Imobilul a fost construit de o frima privata, aflata in acest momemt, in procedura de lichidare. Lichidatorul mi-a pus la dispozitie un extars de carte funciara din care reiese ca propietarul terenului este statul roman. La taxe si impozite nu apare. Nu platesc impozit pentru terenul de sub bloc desi, azi au incercat sa-mi cera impozit, dar cand le-am prezentat raspunsul in care serviciul patrimoniu scrie negru pe alb ca terenul nu este in propietaea primariei, au renuntat la impozitare.
Buna ziua, da detin aparatamentul. Imobilul a fost construit in 1993. In contractul de vanzare cumparare nu este trecuta nici o forma de folosinta a terenului. Spatiul unde ar fi trebuit trecuta acea suprafata de teren, care rerezinta cota indiviza, nu este completat.
Buna ziua, nu s-au emis titluri de propietate. Primaria sustine ca nu este propietara terenului. Motiv pentru care nici la serviciul de taxe si impozite acest teren nu este impus.
Buna ziua, ma aflu in situtia de a nu putea vine un apartament deoarece lipseste cota indiviza. Primaria sustine ca nu detine respectivul teren, asa cum reise dintr-o adresa primita de la serviciul de patrimoniu. Desi in 2014, acelasi serviciu elibera o adeverinta in care se mentioneaza ca terenul se afla in propietatea privata a primariei.
Ce sanse am sa obtin cota indiviza in instanta, avand cele 2 adrese de la serviciul de patrimoniu?
Multumesc.
Buna ziua, incerc sa obtin un atestat de libera practica, dar sunt confuz. In urma unor alegeri la Colegiului Psihologilor din România, s-a instalat o noua conducere. Vechea conducere a contestat, in instanta, alegerile si este foarte convinsa ca va avea castig de cauza. Motiv pentru care sustine ca va anula orice document emis de noua conducere.
In aceste conditii, daca obtin atestatul acum, el poate fi anulat de o noua conducere? Exista temei legal?
Multumesc.
Din pacate cartea tehnica nu exista. Primaria sustine ca terenul nu este in propietatea publica sau privata a institutiei.
Buna ziua, in urma unui control al politiei la punctul de lucru, sa dispus o amenda contaventionala precum si confiscarea unor produse pe motivul lipsesi etichetei traduse in limba romana. Au fost invocate art.1 lit. a din legea 12/1990 republicata si art.50 din legea 296/2004 rep. 2008. Este corecta confiscarea produselor? Nu sa tinut cont de documentele care dovedesc provenienta produselor.
Buna ziua. Am o situatie de rezolvat legata de cota indivza ce revine apartamentului. Numai ca m-am blocat, pentru ca autoritatile ma paseaza de una la alta.
La cumpararea apartamentului nu a fost trecuta cota indiviza in contract. Nici persoana de la care a fost cumparat acest apartament nu o avea .El fiind primul propietar. Blocul a fost construit de o societate, acum inexistenta, fara sa aiba terenul in propietate.
Aparatamentul a fost cumparat cu credit ipotecar. La terminarea creditului mi-sa spus de la OCPI ca trebuie sa fac dovada cotei indiviza ca sa-mi dea certificatul de liber de sarcini. Numai ca atoritatile locale spun ca nu este terenul lor si nu ma pot ajuta.
Cum pot rezolva situatia?
Multumesc anticipat.
Buna ziua, mai este necesara o autorizatie, de la politie, pentru instalarea unui sistem de supraveghere video, intr-un magazin?
Din cate stiu, odata cu intrarea in vigoare a noului cod penal, aceasta fapta nu mai este prevazuta ca infractiune daca instalarea camerei video nu se face in scop comercial, art. 137 din Legea 187/2012 ( nu instalezi altora ci doar pentru tine).
Camerele vor fi montate vizibil iar prezenta acestora semnalata prin pictograme vizibile, de obicei inainte de intrarea în zona supravegheata.
HG 1010/2004 a fost abrogată din 16 iunie 2012 cand a intrat in vigoare HG 301/2012, de altfel nici Dispozitia IGPR 422/2006 nu mai este in vigoare de anul trecut.
Proiectele trebuind avizate pentru urmatoarele categorii de obiective :
a) unitati de interes strategic şi obiective apartinand infrastructurilor critice;
b) unitati sau institutii de interes public;
c) institutii de creditare, unitati poştale, puncte de schimb valutar, case de amanet, unitati profilate pe activitati cu bijuterii din metale sau pietre pretioase;
d) magazine de arme si munitii;
e) statii de comercializare a carburantilor/combustibililor;
f) sali de exploatare a jocurilor de noroc;
g) centre de procesare;
h) casierii furnizori si servicii de utilitati;
i) obiective industriale;
j) depozite;
k) instalatii tehnologice.
conform art. 68.
Multumesc!
Buna ziua, cum se impoziteaza un apartament detinut de o societate comerciala dar care are destinatie ca locuiiinta de serviciu?
Multumesc.