Bună ziua!
1. Se poate amâna anul pe motiv de boală, cu scutire medicală. 2. Poate să nu frecventeze un semestru, iar la începerea semestrului următor își susține examenele pentru încheierea situației școlare din semestrul întâi, continuând să frecventeze sem. al doilea.
3. În situația actuală, Covid, fiecare școală își stabilește programul: față în față sau online, după posibilități. Vorbiți direct cu directorul școlii.
A se vedea Regulamentul-de-organizare-si-functionare-a-unitatilor-de-invatamant-preuniversitar art.Incheierea situației scolare 2014
[ link extern ]
Adaug: pe proprietatea celui din dreapta au fost 2 clădiri vechi, una s_a degradat și a căzut, alta este în picioare, dar nu se poate locui în ea; sunt la impozit. Ulița are la intrarea de lângă casă 2,5m poarta+1,5 gard vecin, pe aceeași linie, iar la intrarea dinspre drum, pentru că vecinul a prelungit gardul oblic, doar 2,5m.
Drumul se termină cu 3 proprietăți. Cea din mijloc este ieșită cu câțiva m în drum, nu are cadastru, iar actul de vânzare_cumparare al celui din dreapta nu precizează dimensiunile ulicioarei din fața porții lui. Proprietatea din dreapta este grădină, vizitată din când în când de proprietar. Înainte de cadastrul general făcut de Primărie tuturor gospodăriilor din municipiu, 2016, proprietatea din mijloc este întinsă și mai mult în drum, cu gard oblic către dreapta, astfel încât ulicioara celui din dreapta ( calea de acces) devine și mai lungă, și mult îngustată la intrarea dinspre drum. Cel din dreapta nu găsește vecinul (plecat) pentru discuții și o bună înțelegere. Deoarece proprietatea s_a întins în drum, se crede că Primăria se va autosesiza când face cadastrul și va impune omului retragerea gardului. Dar....timpul trece, iar cel din dreapta ajunge la concluzia că, probabil, cadastrul vecinului a fost făcut așa cum s_au găsit lucrurile în teren, fără să se compare suprafața nouă ( mai mare) cu cea veche și fără să se țină cont că s_a îngustat calea de acces a celui din dreapta. Cel din dreapta are mari probleme de sănătate, deci lucrurile rămân așa. În 2020 acesta face, verbal, sezizare la Primărie. I se răspunde:
1. De unde știți dvs.ca suprafața este mai mare? 2. Nu avem voie să vă dăm detalii din cadastrul vecinului. 3. Vecinul nu a fost găsit acasă ca să vorbim cu el. 4. Dați_l în judecată, pentru că nu se mai poate face nimic atât timp cât în cadastrul nou sunt dimensiunile de acum.
Întrebare:
1. Proprietatea vecinului a mai luat din proprietatea statului/ drum....
ingustand calea de acces vecinului din dreapta...Primăria trebuie să impună retragerea gardului în limitele vechii suprafețe, cea dinaintea cadastrului din 2016 ( suprafața declarată pe proprie raspundere și impozitată) sau vecinul, căruia i s_a îngustat calea de acces, trebuie să se adreseze instanței?
2. Cadastrul putea fi contestat intr_un anumit termen, dar cadastrul ,, păgubitului" este corect....problema apare de la cadastrul vecinului, ori ...nu cunoști/ nu poți contesta cadastrul altcuiva. Ulița se formează între/ din gardurile vecinilor. Unde, cui, în cât timp se poate adresa ,, păgubitul" ca să se restabilească dimensiunile căii de acces...care, oricum, nu erau fixate pe niciun act, înainte de cadastrul general, ele putând fi deduse doar din suprafața declarată.
Multumesc mult amândurora, stimaţi avocaţi!
Am cerut incheierea unui abonament de telefonie din 2002.Probabil dupa cererea facuta au mai considerat inca o luna de abonament.Acum am primit o notificare de la o firma de recuperare a datoriilor.Ei spun ca este o factura neplatita de 153.87 ron din 2002, la care se adauga penalitati de 341 ron.În 2009 mi-am schimbat domiciliul.Firma de recuperare spune ca a mai trimis notificari la fostul domiciliu in 2006,2011,2013.Eu nu stiu nimic.Acum am primit aceasta notificare de la o vecina de la fostul domiciliu.Ei spun ca daca nu platesc in 5 zile ma cheama in judecata.Le-am spus de prescriptie (citit tot de pe forum), dar au spus ca ...au dreptul sa ceara recuperarea datoriei. Ce sa fac?
Suma nu ar putea fi primita de un singur profesor si el s-o imparta celorlalti, dupa contributia fiecaruia la desfasurarea concursului, avand in vedere ca sumele cuvenite pot fi foarte mici..de exemplu 30 lei/etapa.Pentru aceasta suma trebuie facut contract personal? Daca CAS nu se retine la sursa, profesorii trebuie sa il platesca? Unde?Multumesc pentru raspunsuri.
Multumesc pentru promptitudine, freeelis.
O Fundatie organizeaza un concurs de cunostinte pentru elevi, participarea facandu-se in schimbul unui pret (lei), pe care parintii sunt de acord sa il plateasca, pe baza de semnatura individuala. Fundatia elibereaza chitanta de sponsorizare pentru banii primiti pentru organizarea concursului. Profesorii care vor asista la desfasurarea concursului sau vor corecta lucrarile vor fi platiti, cu impozitul respectiv, din suma primita de la parinti. Care este modalitatea prin care profesorii din scoala respectiva pot primi aceasta plata? Este legal daca se semneaza cu Fundatia un contract de prestari servicii de catre unul dintre profesori (sau ar trebui semnat de fiecare profesor participant)? Fundatia opreste impozit, CAS, CASS. Unde trebuie sa declare profesorul venitul astfel obtinut?
Multumesc pentru raspuns.Sunt niste contracte care se semneaza:scoala-Fundatie,fundatie -profesor organizator desemnat de scoala si unul pentru Asociatia de parinti, daca vrea sa se implice financiar (tot ce tine de bani).Este obligatoriu sa implicam Asociatia de parinti, daca oricum se implica Comitetele de parinti din fiecare clasa?Suma primita de la Fundatie se declara undeva sau se incaseaza pe baza contractului (ei retin impozitul)?
O Fundatie organizeaza un concurs de cunostinte pentru elevi, participarea facandu-se in schimbul unui pret (lei), pe care parintii sunt de acord sa il plateasca, pe baza de semnatura individuala.Fundatia elibereaza chitanta de sponsorizare pentru banii primiti pentru organizarea concursului. Profesorii care vor asista la desfasurarea concursului sau vor corecta lucrarile vor fi platiti,cu impozitul respectiv, din suma primita de la parinti.Care este modalitatea prin care profesorii din scoala respectiva pot primi aceasta plata? Este legal daca se semneaza un contract de prestari servicii de catre unul dintre profesori cu Fundatia respectiva?Plata poate fi facuta doar in contul unuia dintre profesori, el impartind apoi suma celorlalti colegi participanti?In scoala este si Asociatia parintilor.Ar fi o modalitate ca banii sa fie stransi prin Asociatie de parinti, virati Fundatiei ...dar sub ce titlu poate apoi Asociatia sa plateasca profesorii pentru serviciile facute?