avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters137516

Activitate ContSters137516

Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca in cazul unui contract de mandat al unui director intr-o societate comerciala cu actionar majoritar un consiliu local, in care indemnizatia directorului a fost stabilita in 2008 in urma oug 79/2008 la nivelul indemnizatiei viceprimarului, se aplica reducerea de 25% de la 1 iulie? Ca din ce am citit eu, legea 118/2010 se aplica celor vizati de legea 330/2009 si personalul societatii in speta nu intra in prevederile legii 330. Care ar fi argumentele pentru pastrarea indemnizatiei si .... eventual cele pentru reducere?
Va multumesc!
Răspuns la discuția introducere cod caen
Da, stiam de acele prevederi legale, speram sa fie vreo "portita" despre care nu stiam eu....
Cat despre actele aditionale mi-au spus ca nu le mai accepta din 2007... si iar am crezut ca o fi vreo prevedere despre care eu nu stiu...
Asadar ma sfatuiti sa redactez un act aditional si sa il depun impreuna cu actul constitutiv actualizat?
Răspuns la discuția introducere cod caen
Va multumesc ca mi-ati raspuns. Am vorbit la ORC si mi-au zis ca nu se mai accepta acte aditionale, doar hotarare aga. Care e termenul minim in care pot sa convoc aga (pot sa convoc in 3 zile aga), intrucat timpul ma cam preseaza? Trebuie neaparat publicata convocarea in M.Of. sau pot doar intr-un ziar?
Va multumesc
Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti cu o chestiune. Trebuie sa introduc in actul constitutiv 3 noi coduri caen. Cum se poate face asta? Pot sa redactez un act constitutiv actualizat in care sa introduc cele 3 noi coduri si sa il depun la ORC sau trebuie hotarare aga? Care sunt pasii de urmat pt introducerea in actul constitutiv de noi coduri caen?
va multumesc!
adrian stoica a scris:

Daca soc a intrat in insolventa prin procedura simplificata adica faliment atunci cererea dvs este tardiva
Daca soc a intrat in insolventa prin procedura generala va puteti inscrie in tabelul suplimentar de creante

Va multumesc! Sper ca am inteles bine: voi astepta intrarea in faliment, apoi voi face o cerere numai pentru cheltuielile de judecata (chitanta se afla la dosar). Dupa ce se intra in faliment lichidatorul trebuie sa notifice din nou creditorii? Se va da un nou termen pentru inscriere in tabelul suplimentar?
Din pacate nu am inclus in declaratia de creanta cheltuielile de judecata. Voiam sa cer doar taxa, cei 120,30 lei. Nu onorariu. Mai pot face o cerere de "completare a declaratiei de creanta" cu cheltuilelile de judecata dupa ce a trecut termenul de depunere a decl de creanta si lichidatorul a intocmit tabelul preliminar? Si sa o intemeiez pe art. 149 din L. insolventei raportat la 274 c.proc.civ.? Si daca este posibil, puteti sa-mi schitati un model, care sa aiba ceva sanse de reusita?
Multe multumiri
Buna ziua! Cum se recupereaza cheltuielile de judecata in insolventa? Trebuie cerute prin cererea de admitere a acreantei? Se mai pot cere dupa afisarea tabelului preliminar? Se poate face o cerere pe care sa o depun la termenul de judecata urmator?
va multumesc
Buna ziua!
Da, contractul e stampilat si semnat, cum spuneam fara mentiunea "societate in insolventa".
Eu, din ce am citit in l. 85, am inteles ca ma pot inscrie pe tabelul suplimentar potr. art 3 pct. 18 sau sa cer obligarea reprez. soc potr. art 45 al.3.
am vorbit cu lichidatorul si nu m-a lamurit, mi-a zis: "si ce sa va fac eu daca aveti contract incheiat la 6 luni dupa deschiderea procedurii?".....
apoi mi-a zis ca sa fac o cerere de admitere a creantei si sa cer judecatorului sa ma repuna in termen (n-am inteles ce termen), iar despre cererea pe art. 45 mi-a zis ca nu stie nimic, ca n-a intalnit asa ceva in practica...
Si daca as face o astfel de cerere, unde o depun, tot la judecatorul sindic, in dosarul de insolventa, sau e o cerere de chemare in judecata separata?
Buna ziua! Am un debitor cu facturi restante din 2009. Am incercat sa il contactez si nu mai e de gasit.In schimb l-am gasit in Buletinul Insolventei. Procedura s-a deschis in apr. 2009. Administratorul a facut contract cu soc noastra in aug. 2009 fara a mentiona ca e in insolventa cum prevede art. 45. In tem. contractului am emis facturi care nu au fost achitate.
Intrebari:
- pot sa fac o cerere impotriva lui personal intemeiat pe art. 45 alin 3? unde fac cererea, tot la judecatorul sindic?
- acest contract este nul in tem art. 46? daca da, cum recuperez prejudiciul? fac cerere impotriva administratorului si unde o depun?
- in cazul in care acest contract n-ar fi nul in tem art. 46, trebuie sa ma inscriu in tabelul suplimentar, banuiesc..?
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi caci e prima oara cand intalnesc o astfel de situatie.
Multumesc
Răspuns la discuția termenul din 720/1 c.proc.civ.
M-am linistit in aceasta privinta, legea 202/2010 modifica art. 109 din cpc astfel: "Neindeplinirea procedurii prealabile nu poate fi invocata decat de catre parat prin intampinare, sub sanctiunea decaderii."