avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters138978

Activitate ContSters138978

Răspuns la discuția divort
39 lei taxa actiune de divort si 2 lei taxa timbru judiciar la trezoreria locului ultimului domiciliu comun,unde, de altfel veti depune si actiunea.
anexati cererea privind desfacerea casatoriei,care va cuprinde numele dvs si numele sotului cu toate datele de identificare, impreuna cu adresa ultimului domiciliu comun si motivele de divort, eventual 2 martori, certificatul de casatorie in original si taxele de mai sus.
in ceeea ce priveste partajul,il puteti cere in actiunea de divort sau il puteti cere separat dupa divort.tineti cont ca la partaj trebuie sa taxati 3% din valoare bunului imobil comun.
copii fiind majori va fi ceva mai simplu deoarece nu trebuie sa mai cere-ti incredintarea lor,asta ar insemna ca fara partaj la primul sau la al doilea termen puteti fi deja divortata.
ptr divort nu aveti neaparat nevoie de avocat deoarece veti merge in fata instantei si veti expune motive de divort ca si cele scrise in actiune.ptr partaj cred ca ar fi mai bine sa aveti un avocat.
in primul rand,va inteleg disperarea, insa trebuiesc indeplinite anumite conditii ptr ca tatal sa poate obtine custodia copilului, ca de exemplu vasrta copilului, ce posibilitati aveti dvs de intretinere a copilului, ce posibilitati are tatal ptr a -l intretine, motivele de divort, declaratiile martorilor.....daca va pot ajuta cu ceva sfaturi,scrieti-mi pe mail.
Răspuns la discuția vreau sa divortez
buna ziua. in cererea de divort trebuie sa indicati adresa de la ultimul domiciliu comun pe care l-ati avut fiind necesar ptr a fi citat la aceea adresa.este important de stiut daca a avut sau are rezidenta in romania... in orice caz instanta va dispune citarea lui intr-un ziar de circulatie nationala si totodata va fi instiintat prin afisare la usa instantei a citatiei de divort.
in mod normal nu ar trebui sa intampinati mari probleme deoarece nu aveti copii impreuna si nici bunuri daca deduc bine.
in ceea ce priveste copilul, daca acesta va fi nascut in timpul cat sunteti inca maritata, legea spune astfel" copilul născut în timpul căsătoriei are ca tată pe soţul mamei".daca va face asta iar dvs nu doriti,introduceti o actiune in tagada paternitatii,unde se vor audia martori si instanta poate dispune efectuare testului ADN. care poate dovedi cas nu el este tatal copilului.daca va mai pot ajuta,scrie-ti pe mail.
Cetatenii straini pot cumpara proprietati(case,masini), insa nu pot dobandi cu titlu de proprietate terenuri sau terenul de sub o constructie in Romania,decat ca persoane juridice, conform legii 54/1998.
Probabil cei cu care a-ti contractat au cesionat creanta dvs catre societatea indicata de dvs si de aceea a-ti primit somatii de la ei.Dar daca nu aveti bunuri mobile sau imobile proprietatea dvs(adica pe numele dvs), din pacate (si din fericire ptr dvs) nu au pe ce sa va execute silit.Insa, daca sunteti angajat cu forme legale, iar societatea are cunostinta de acest lucru, va poate pune poprire pe salariu, prin executorul judecatoresc.
Răspuns la discuția comunicare sentinta
in urma contractului de creditare incheiat cu banca respectiva,a-ti semnat si faptul ca, in caz de neplata,banca are dreptul de a incepe executarea silita.In cazul dvs,daca nu aveti bunuri mobile sau imobile,practic banca nu va poate executa.Insa, daca sunteti angajat cu forme legale, banca,prin executorul judecatoresc, poate cere punerea popririi pe salariul dvs, adica,v-a va fi oprita o suma de bani lunara din salariul cu care figurati in cartea de munca,pana la achitarea creditului.
-In primul rand unde are sotul domiciliul? dar dvs?aveti somiciliu comun?sacasa da, unde?casatroria este transcrisa in Romania?
Daca dvs introduceti cererea de divort, atunci sunt aplicabile art.20 din Legea nr. 105/1992 privind raporturile de drept international privat, care spune ca |"daca sotii nu au cetatenie comuna si nici domiciliu comun, raporturile lor personale si patrimoniale sunt supuse legii statului pe teritoriul caruia au avut resedinta comuna".

si art 22 "Divortul este cîrmuit de legea aplicabila potrivit art. 20.
Daca legea straina, astfel determinata, nu permite divortul ori îl admite în conditii
deosebit de restrictive, se aplica legea româna, în cazul în care unul dintre soti este, la data cererii de divort, cetatean român."
ART. 23
În cazul în care sotii sînt în drept sa ceara separatia de corp, conditiile acesteia sînt
supuse legii prevazute de art. 20, care se aplica în mod corespunzator
Prin urmare, stabilirea competentei jurisdictionale este oferita de art. 150 pct. 1 Legea nr. 105/1992 care prevede ca "Instantele romane sunt (...) competente sa judece (...) procesele dintre persoanele cu domiciliul in strainatate referitoare la actele sau faptele de stare civila inregistrate in Romania, daca cel putin una dintre parti este cetatean roman".
-pîrîtul are domiciliul sau resedinta în România
In ce oras locuiti in Romania?
Pentru info suplimentare,scrieti-mi pe adresa av.andreea_r@yahoo.com
Răspuns la discuția parcare spatiu verde
Faceti o sesizare in acest sens la Primaria din localiataea respectiva, iar ei vor lua masurile necesare.
Da,dar va fi stabilit ulterior.Une lucrati si al ce unitate?
Răspuns la discuția casatorie cu o persoana din rusia
- certificatul de nastere, original, copie si traducere legalizata
- actul care atesta ca a fost desfacuta casatoria anterioara sau a incetat, original, copie si traducere legalizata(daca este cazul)
- dovada de la autoritatiile locale, in cazul in care exista conventie intre Romania si statul respectiv
- daca aceasta conventie nu exista, dovada se va elibera de Ambasada statului respectiv (dovada va cuprinde, in mod obligatoriu faptul ca, in conformitate cu legea nationala sunt indeplinite conditiile de fond si ca se poate casatori in Romania) sau declaratia data pe proprie raspundere, autentificata de un notar public, din care sa rezulte ca viitorul sot, cetatean strain, nu este casatorit si îndeplineste conditiile de fond cerute de legea sa nationala pentru încheierea unei casatorii în Romania,
Procesul verbal încheiat împreuna cu interpretul autorizat , în cazul încheierii unei casatorii între persoane care nu cunosc limba româna sau între surdomuti.
Documentele straine (cu exceptia pasaportului) trebuie sa poarte Apostila Conventiei de la Haga/1961 sau sa fie supralegalizate pentru a fi recunoscute in Romania.

Casatoria se poate încheia la expirarea termenului de 10 zile, în care se cuprind ziua când a fost facuta declaratia de casatorie, cât si ziua în care se oficiaza casatoria.

Dupa trecerea termenului de 10 zile, casatoria se poate încheia numai pâna la expirarea termenului de valabilitate a certificatelor medicale.