mosteniri, in urma decesului unuia dintre parinti, pentru a se indestula si recupera suma respectiva? De ar fi fost o suma mica poate nu m-as mai fi ongrijorat, dar astia vor si masina si banii si multe altele. Nu-i prea mult?
Suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 90 de zile nu este data pe nicio motivare.
Poate constitui o amenda cu caracter administrativ un motiv de retinere in continuare a permisului de conducere retinut pentru o infractiune la Codul Rutier art 85 al. 1 si schimbarea incadrarii juridice in al. 2, iar Parchetul a dispus o ordonanta de scoatere de sub urmarire penala? In ce sens actioneaza dispozitiile art. 113, alin. (1), litera d) a OUG 195/2002 (Codul Rutier)?

Cu citeva zile in urma am primit o notificare de executare de la un executor de pe linga un IFN pentru un contract de vinzare-cumparare pe credit cu plata in rate. Acesta a fost incheiat in anul 2004, cu plata integrala a ratelor lunare conforme cu graficul de rambursare, pina la finalizarea lui in Noiembrie 2007. In August 2008 primesc o factura de la acest IFN pentru plata tva la dobinda si penalizare de neplata acesteia pe perioada 01.01.2007-30.06.2008. Ignorind aceasta aberanta dobinda la tva, dupa cum mentionam mai sus, am primit o notificare de la executor in care se specifica "elementul dobinda, component al ratei lunare, datorat de dvs ...IFN, in baza contractului de vinzare-cumparare pe credit cu plata in rate, este supus regimului fiscal al TVA si urmeaza sa fie colectat de ...IFN. Aceasta modificare determina majorarea ratelor lunare prin aplicarea TVA conform Legii 343/2006 art. 128 si 161 alin. 15 care modifica Legea 571/2003 prin Codul Fiscal." Imi amintesc ca in 2008, cind am primit acea factura, am mers la reprezentantul IFN-ului fara sa ma poata lamuri si, totusi, asteptind u raspuns din partea acestuia, care a venit, acum, ...sub forma de executare silita. Presupunind ca nu sint singura persoana aflata in aceasta situatie, acest IFN fiind arhicunoscut pentru aceasta practica, va cer un sfat juridic, asa cum mi-am dorit sa aflu de la profesionisti.
Va multumesc.
Dintr-o greseala impardonabila mi s-a retinut permisul si acum astept decizia Parchetului. Acum o saptamina, din neatentie, am plecat din parcare pe drumuri publice fara sa inlocuiesc placutele de inmatriculare cu numere provizorii. La un control al Politiei Rutiere mi s-au solicitat documentele (permisul si autorizatia de circulatie provizorie), iar singurul document pe care l-am aratat a fost permisul, deoarece sesizind greseala am motivat ca autorizatie nu o am la mine, fara sa mentionez ca am alt set de numere provizorii. Agentul mi-a retinut permisul si m-a lasat sa merg dupa autorizatie. Intre timp, cautind pe calculator, au constatat ca numerele ce le aveam pe masina erau iesite din perioada de circulatie provizorie, iar cind am aluns in fata agentului cu vechea si noua autorizatie, deja era emisa dovada retinerii permisului, ceea ce nu a mai putut sa o anuleze intocmind un dosar care sa mearga spre solutionare la Parchet, impreuna cu o declaratie personala a motivului pentru care nu am inlocuit placutele de inmatriculare -din neatentie si neglijenta.
Nelinistea mea este cit de grava este aceasta neglijenta a mea mentionind ca nu am antecedente penale sau retineri ale permisului niciodata? Va multumesc!
Cu citeva zile in urma am primit o notificare de executare de la un executor de pe linga un IFN pentru un contract de vinzare-cumparare pe credit cu plata in rate. Acesta a fost incheiat in anul 2004, cu plata integrala a ratelor lunare conforme cu graficul de rambursare, pina la finalizarea lui in Noiembrie 2007. In August 2008 primesc o factura de la acest IFN pentru plata tva la dobinda si penalizare de neplata acesteia pe perioada 01.01.2007-30.06.2008. Ignorind aceasta aberanta dobinda la tva, dupa cum mentionam mai sus, am primit o notificare de la executor in care se specifica "elementul dobinda, component al ratei lunare, datorat de dvs ...IFN, in baza contractului de vinzare-cumparare pe credit cu plata in rate, este supus regimului fiscal al TVA si urmeaza sa fie colectat de ...IFN. Aceasta modificare determina majorarea ratelor lunare prin aplicarea TVA conform Legii 343/2006 art. 128 si 161 alin. 15 care modifica Legea 571/2003 prin Codul Fiscal." Imi amintesc ca in 2008, cind am primit acea factura, am mers la reprezentantul IFN-ului fara sa ma poata lamuri si, totusi, asteptind u raspuns din partea acestuia, care a venit, acum, ...sub forma de executare silita. Presupunind ca nu sint singura persoana aflata in aceasta situatie, acest IFN fiind arhicunoscut pentru aceasta practica, va cer un sfat juridic, asa cum mi-am dorit sa aflu de la profesionisti.
Va multumesc.