avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate beebalint

Activitate beebalint

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: daca am o firma inactiva pe numele meu pot sa primesc indemnizatie de CCC?
Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa completez D 101 in cazul in care in rd.42 (pierdere fiscala de recuperat din anii precedenti) am suma de 516328 lei, in anul 2015 am de platit 95394 lei in rd.44. Este clar ca nu trebuie sa platesc imp.pe profit, dar in rd.52 apare suma de 95394 lei. Unde ar trebui sa mai scriu suma de 516328 ca sa nu apara la impozit pe profit datorat? Sau nu trebuie s atrec suma nici in rd.44?
Răspuns la discuția Divizare- fuziune firme
Cum adica, trebuie sa depun bilant si inainte si dupa divizare? Dar cu soldul contului 121 cum ramane? Va multumesc!
Răspuns la discuția Divizare- fuziune firme
Nimeni nu ma poate ajuta?
La firma unde lucrez are loc o divizare cu data de 31.03.2015, o parte din active si pasive se duc alte 3 firme existente, eu tin contabilitatea la toate firmele. Intrebarea mea este daca trebuie sa depun bilant cu data de 31.03.2015 la toate 4 firme sau numai care se divizeaza, dar D101 daca trebuie depusa? Contul 121 il inchid ca si la sf.de an sau soldul merge mai departe sau fac analitic? Bilantul trebuie depus numai finante sau si la ORC?
Răspuns la discuția Dividende neridicate
nu Va suparati ca insist, dar asa stiu ca numai dividendele necuvenite se prescrie si se trec pe venituri, dar in cazul acesta nu trebuie sa trec pe contul 1174?
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: in anul 2008 s-a repartizat la dividende suma de 22180 lei, care nu a fost ridicata nici pana in prezent. Sunt doi actionari cu cate 50 % fiecare. Acum s-au hatarat cu nu se mai ridica dividendele ca nu avem posibilitati financiare. Cum sa scap de acest sold din contul 457? Multumesc!
Răspuns la discuția Reevaluare
multumesc, am inteles!
Mergand maideparte sa inteleg ca valoarea ramasa va fi egala cu valoarea de inventar, daca anulez amortismentul?
Va multumesc pt.raspuns, dar am unele nelamuriri: dupa formula contabila dat de Dvs. pe 212 ramane numai 10.000 lei, valoare imobilului este 50.000 dupa reevaluare. Dupa eliminarea amortismentului,in luna urmatoare incepe amortizarea a 50.000 de lei?