Va multumesc din suflet de raspunsuri. E limpede acum.
Daca imi permiteti, v-as mai adresa o singura intrebare: este o procedura standard ca in momentul succesiunii sa fie solicitati doi martori care sa confirme ca defunctul a avut un anumit numar de copii? Concret, mi s-a spus ca notarul solicita martori care sa declare sub semnatura ca suntem singurii copii ai tatei...
Buna ziua.
Tatal meu a decedat in urma cu trei luni.Suntem trei mostenitori in ecuatie: mama, fratele meu si eu. Mama vrea sa facem succesiunea dupa tata insa, in cadrul aceleiasi sedinte la notar, doreste sa obtina renuntarea din partea mea si a fratelui meu la o parte din mostenire, in favoarea ei, evident. Mostenirea dupa tata include un apartament, un garaj, o masina si ceva teren extravilan.
Intrebarea mea ar fi: se poate renunta numai la o parte din mostenire in favoarea mamei (apartament, garaj si masina)? Daca da, este recomandabil ca cei doi frati sa renuntam la acestea?
Va multumesc anticipat.
Buna ziua.
Sunt administrator al unei societati comerciale care a avut 2 contracte de leasing pentru 2 autoturisme, la doua societati diferite de leasing. Intamplarea a facut ca ambele contracte sa se finalizeze anul acesta- la o luna diferenta uina de alta.
Contractele incheiate au avut ambele valoare reziduala zero.
primul contract s-a incheiat fara probleme, conform scadentarului. Nici o suma n-a fost perceputa in plus.
La cel de-al doilea, au aparut problemele. Am fost instiintata pe e-mail de catre societatea de leasing ca urmeaza sa mi se emita factura pentru ultima rata, un comision de inchidere de contract si..surpriza: factura de diferenta de TVA la valoarea reziduala! Am contactat telefonic reprezentantii societatii respective si mi s-a explicat faptul ca "..dvs ati beneficiat de posibilitatea de a avea valoarea reziduala inclusa in rate, insa noi, conform legislatiei in vigoare va vom factura un 5%- retroactiv, de la inceputul contractului, pentru acea valoare reziduala inclusa in rate".
Mentionez faptul ca masina este inmatriculata definitiv in Romania, nu prea cred ca ei chiar fac importul ei acum, asa ca..va rog din suflet ajutati-ma cu un sfat. Ce sa fac? Este corect cum au procedat?
Va multumesc anticipat.
Buna seara.
Va rog sa ma ajutati cu o informatie: in cazul unui angajat aflat in concediu de ingrijire a copilului pana la 2 ani, angajatorul plateste ceva dari la stat?
Stiam ca se suspenda contractul de munca, insa nu stiu foarte exact daca firma plateste ceva in tot acest timp statului...
Va multumesc anticipat.
Va multumesc frumos. Mie mi s-a spus ca daca nu am functia de baza la societate, pierd dreptul la indemnizatie. Trebuie sa-mi depun cartea e munca la societatea 2 dupa incetarea raporturilor de munca cu cea dintai? Cum as putea proceda?
Va rog sa-mi iertati indrazneala de a va adresa atatea intrebari, insa sunteti singura mea speranta in aflarea unor informatii primordiale pentru mine in momentul acesta. Va multumesc anticipat.
Concediu de maternitate am, insa am aflat de curand ca firma la care am functia de baza nu a virat darile catre stat, in timp ce cealalta a facut-o. Mi-e teama ca voi avea probleme cu asta atat la spitalizare cat si la indemnizatia de crestere a copilului. De aceea ma gandeam sa renunt la locul "cu probleme".
Daca mai pot beneficia de indemnizatie, chiar daca nu am functia de baza la societatea respectiva,si sunt incadrata doar cu 2 ore, pentru mine e mai ok. Pentru linistea mea sufleteasca.Credeti ca am gandit corect?
Buna ziua. Sunt insarcinata in 34 de saptamani si lucrez la doua firme. Va rog sa-mi spuneti, daca , din motive personale, renunt la locul de munca de baza si raman angajata pana la nasterea copilei la al doilea loc de munca unde am o fractiune de norma de 2 ore, mai pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani? Precizez ca am continuitate la ambele locuri de munca si o vechime mai mare de 12 luni la fiecare dintre ele.
Va multumesc frumos.
Buna seara.
Sunt angajata la 2 societati comerciale de mai mult de 12 luni. La una sunt cu 2 ore, la cea de-a doua sunt cu 6 ore. Cartea de munca o am la cea de-a doua societate. Am o problema: fiind insarcinata in 34 de saptamani ma intreb cum trebuie sa procedez legat de concediul prenatal si postnatal la cele 2 locuri de munca. Am luat concediul incepand din 1 aprilie 2010 si am depus formularul la societatea cu 6 ore. Trebuie sa depun ceva si la cealalta firma?
Care este cuantumul darilor la stat pe care il suporta societatea la care am depus concediul prenatal? Precizez ca am salariul brut de 600 ron.
Va multumesc anticipat.