M-am mutat din tara si am obtinut un loc de munca. Am anuntat angajatorul din Romania si am semnat demisia, trimitand actele prin posta. Va rog sa-mi spuneti cum trebuie informata Agentia de Prestatii Sociale Bucuresti pentru oprirea indemnizatiei aferenta concediului de crestere si ingrijire copil. Nu ma pot intoarce in tara. Se pot trimite actele prin curier sau posta cu confirmare de primire? Ce acte sunt necesare? Am incercat sa contactez agentia dar nu am primit nici un raspuns. Va multumesc.
Va rog sa imi spuneti daca legal copilul meu mai are dreptul la alocatie, avand in vedere ca amandoi parintii lucreaza acum in alta tara, unde insa nu exista alocatie pentru copil.
Pentru a depune dosarul pentru somaj am nevoie de adeverinte de la fiecare angajator (cumuland 12 luni) privind plata contributiilor. Ce fac in situatia in care una dintre aceste firme a dat faliment? Cum pot obtine dovada platii contributiilor de catre aceasta companie?
Pentru a depune dosarul pentru somaj am nevoie de adeverinte de la fiecare angajator (cumuland 12 luni) privind plata contributiilor. Ce fac in situatia in care una dintre aceste firme a dat faliment? Cum pot obtine dovada platii contributiilor de catre aceasta companie?
Cum trebuie sa arate un contract perfect de vanzare cumparare a unui apartament in 2010?
Ce clauze trebuie sa existe, ce nu trebuie sa existe?
Pot avea incredere totala in notarul ales de vanzator?
La ce anume trebuie sa fim atenti atunci cand semnam un astfel de contract?
Intentionez sa cumpar un apartament pe care l-am vizionat cu ajutorul unei agentii imobiliare. Pentru vizionarea acestui apartament am semnat un contract de vizionare prin care ma oblig sa platesc un comision agentiei in cazul in care achizitionez acest comision. Ne-am inteles cu proprietarii la pret si dorim sa trecem mai departe dar agentul imobiliar refuza sa accepte tranzactia deoarece proprietarul nu doreste sa-i mai platesca comisionul promis, pentru care insa nu s-a semnat nici un contract. Noi nu dorim sa "sarim" agentia imobiliara, dorim sa fie totul in regula. In cazul in care ajungem totusi la notar impreuna cu proprietarii (caci putem sa ii gasim pana la urma si fara agentul imobiliar), ce am putea risca? Intentionam sa anuntam si agentia sa participe la semnarea actului si sa-si ia comisionul. Problema e ca agentul isi cam doreste o suma la negru pt el si astfel sa ne scape de comision (de fapt, nu ne scuteste de comision, ci il baga in propriul buzunar).