avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate EddieM

Activitate EddieM

Buna seara, cum pot verifica daca angajatorul la care lucrez a virat contributiile aferente contractului meu de munca la asigurari sociale si la asigurarile de sanatate? Suspicionez ca acesta nu mi le-a mai platit de ceva vreme si as vrea sa stiu unde ma pot adresa, unde pot verifica, pentru a nu ma afla in situatia de a nu mai putea beneficia de drepturile de asigurat in sistemul public de asgurari sociale, respectiv in sistemul public al asigurarilor de sanatate.
ctynn a scris:

avand in vedere prev. art. 134 c. pr. civ ar rezulta ca un proces civil are o singura zi aceea de infatisare in care se pot pune cocluziile!!!
orice cerere este primita si i se fixeaza un termen ... trebuie sa primeasca un raspuns, nu ?..... aceasta nu este analizata decat la termenul stabilit!


Si care ar fi problema ca un proces civil sa aiba o singura zi...?
Multumesc pentru raspuns, cristi2306
Salutare,
Am observat, tot rasfoind zilele astea pe portalul instantelor din jud. Arges, ca in ceea ce priveste actiunile in litigii de munca (revendicare drepturi banesti - cazul meu, sau contestatii ale deciziilor de concediere, sau altele) lucrurile se desfasoara dupa un anumit tipar: de obicei, pentru a tergiversa judecarea cauzei, partea parata, angajatorul, ba nu se prezinta, ba cere termen pentru angajarea unui aparator, ba introduce o intampinare chiar in sedinta, determinand instanta sa acorde reclamantului (intrebare: din oficiu sau doar la cererea acestuia?) termen pentru a lua la cunostinta de continutul acesteia si de a formula raspuns. Apoi, la a doua infatisare, mai intotdeauna, instanta cere paratei sa prezinte probele solicitate de reclamant in sustinerea cauzei sale si a raspunsului sau la intampinarea mai devreme pomenita. De-abia la a treia infatisare sunt sanse sa ia o hotarare. Intrebarile mele ar fi:
1.La cate amanari datorate neprezentarii poate avea dreptul partea parata ?
2.Pot cere instantei judecarea in lipsa daca exista dovada ca parata a primit citatia, sau aceasta (instanta) e obligata la judecarea in lipsa daca parata nu face o cerere de invoire?
3.Care este termenul pana la care parata poate face intampinare cererii mele de chemare in judecata inaintea primei infatisari? (poate face o astfel de intampinare chiar in sedinta de judecare...?) Si daca parata poate face intampinare in sedinta, eu, reclamant, nu pot formula raspunsul tot la fel, ad-hoc?
Madre de Dios!!! Maiculita, Doamne, e cumplita povestea prin care a trecut lorella, si toate astea doar pentru ca un angajator incapatanat refuza sa plateasca fostului lui angajat ceea ce acestuia i se cuvine de drept! Sunt cam in aceeasi situatie, si anume revendicarea in instanta a unor drepturi banesti consecutive unei concedieri cu art.65 din CM, si, la cum stateau lucrurile pana acum, (vezi consensul general in sansele mele de reusita al specialistilor care ne consiliaza gratis pe acest site - bravo lor, sa le dea Dumnezeu sanatate!), devenisem chiar entuziast! Se vede treaba ca nu e deloc usor, trebuie sa ma inarmez cu foaaarte multa rabdare, cu foaaarte multa atentie in demersurile mele.
Am citit topicul acesta de vreo 2-3 ori si as avea de pus cateva intrebari:
1. Actiunea de revendicare a drepturilor banesti neonorate de fostul meu angajator (salariul pt. perioada de preaviz + salariu compensatoriu prev. de CCMUN) am introdus-o la Tribunalul Arges, care, in paranteza fie spus, e practic blocat de explozia de astfel de solicitari venite din invatamant (sunt peste 800 de dosare de acest fel!!!), am termen pt. prima infatisare tocmai pe 19.05, actiunea fiind introdusa pe 25.03. Este posibil ca, in eventualitatea unei hotarari care sa-mi dea castig de cauza (evident, dupa un numar de... -...cate?- amanari inevitabile), parata sa faca recurs altundeva decat in jud. Arges, sediul ei fiind in mun. Galati? Mentionez ca la Pitesti exista, ca si instanta superioara, si Curte de Apel.
2. Ce sanse de reusita as avea in recuperarea acestor drepturi, hotararea fiindu-mi favorabila daca, intre timp, societatea intra in reorganizare judiciara --- insolventa sau in dizolvare?
Buna ziua tuturor,
Ce inseamna ca o hotarare in cauze de dreptul muncii este executorie de drept?
Daca obtin in instanta o hotarare care imi da castig de cauza cu privire obligarea unui fost angajator de a-mi plati niste drepturi banesti, acesta nu mai poate ataca hotararea...?
Dizolvare, din cate am auzit.
Daca societatea al carei angajat am fost intra in dizolvare sau insolventa, care este procedura prin care pot obtine drepturile banesti cuvenite (salariu pt. perioada de preaviz + salariu compensatoriu cf. art.78 CCMUN)?
Buna ziua,
Am inaintat saptamana trecuta la Tribunalul Arges o cerere de chemare in judecata catre firma al carei angajat am fost pana la sfarsitul anului trecut, in care revendicam plata drepturilor banesti consecutive concedierii cf. art.65 din CM, drepturi pe care fostul angajator nu intentioneaza sa le onoreze benevol (salariu pt. perioada de preaviz + salariu compensatoriu prev. de art.78 CCMUN) iar acum observ pe site-ul Tribunalului ca cererea mea a fost inregistrata ca si contestatie la decizia de concediere, ceea ce este neconform cu cele mentionate si revendicate de mine in cererea inaintata instantei.(Nu am avut nici un moment interesul de a contesta decizia de concediere si, oricum termenul legal de 30 de zile in care as fi putut face asta s-a epuizat).
Acceptand ideea ca a fost o greseala a unui functionar, intrebarea mea este: Imi poate periclita sansele de reusita aceasta incadrare juridica eronata??
Răspuns la discuția Cum pot proba in instanta...?
Multumesc mult, era logic ca lucrurile sa stea asa, am vrut sa fiu sigur.