avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Activitate ciubi

Activitate ciubi

Pentru orice produs cumparat online in afara UE, la intrarea in tara se plateste TVA, daca valoarea declarata in vama este mai mare de 10€. booking.com este o societate inregistrata in UE si se aplica taxare inversa - asadar in ambele exemple se platesc taxe.
Pe de alta parte directivea UE privind TVA, prevedere ca in cazul serviciilor turistice locul prestarii este tara in care isi are sediul hotelul. Daca hotelul este in UE se va aplica art. 152, alin 2 din Cod Fiscal, daca este in afara UE, nu se datoreaza TVA. Cu toate acestea baza de impozitare a profitului este intotdeauna tara unde persoana care incaseaza venituri din activitate comerciala isi are domiciliul.
Tin sa precizez ca pe teritoriul UE exista o directiva care reglementeaza activitatea turistica si este armonizata in toate statele uniunii. Aceasta prevede printre multe altele prezentarea unor garantii financiare ale organizatorilor, comerciantilor, intermediarilor de pachete turistice. Orice activitate de organizare, comercializare sau distributie a pachetelor turistice este considerata ilegala in cazul in care persoanele nu prezinta asemenea garantii. Daca WV nu prezinta aceste garantii, orice persoana poate solicita inceperea urmarii penale sau administrative, dupa caz.
Probabil nu am fost inteles corect:
Eu vreau sa depun valuta din casieria societatii in contul din banca. Nu vreau sa platesc furnizori.
La ghiseul bancii imi zice ca trebuie sa le aduc documente justificative de unde am aceasta valuta. Stiu ca am nevoie de documente justificative in momentul in care vreau sa operez banii din cont (retragere, transfer etc.), dar am nici un motiv sa vin la banca cu dosarul de facturi emise de mine catre clienti. Aceasta situatie stupida o intalnesc doar la o singura banca unde avem conturile in valuta, pe altele le intereseaza doar domeniul de activitate ca sa stie ca am voie sa incasez valuta, de la cine am incasat-o nu ii intereseaza. Vorbesc de sume pana in plafonul de 12.500 euro, pentru cele care depasesc aceasta suma se face o declaratie catre banca si catre OSBCT
Va rog sa imi spuneti daca exista vre-un regulament care obliga firmele sa prezinte documente justificative bancii pentru a depune valuta in cont.
Mentionez ca firma activeaza in domeniul turistic si are voie sa incaseze valuta de la clienti, doar ca banca imi solicita toate facturile ca sa justific provenienta. Suma e mai mica de 12.500 euro.
Degeaba lamuresc problema, procesele verbale se anuleaza numai in instanta.
Ce daca isi cer ei scuze... alt proces verbal pe storno la amenda nu o sa imi trimita.
pot fi aduse probe testimoniale ca sa ma repun in termenul de contestatie, sau trebuie sa fac dovada doar cu inscrisuri?
Buna ziua,

Am primit prin posta un proces verbal de contraventie prin care cei de la CNADR m-au amendat ca nu aveam rovineta. Procesul verbal a fost comunicat prin afisare la domiciliu. Fiind plecat in deplasare (aproximativ 2 luni) nu aveam cum sa contest acel P-V. Mentionez ca am toate dovezile sa demonstrez ca am avut rovinieta la acea data.
Practic vreau sa contest procesul verbal pe fond, sa nu ma leg de cele 15 zile...exista oare vreo posibilitate legala? daca da, as aprecia daca mi-ati face referire la vreo lege.
Le multumesc celor care m-au indrumat. Lista actelor le-am aflat de la biroul de evidenta a populatiei sector 1 (intrucat mama, desi e cetatean roman, nu are domiciliul in Romania).
In ideea ca cineva se afla in aceiasi situatie prezint lista actelor:
1. Cerere tip
2. Certificatul de nastere in original + traducere autorizata si autentificata + copie simpla
2. Pasaportul parintelui cetatean roman (original + copie)
3. Extras de pe actul de casatorie + certificatul de divort (originale + traduceri autorizate + copii simple)
4. orice act emis de o autoritate competenta din tara respetiva, precum tatal minorului, care nu este cetatean roman este disparut si nu mentine nici o legatura cu familia acestuia - evident traducere autorizata + original + copie
5. Declaratie din partea mamei ca minorul isi va stabili domiciliul la adresa X (adresa poate fi si in strainatate. In situatia in care adresa din declaratie este in Romania, mama va trebui sa mai declare ca urmeaza si ea sa isi stabileasca domiciliul la aceiasi adresa din Romania)
6. In cazul in care minorul are peste 14 ani poate depune personal cererea de transcriere, daca aceasta o depune mama, minorul trebuie sa faca o declaratie ca este de acord cu transcrierea actului. Daca cererea de transcriere este depusa de una din rude, trebuie o procura speciala (daca minorul are peste 14 ani din partea minorului).
7. multa multa rabdare, am inteles ca transcrierea dureaza mai bine de 6-7 luni - legea cu obligativitatea transcrierii in cel mult 6 luni nu este respectata.
Buna ziua,

va rog sa imi spuneti ce acte sunt necesare pentru transcrierea certificatului de nastere a unui minor daca tatal (strain) este disparut, iar mama, cetatean roman este divortata.
Referitor la domeniul de activitate TURISM va trebui sa obtii licenta de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Pentru a obtine aceasta licenta trebuie sa ai brevet de turism (in cazul unui SRL poti avea un salariat pe post de conducere cu brevet de turism). Am vazut ca prin Ordonanţa de urgenţă nr. 25/2010 - pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România s-a modificat articolul referitor la brevet, si anume ca licenta de turism poti sa o obtii avand studii finalizate (licenta/masterat/doctorat) in domeniul turismului.
Răspuns la discuția Recuperare datorii rau platnici
Nu este obligatoriu ca proprietarul apartamentului sa aiba domiciliul la adresa apartamentului din blocul dumneavoastra, domiciliul este unul singur, nu poti avea mai multe domicilii.
Referitor la persoana juridica, daca cunoasteti codul de inregistrare, cereti la Registrul Comertului un certificat constatator, acolo veti gasi datele de identificare ale asociatului (asociatilor), cat si a administratorilor.
De asemeni va recomand sa va adresati si politiei, s-ar putea sa va fie de mare ajutor, chiar daca nu gasiti persoanele la adresa de domiciliu, le gaseste politia unde au resedinta.