avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Activitate mariana v

Activitate mariana v

Am un teren pe care l- am atras in intravilan cu scopul contruirii mai multor locuinte. Incercand sa fac proiect de extindere a retelei electrice pentru acele case, furnizorul de electricitate imi spune ca nu mai este loc de racordare si sa cumpar eu un transformator ( 50- 60.000 euro ) . Este normal asa ceva ? Sa extind reteaua pe banii mei ? Am inteles ca acel transformator va intra in proprietatea lor.
Am primit o instiintare prin posta ca mi s- a schimbat contorul la casa pentru ca nu functiona. Asta intamplandu- se fara ca eu sa fiu instiintata in prealabil. Mentionez ca este cineva acasa permanent dar nu a fost anuntata.
Mi se imputa o recalculare de 860 kw pentru ultimile 6 luni, adica de la ultima citire pe care o iau ei in calcul august 2018.
Consumul meu mediu este undeva la 200 kw pe luna, pe care i- am platit in facturile estimative. Acum de unde au scos acesti 860 kw?
Eu nu am vazut nici un contor defect, nici un index , nimic. Si vecinului i- au facut la fel.
Este imposibil ca 2 contoare ( la casa) sa se strice fix in acelasi moment, sa fie schimbate fara a anunta pe nimeni si acum se imputa niste sute de kw de plata. Cum e posibil ? De unde stiu eu ca era contorul defect ? Si al meu si al vecinului deodata ??
Am un teren pentru care am obtinut PUZ in veferea dezmembrarii si construirii de locuinte. In momentul dezmembrarii, cel care a facut schitele nu a respectat intocmai cotele din PUZ si acum mi se refuza autorizatia de constructie. Mentionez ca am vandut loturi in continuarea terenului meu si acelea nerespectindu- se cotele din PUZ. Eu nu stiu nimic despre acest domeniu de aceea am apelat la un om de specialitate si acum ma vad in situatia de a nu stiu ce sa fac, cine sa plateasca pentru toata situatia asta. Am inteles ca nu ar fi trebuit sa accepte Oficiul de cadastru nerespectarea PUZ si totusi sunt emise carti funciare si toate actele pentru acele terenuri.






mariana v
Utilizator
14:39, 27 Septembrie 2018



Nu e vorba de absolvirea responsabilitatii, ci , in special , ce pot face eu acum, tinand cont ca deja am vandut terenuri in situatia asta. Cum pot intra in legalitate, ca si cumparatorii se vor trezi in aceeasu situatie ca mine.
Raportează abuz
~ final discuție ~



Adrian Dimitriu a scris:

faptul ca nu cunoasteti legislatia nu va absolva de responsabilitatea de a o respecta. e bine sa cereti o consultatie unui avocat specializat in imobiliare/ expert cadastral.
[/quot
Nu e vorba de absolvirea responsabilitatii, ci , in special , ce pot face eu acum, tinand cont ca deja am vandut terenuri in situatia asta. Cum pot intra in legalitate, ca si cumparatorii se vor trezi in aceeasu situatie ca mine.
Am un teren pentru care am obtinut PUZ in veferea dezmembrarii si construirii de locuinte. In momentul dezmembrarii, cel care a facut schitele nuba respectat intocmai cotele din PUZ si acum mi se refuza autoruzatia de constructie. Mentionez ca am vandut loturi in continuarea terenului meu si acelea nerespectindu- se cotele din PUZ. Eu nu stiu nimic despre acest domeniu de aceea am apelat la un om de specialitate si acum ma vad in situatia de a nu stiu ce sa fac, cine sa plateasca pentru toata situatia asta. Am inteles ca nu ar fi trebuit sa accepte Oficiul de cadastru nerespectarea PUZ si totusi sunt emise carti funciare si toate actele pentru acele terenuri.
Sunt casatorita a doua oara , sotul meu are 2 copii dintro casnicie anterioara. Vreau sa construiesc o casa pe terenul meu ( mostenit de la tata ) iar banii pt constructie sunt obtinuti din vanzarea unei parti din acel teren. Intrebarea mea este : cum pot face actele pentru acea casa in conditiile urmatoare. Sotul meu sa aiba dreptul de a locui acolo pina la deces ( daca eu mor inaintea lui ) dar in acelasi timp, daca el moare inaintea mea , mostenitorii lui sa nu aiba nici un drept la casa. Stiu ca orice bun obtinut in timpul casatoriei este bun comun. Asadar, nu stiu cum as putea face in siruatia data. Vreau ca el sa ramina in casa , daca se intimpla cu mine ceva, dar , in acelasi timp , nu doresc ca mostenitorii lui sa se lupte cu copii mei pentru ceva ce imi apartine de fapt.
Unul e minor si unul nu..
De fapt situatia e mult mai complicata ...am un teren care apartine mie si surorii mele prin mostenire cite 38 la suta si si mie si sotului meu restul de 24 la suta. Asta rezulta din cumpararea unui teren pentru a putea lotiza. Ii doresc sa construiesc o casa pe acel teren dar, in urmatoarele conditii,,,casa si terenul sa fie DOAR proprietanea copiilor mei din prima casatorie, dar , in acelasi timp, eu si sotul meu actual sa locuim acolo pina la deces , indiferent care supravietuieste... Stiu ca pare complicata situatia, dar sotul meu are mostenitori directi care nu au ce cauta in aceasta ecuatie. Tot ce este obtinut este fie din mostenirea mea , fie din munca mea, dar sotul meu apare in acte deoarece sintem casatoriti.Multumesc anticipat !
Mda, ma gindeam la actionarea in instanta a primariei, am vorbit deja de posibilitatea asta cu arhitectul care imi face proiectul si care il prezinta in sedinta de consiliu..vedem.. Multumesc.
Am un teren extravilan detinut cu alte doua persoane, mostenire fiind de la parinti. Dorim sa il impartim la copii nostrii si ni s-a spus ca tebuie obtinut puz. pentru ca se imparte in mai mult de 3 loturi. Mentionez ca avem drum de acces pe toata suprafata. Am incercat obtinerea puz, se tot pun bete in roate, este blocat proiectul de 2 luni in primarie, incercind sa se obtina o hotarire locala, care implica urmatoarele; orice proprietar de teren care doreste atragerea in intravilan si parcelarea spre instrainare a unui teren sa ofere toate ulilitatile clientului, apa , canalizare, drum astfaltat..ceea ce presupune o investitie imensa. Mi s-a spus ca totusi pot vinde asa , fara puz, ca teren de constructii anexe agricole... Nu stiu ce sa fac, nu mai stiu...am investit foarte multi bani cu acte, si creare drum privat, si arhitecti, si, si...acum nu mi se da nici un raspuns de luni de zile, nu se discuta nici un proiect in sedintele de consiliu local, se amina pur si simplu pentru a vota acea hotarire locala care schimba totul. Nu inteleg cum se poate face acest lucru , atit timp cit actelel depuse trebuiesc rezolvate cu legile care sint la momentul respectiv, nu astepti obtinerea unei alte legi, sau hotarire locala, care favorizeaza primaria.