Stimati domni/doamne, va rog sa imi spuneti si mie ce obligatii am daca intr-un ansamblu de vile eu nu sunt membru al asociatiei ? Mentionez ca in ansamblu de-abia s-a infiintat o asociatie si ca din 263 de case doar 112 au votat pentru. Mai mentionez ca in contractul de vanzare al casei mele NU am cote indivize din absolut nimic din cadrul cartierului (nici drumuri nici gospodarii de apa etc) iar contracte de canalizare ,curent,tel., sunt individuale. Deci practic asociatia nou infiintata vrea paza, sa faca curat pe strazi si sa planteze pomi si iarba cam atat. Deci toate acestea pe spatiile care nu sunt comune neavand asa cum am zis cote indivize. Vreau sa mai zic ca in acest cartier avem 2 porti comune dar in cadrul cartierului mai intra si alti proprietari ai altor case care au drum comun cu al nostru dar casele lor lor erau construite deja nefacind parte din condominiu. Acestia ce fac?
Buna ziua, am depus de curand actele pt insolventa unei firme care nu a mai platit de anul trecut datoriile catre noi. A fost admis si a dat termen de judecata in Decembrie 2011. Mă intreb daca:
1. societatea respectiva poate ataca/contesta acest dosar?
2. Inaintea mea mai sunt si altii cu termen Octombrie, care sunt sansele mele de a recupera din bani si in cat timp? poate dura cativa ani?
3. Macar imi pot recupera impozitul platit pe suma neprimita si TVA?
As aprecia daca cineva imi poate raspunde la aceste intrebari.
Buna ziua, va rog sa imi spune-ti si mie daca am o masina cumparata de noua din Romania in anul 2005 (eu sunt primul proprietar), cand nu se platea aceasta taxa voi fi nevoit sa platesc de la 1 oct 2011 aceasta taxa??
Calea de acces este comuna intr-adevar dar ansamblul mai are cale comuna de acces (aceeasi ) si cu alte case care nu fac parte din ansamblu deci este "deschis" intr-un fel. Mai mult atunci cand constructorul ne-a vandut casele si terenul NU ne-a dat cota indiviza din drumul de acces . Pt acest lucru am probleme la notariat daca vreau sa vand. Notarul mi-a spus ca in actele de vanzare cumparare nu este specificat numarul cadastral al drumului de acces pana la casa noastra. In acest fel drumurile fiind tot in propritatea constructorului. la fel si caminele de apa/puturile. Eu am noroc ca gardul meu din spatele casei da intr-un drum public al primariei si pot intra si pe acolo. Deci?
Buna ziua, locuiesc intr-un ansamblu de vile la marginea Bucurestiului. De multe ori s-a incercat formarea de asociatii de proprietari dar care au fost respinse de Tribunalul Buftea pe motiv ca ansamblurile de vile nu se pot constitui in asociatii de proprietari. Si pe buna dreptate atata timp cat noi avem contracte individuale de utilitati cu fiecare furnizor de servicii. Mai mult NU avem cote indivize din spatiile comune (strazi interne,camine de apa etc) Suntem proprietari DOAR pe terenul si casa de pe teren. S-a trezit un intreprinzator din cartier sa infiinteze o asociatie de proprietari initial respinsa de Tribunalul Buftea iar apoi contestata (respingerea) de el cu ajutorul unui avocat la Tribunalul Bucuresti . rezultatul: favorabil !! Este posibil ca acest intreprinzator sa ma oblige sa fac parte dintr-o asociatie creata de el ? Daca nu voi fi membru voi fi obligat sa contribui baneste la cheltuielile pe care le va initia aceasta asociatie? Mi se pare absurd, caci eu m-am mutat de la apartament la casa unde am contracte individuale cu toti furnizorii de utilitati si unde nu am cota indiviza din spatii comune sa mi platesc o asociatie/administrator. Pentru ce? #-o
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns privitor la distanta fata de gardul vecinului. Locuiesc int-un ansamblu "rezidential" si datorita faptului ca se aduna apa la mine in curte dupa orice ploaie terenul nepermitand absortbtia apei am hotarat sa torn pavaj in curte care s-a inaltat fata de sol cu ~12 cm. Am lasat fata de gardul vecinului 62-63 cm. Acum ma reclama ca la el in curte se aduna apa de la mine datorita pavajului turnat. dupa cate stiu am voie sa pun pavaj la mine in curte fara autorizatie nu?