avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate CatanaNelu

Activitate CatanaNelu

Puteti sa contestati acest examen in scris cu cerere inregistrata, asteptati raspunsul in termen de 30 de zile si actionati-i in judecata conform cu prevederile Legii Contenciosului Administrativ, iar daca nu, lamentati-va si impacati-va cu gandul!
Acei domni ofiteri puteti fi sigura ca nu vor sta cu mainile incrucisate si vor lua masuri, asa ca daca nu sunteti persoane foarte hotarate si dispuse sa mearga pana in panzele albe va puteti astepta printre altele la transferul sotului d-voastra in interes de serviciu , o examinare si mai aranjata, trimiterea la muncile de jos si chiar la trecerea in somaj, s.a.m.d. Cat priveste plangerea penala pentru fals intelectual, greu de dovedit atata vreme cat nu veti avea niciun martor, deoarece este foarte greu de crezut ca se va oferi cineva! Dificil de demonstrat ,,neregulile"!
...Sau asteptati alti 20 de ani, poate se va mai civiliza si romanul si va deveni corect si responsabil!
Am câteva chitanţe nefolosite, adică nedepuse la dosar, cu taxe de timbru în valoare de sute de RON. Aş dori să recuperez banii şi mi s-a spus să fac o cerere la Judecătorie, pentru a se pune o ştampilă pe fiecare dintre chitanţe, cum că nu au fost folosite. Ce anume trebuie să conţină această cerere, cui îi este adresată, trebuie să indic numărul de serie de pe fiecare chitanţă, ş.a.m.d.
Răspuns la discuția Neretroactivitatea Legii
De nerespectare a Legii Învăţământului, cu implicaţii atât de natură penală cât şi civilă!

Mi-ar trebui o zi întreagă să scriu toate aceste ,,fapte"! Nu le pot face publice, mai ales că interesul meu este acela ca, partea adversă, frecventând acest forum, să nu se sesizeze asupra acestora şi să îşi ia din timp măsuri de precauţie!
Dacă faptele s-au petrecut înaintea aplicării unei Legi noi care anulează efectele celei dintâi, spre ex. Legea învăţământului, acestea vor fi judecate după legea nouă sau cea veche?
Cum pot fi aparati de lege participantii la un protest spontan? De care articole de lege pot fi aparati sau dimpotriva, amendati, arestati, s.a.m.d. Mai bine spus ce conditii trebuie sa intruneasca un protest spontan pentru a nu fi sanctionat de lege?
Am să dau tot eu răspunsul! Nu este nevoie de nicio cerere reconvenţională şi să mai plătiţi alţi bani în plus! Divorţul cu acordul părţilor, chiar cu copil minor, se poate face de comun acord, la prima înfăţişare, în faţa Instanţei de Judecată! Este necesară prezenţa ambelor părţi şi înţelegerea de divorţ prin acord trebuie să fie semnată de ambii soţi. Depinde de judecător dacă vă mai dă un termen, să vadă dacă vă menţineţi decizia de divorţ. Este foarte posibil să nu vă mai cheme pe amândoi în camera de consiliu şi, de regulă, încă de la prima înfăţişare, Instanţa va da decizie în pronunţare! Dacă aveţi pretenţii accesorii, aşa cum ar fi emiterea sau nu a unor pretenţii materiale, altele decât plata pensiei de întreţinere pentru minor, acest lucru îl puteţi face doar în faţa notarului şi nu la Judecătorie, deoarece reprezintă un alt fond, acela de partaj, şi nu face obiectul divorţului! După cum toată lumea cred că ştie bine acest lucru, în cazul unei înţelegeri notariale, pe acelaşi act, de divorţ şi de partaj prin acord, notarul vă va jupui bine şi vă va taxa în mod corespunzător! În plus, cel mai sigur partaj este acela consfinţit de o hotărâre judecătorească, care nu poate fi atacat de nimeni, în urma obţinerii unei decizii definitive şi irevocabile!
Să vă pun o altă întrebare. Nu am văzut în lege să fie precizată vreo dată sau o limită în care să poată fi depus acordul părţilor. Acordul părţilor nu poate fi depus în prima zi de înfăţişare şi în acest caz mai este nevoie de Cererea reconvenţională?
Este un punct de vedere! Nu mai sunt în cele 5 zile în care aş fi putut depune întâmpinare şi mâine este prima zi de înfăţişare! Eu cer altceva decât ceea ce a cerut soţia, desfacerea divorţului din culpa mea, şi anume cer desfacerea căsătoriei prin acordul părţilor,ceea ce este cu totul altceva! Ea a făcut o cerere, dar acest lucru nu însemna că eu aş fi de acord cu acest divorţ! Tocmai, că am alte cereri, schimbarea numelui, exonerarea de la plata pensiei de întreţinere pentru copil, şi altele!
Oricum ar fi şi ce ar decide Instanţa, Judecătorul nu trebuie să ia act de voinţa părţilor şi de acordul acestora?
Iată ce am găsit scris, citez:
,,Dacă sunteţi chemat în judecată de celălalt soţ pentru desfacerea căsătoriei, nu aveţi obligaţia să depuneţi întâmpinare dar aveţi posibilitatea să formulaţi şi dumneavoastră cerere de divorţ la aceeaşi instanţă. Aceasta o introduceţi cel mai târziu până la prima zi de înfăţişare, în şedinţă publică, şi urmează să fie judecată împreună cu cererea reclamantului.
Desfacerea căsătoriei se poate face şi cu acordul celor doi soţi dar, şi în acest caz, trebuie ca soţii să formuleze o cerere, care pe lângă celelalte elemente ale unei cereri de chemare în judecată, trebuie să fie semnată de aceştia."
Urmează să depun o cerere reconvenţională prin care solicit desfacerea căsătoriei prin divorţ cu acordul părţilor. Este îndeajuns taxa judiciară de 39 RON şi de timbru de 0,30 RON pentru cererea reconvenţională sau în acest caz se taxează în plus şi este necesar un timbru şi pentru actul de divorţ prin acordul părţilor? Soţia s-a declarat verbal de acord cu această formă de divorţ, deşi anterior a depus cerere de divorţ din culpa mea. Nu vreau să am surprize şi de aceea am solicitat Instanţei, în cadrul aceleiaşi cereri reconvenţionale, dacă soţia se va răzgândi şi nu-şi va da acordul pentru un divorţ pe cale amiabilă, să continue acţiunea şi să ne desfacă căsătoria din culpă! Este bine aşa, cu două capete de cerere în cadrul aceleiaşi cereri reconvenţionale?
Vă mulţumesc anticipat!
Soţia a depus cerere de divorţ din culpa mea. Nu a fost încă primul termen de judecată. Între timp ne-am înţeles pentru un divorţ cu acordul părţilor. Vreau să depun Cerere Reconvenţională. Trebuie să fac cerere şi să răspund, atât la solicitarea pentru divorţul din culpă formulată de soţie cât şi pentru depunerea înţelegerii privind acordul părţilor în privinţa divorţului? Acordul se semnează doar în faţa Judecătorului sau dacă l-am semnat amândoi anterior este nevoie doar de acordul verbal dat în faţa Instanţei? Înţelegerea se ataşează separat de Cererea Reconvenţională sau trebuie să facă parte din aceasta?Vă mulţumesc anticipat!