avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Activitate agata61

Activitate agata61

Am un vecin care are doi pomi lipiți de casa mea. Din cauza lor au apărut fisuri în peretele casei. Respectivul nu locuiește în acel imobil. Ce pot face să-l determin să scoată pomii lipiți de casă mea?
Terenul era al sotului
Buna ziua. Am o intrebare legata de partaj. Pe perioada casatoriei am construit o casa impreuna cu sotul meu. La scurat perioada dupa ce am terminat constructia am divortat, iar dupa 1 an de la divort ne-am recasatorit. In perioada in care am fost divortati sotul s-a intabulat pe casa ca unic proprietar. Intrebarea mea este: in caz de divort si partaj eu am vreun drept la acea casa?
Sotul meu este pensionar de invaliditate grad II. La ce varsta intra la pensie limita de varsta daca are stagiul de cotizare de 37 ani si 6 luni, din care,4 ani si 7 luni de grupa a II-a. Mentionez ca este la pensie de invalidiate de la varsta de 58 ani si acum are varsta de 62 ani. Va multumesc.
Va rog sa-mi comunicati daca cineva v-a deschide un proces colectiv legat de majorarea punctului de pensie incepand cu luna septembrie 2020.
Răspuns la discuția Pensie anticipata partiala
Multumesc mult pentru informatie
Sunt nascuta in martie 1961 si lucrez din decembrie 1980.
Am dreptul la pensie anticipata partiala, si care este procentul de diminuare lunar?
A fost sotul azi in audienta la directorul CNP Caras Severin si i s-a comunicat ca nu a fost emisa decizia de pensie datorita unei adeverinte de grupa de munca,pe care ei vor sa o verifice daca este corecta si, prin urmare, au mai cerut o adeverinta de la satierul unde a lucrat care sa ateste ca prima adeverinta este corecta. Nu stiu de ce la depunerea dosarului de pensie nu ni s-a comunicat ca mai trebuie o adeverinta la acea adeverinta. Mi se pare ceva de domeniul SF. Efectiv nu mai stim cum sa procedam. Care este tariful unui proces cu acesta institutie si de unde trebuie sa incepem?
Multumesc mult pentru sfat.
Va multumesc mult pentru sugestie, dar acolo am trimis un email acum o luna si nu am primit niciun raspuns pana acum. Oare mai exista si alt loc unde pot sesiza?