avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Activitate Miki.P

Activitate Miki.P

Va multumesc pentru raspuns , insa nu reusiti sa imi intelegeti punctul de vedere!
Informatiile pe care sunt nevoita sa le prezint odata ce depasesc pragul casei mele , catre o institutie sau oriunde altundeva, deja nu mai sunt private!
Din punctul meu de vedere, tocmai pentru ca sunt oameni care considera ca tb sa moara cu legea in brate, sunt permise la nesfarsit aceste abuzuri!
Eu una decat sa permit asa ceva , o solicitare care nu are nici un temei, prefer sa renunt cererea pe care le-am adresat-o!
Informatiile care imi sunt solicitate nu fac o mai mare dovada a existentei unei casnicii mai mult decat o fac documentele deja depuse! Ca este sau nu o casatorie de convenienta (care este mai frecventa in randul conationalilor nostri) nu se poate dovedi prin informatiile suplimentare solicitate!
Va multumesc pentru raspunsul prompt!
Despre asta este vorba, ca nu prea mi se pare foarte in regula sa prezint "orice" informatii imi sugereaza ei. Este vorba despre viata mea privata si nu mi se pare deloc in regula sa o prezint in fata institutiilor lu' peste!
Atunci cand am fost in tara si sotul meu a trebuit sa-si obtina viza prin intermediul ambasadei romane , a trebuit sa le confirm telefonic faptul ca sunt de acord ca sotul meu sa intre pe teritoriul tarii, tocmai pt ca au avut reclamatii din partea altor sotii!!!!:O Pe langa faptul ca nu mi s-a cerut nici un fel de date de identificare, orice ar fi putut face o astefel de confirmare in locul meu, oare in privinta acestor "doamne" s-au facut niste cercetari?!
Sunt facute de prisosinta, toate aceste proceduri , sunt abuzuri!
Odata ce mi-am asumat raspunderea , este problema mea, nu mai este a lor! Mi se pare ca ar fi logic si normal sa mi se aduca niste argumentatii cu respect la aceasta invitatie!
Plus ca imigrantii ilegal nu intra pe usa din fata!
Chiar vreau sa stiu cum pot ataca aceasta invitatie in instanta! Dovezile de care ei au nevoie sunt acte, si atat, nu lucruri care tin de viata mea privata si pt care exista o "procedura" prin care sunt silita sa le fac publice!
Sotul meu, cetatean strain, a primit o invitatie din partea IGI, la care tb sa ne prezentam amandoi, pentru furnizarea de date cu caracter personal , e-mailu-uri , poze, documente din care sa rezulte ca relatia nu este una de convenienta, probabil.
Odata ce mi-am asumat ,la depunerea actelor in vederea obtinerii permisului de rezidenta , orice abatere a sotului meu de la litera legii , aceasta procedura consider ca nu este altceva decat un abuz.
Intrebarea mea este : "Cum se poate ataca in instanta aceasta procedura umilitoare, si jignitoare , prin care sunt constransa sa-mi expun viata privata?"
Răspuns la discuția Desfacere casatoriei la notariat
In conditiile in care casatoria a avut loc in Cipru, nu mai este valabil, sa inteleg?
Desfacerea casatoriei incheiata cu un cetatean strain se poate realiza la biroul notarial?
Trebuie sa mentionez ca inca nu s-a incheiat un an de la data casatoriei!

Va multumesc anticipat!
In cazul demisiei , pe perioada preavizului , nu pot beneficia de program redus?

As dori sa stiu cu cate zile inainte trebuie depusa cererea de demisionare.
Stiam ceva de 15-20 zile, insa nu stiu daca sunt lucratoare sau calendaristice.

Va multumesc!
In octombrie anul trecut am depus actele pentru intocmirea dosarului de judecata in vederea anularii unei amenzi. Singurul "document" care mai trebuia depus era o chitanta, cu o contravaloare de 11 RON depusa la CEC. Din cauza serviciului nu m-am putut prezenta la infatisare, pentru a depune chitanta CEC.
In baza acestor informatii as avea urmatoarele intrebari:
1. De ce trebuia sa platesc eu aceasta contravaloare , desi aveam toate documentele pentru a anula amenda (practic, aveam castig de cauza)?
2. Cum pot afla numarul dosarului , avand in vedere ca nu m-am putut prezenta la infatisare?

Doresc sa intocmesc o invitatie in vederea chemarii logodnicului meu (cetatean non-UE) in Romania.
M-am interesat la Oficiul Roman pentru Imigrari , el la ambasada despre actele ce trebuiesc depuse, insa ne-am invit de o nelamurire: mie mi s-a spus la ORI ca trebuie sa dovedesc printr-un depozit la banca intretinerea lui pe perioada sederii (100 euro/zi) , si lui i s-a spus de la ambasada ca trebuie sa faca aceasi dovada si el ( cu un cont pe numele lui).
Intrebarea este: "Suntem nevoiti sa depunem amandoi bani pentru intretinerea lui pe perioada sederii?"

Va multumesc !
O alta completare, si totodata nelamurire: daca unul dintre viitori soti este plecata din oras , se poate semna declaratia de casatorie in prezenta altui ofiter , si in cadrul altei primarii decat cea de care apartine viitorul/viitoarea sot/sotie.
Acesta a fost raspunsul pe care l-am primit eu la oficiul starii civile.:stunned: