Bună ziua, acum 2 ani mi-am conectat casa la curent. Casa e situată pe drum privat, a trebuit să iau acordul celorlați proprietari să sap și să trag cablul de la casa până la drumul comunal(limita proprietății comune private). Contorul a fost amplasat pe drumul comunal, deoarece atunci mi s-a spus că nu au voie să intre pe proprietatea privată.
Bun, anul acesta....un nou vecin situat pe același drum privat, a săpat, tras cablu, instalat contor lângă casă fără nici un acord al proprietarilor... Contorul i s-a instalat lângă poartă nu ca mie acum 2 ani la 200m de casă pe drumul comunal.
In sfârșit întrebarea.... S-a schimbat legea conectării la energie electrica?
Mulțumesc
Bună ziua, firma la care lucrez a convocat adunarea salariaților pentru alegerea reprezentanților in vederea negocierii CCM.
Anunțul a fost făcut în scris pe 3iulie dar anunțat pe mail pentru toți salariații abia pe 6 iulie la ora 17. Termenul de depunere cerere este data de 8 iar adunarea pe data de 10.
Întrebarea mea este: legal este corect? Deoarece mi se pare foarte scurt timpul pentru că cineva să întreprindă ceva in sensul asta.
Mulțumesc
Vecinul nu cred că va renunța, deoarece a fost primul proprietar care a cumpărat o parcelă in acea zonă și până acum și-a tras curent electric, apă potabilă și canalizare în regim propriu. Nu văd cu ce l-ar avantaja.
Să înțeleg că nu există obligația majorității iar primăria de asemenea nu îl poate obliga. În acest caz nu se poate face donația către primărie?
Bună seara, am citit multe întrebări despre această problema însă nu și răspunsul la problema mea.
Pe drumul de servitute privat sunt 6 proprietari, primăria a condiționat asfaltarea cu donația drumului către primărie. Din cei 6 proprietari 5 au fost de acord, unul nu. Întrebare: acest proprietar care nu este de acord poate fi obligat să cedeze și el? Dacă da, cum și dacă nu, conform cărei legi. Mulțumesc
Mai explicit....terenul inițial este delimitat de 2 drumuri comunale in plin câmp. Acest teren a fost parcelat in 7 parcele. Drumul utilizat de sereist era de fapt prin mijlocul câmpului.... așa cum se făcea pe vremuri. La momentul parcelarii terenului s-a nimerit că exact acel drum sa corespundă cu drumul de servitute creat de proprietarul inițial. Acum parcela mea este în capătul terenului având acces la el pe drumul de servitute care se intersectează cu drumul comunal. Eu dacă îmi pietruiesc drumul și el trece cu tractor de 11 tone și mi-l face praf și pulbere cum pot să mă apăr? Pe timp de ploaie se fac șanțuri și nu mai pot ajunge la proprietate.
Am citit mult pe internet dar tot aici știu că voi găsi răspunsul.
De curând am cumpărat un teren pentru a-mi construi o casă, parcela fiind la capătul drumului de servitute ( sunt 3 case construite apoi o parcelă libera după care vine terenul meu ultimul in linie). Linia de case este delimitată perpendicular de către drumuri comunale. Acum peste drumul comunal adiacent terenului meu este un proprietar cu sere care până acum a circulat nestingherit cu mașini și utilaje grele pe drumul care acum este de servitute. I-am pus în vedere că îl las să mai treacă cu mașini mici dar nu cu tractoare, combine.....dar se pare că nu dă doi bani. Ce pot face in acest caz? Vreau să îl las cu mașini mici dar nu cu tractoare. Răspunsul lui a fost că de 15 ani trece pe acolo.....iar dacă ar trebui să ajungă la sere cu tractorul ar trebui sa ocolească cel puțin 1km. Vă rog un răspuns clar că pe net m-am debusolat total. Vă mulțumesc