Eu reprezint institutia care recupereaza aceste drepturi salariale necuvenite. Nu ne este clar daca in situatia in care salariatul restituie aceste sume (constatate de curte) in baza unei hotarari judecatoresti favoravile institutiei, trebuie sa sistam retinerea lor.
Si ce se intampla cu cele care sunt date deja spre executare silita?
BUNA ZIUA
In situatia in care pentru aceste drepturi salariale constatate de Curtea de Conturi ca fiind necuvenite a fost obtinuta si o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, persoana in cauza mai beneficiaza de prevederile acesti legi?
Buna seara,
Reprezint o intreprindere individuala si va rog sa ma ajutati intr-o problema. In toamna anului trecut I.I.a incheiat un contract de prestari servicii cu o firma. I.I a prestat serviciile respective, a emis facturile dar numai o parte dintre acestea au fost achitate. De la sfarsitul anului trecut I.I.primeste numai promisiuni. In primavara 2013 am inaintat catre ei si un extras de cont pentru confirmarea sumei pe care mai au sa o plateasca. Acum am aflat ca firma debitoare a intrat in insolventa inca din ianuarie 2012, inainte de momentul la care I.I. a semnat contractul cu ei. A fost deschis si un tablou al creantelor care s-ar fi definitivat inainte de momentul semnarii contractului cu I.I. . Cu firma care asigura administrarea judiciara nu am reusit sa luam legatura si nici nu am primit nici o instiintare de la ei. De la firma debitoare nu reusim sa aflam nimic concret, ne tot plimba cu vorba. Va rog sa imi spuneti concret ce ar trebui sa facem in situatia de fata. Sa depunem o declaratie de creanta la tribunal? Stiu ca sunt niste termene stricte in aceasta privinta si nu as vrea totusi sa piarda I.I.-ul acesti bani. Doar a muncit pentru ei....
Va multumesc pentru ajutor.
Buna ziua,
Ma poate ajuta cineva spunandu-mi care este actul normativ care reglementeaza intocmirea foilor de activitate zilnica?
Va multumesc anticipat!
Buna seara,
Sunt cetatean strain si doresc sa obtin prelungirea vizei de rezidenta in Romania. Am fost la Casa de Sanatate unde, in baza actelor eliberate de la Registrul Comertului si de la Administratia financiara(cum ca nu realizez venituri in Romania fiind intretinuta de sotul meu) mi s-a calculat asigurarea de sanatate in cuantum de 6,5% din salariul minim brut inmultita cu 6 luni in urma. Am achitat aceasta suma si am mai achitat si pentru luna februarie 2012. Dar la Pasapoarte imi cere sa platesc pentru 5 ani in urma. Cand m-am intors la Casa de sanatate doamnele de acolo mi-au spus ca nu exista temei legal sa imi calculeze sanatatea pentru 5 ani in urma. Si uite asa ma plimb intre Casa de sanatate si serviciul pasapoarte.....X-(
Va rog din suflet, ma poate ajuta cineva cu articolul de lege prin care este reglementata plata asigurarii de sanatate de catre persoanele care vor sa obtina viza de rezidenta si nu au realizat si nici nu realizeaza venituri in Romania? Sa ma duc cu el la aceste 2 institutii si sa imi rezolv problema.
Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Firma la care lucrez a devenit platitoare de TVA incepand cu ianuarie 2011.
In urma unor verificari efectuate s-a constatat necesitatea stornarii unor facturi emise catre un client, inainte de data la care am devenit platitoare. Trebuie sa emitem facturi de storno dar, avand in vedere ca facturile initiale au fost emise fara TVA nu stiu daca acum mai pot emite factura in rosu fara TVA. Asa ar fi corect.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Va multumesc anticipat.