avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Activitate rodicadumitru

Activitate rodicadumitru

multumim problema s-a rezolvat. A inteles ca nu ne-am batut joc si lucrurile s-au derulat legal, ca este importanta opinia majoritatii si ca cei rau platnici si vesnic nemultumiti nu se vor lepada de obiceiurile lor. A semnat contractul.
Am precizat deja ca avem autorizatie de contructie de la primarie, iar aceasta, ca orice alta lucrare de investitie, nu se elibereaza decat in baza unui tabel semnat de proprietari.
In plus, am precizat instanta nu a avut nimic de obiectat la procedura realizata pana la acest moment.
Pot sa precizez si lucrarea, desi acest lucru nu stiu daca are importanta: termohidroizolatia la terasa.
Va rog sa ma ajuati cu o problema delicata:
In blocul in care stau avem un presedinte extrem de temator si care se fereste sa ia decizii importante.
Acum are de semnat un contract de investitii, foarte mare aprox 200 000 ron si gaseste tot felul de tertipuri sa evite acest lucru. Pasii premergatori incheierii acestui contract au fost facuti legal, fapt confirmat inclusiv de o hotarare judecatoreasca. ( un locatar a dat in judecata asociatia cerand ordonanta presedentiala de sistare a lucrarilor, insa instanta a decis ca nu sunt motive intemeiate care sa impuna acest lucru). Acum ne ameninta ca isi da demisia pt ca pur si simplu el este unul din putinii care nu vor sa plateasca si nici nu vrea sa-si asume responsabilitatea.
Este legal ca prin demisia lui, cel care va prelua atributiile cu caracter interimar sa semneze contractul de investitii? Ulterior, in termen de 90 zile vom organiza alegeri si vom face toate procedurile.
Am ajuns cu mare greutate la semnatura finala si am urmat toti pasii legali, asa cum a cerut primaria care a dat autorizatie de contructie si orice intarziere de acest gen ne va costa bani. Suntem prea saraci sa ne permitem acest lucru si nici nu vreau ca cineva sa isi bata joc de ceea ce s-a facut cu eforturi financiare mari.
Cu multumiri,

Rodica
Buna ziua,
Va rog sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea problema:
Am castigat in instanta procesul cu fostul meu angajator, care mi-a desfacut contractul de munca in prima zi dupa reintoarcerea din concediul de ingrijire a copilului de 2 ani ( ianuarie 2013)
Sentinta s-a pronuntat si urmeaza a fi dusa la indeplinire in cursul saptamanii viitoare.
Eu nu am solicitat si reintegrarea in munca, ci doar anularea deciziei de concediere considerata abuziva si acordarea unor despagubiri functie de salariu.
Intrebarea care se pune este daca pot beneficia de ajutor de somaj dupa incetarea de drept a contractului cf.art 80 alin 3 din codul muncii.
Eu sunt in prezent in perioada de somaj si sunt obligata din cate am inteles, sa restitui indemnizatia incasata in aceasta perioada intrucat fostul angajator este obligat sa-mi plateasca retroactiv toate taxele cuvenite pana la data cand se incheie cf. hotararii instantei contractul de munca.
Dupa incheierea acestor formalitati pot sa reiau procedura de intrare in somaj, practic perioada actuala de somaj urmand sa fie anulata de drept?
Cu multumiri,
Răspuns la discuția anulare preaviz
va multumesc tuturor. Era o curiozitate si atat.
Este o posibila situatie despre care acum am citit in articolele de pe forum si am intrebat.
Nu se pune problema ca imi convine sau nu. Nu cred ca e o situatie intalnita.
De obicei se negociaza, se dau concedieri, se merge in instanta - acestea sunt "frumusetile" cotidiene.
Va multumesc inca o data. Seara placuta.
Răspuns la discuția anulare preaviz
Rasfoiam diversele intrebari si e un caz interesant
Puteti sa-mi spuneti ca un angajator poate anula un previz in ultimele 3 zile ale perioadei, dupa ce a fost deja comunicat angajatului, iar acesta a luat act sub semnatura de el?
In actualul cod al muncii se spune ca la finele perioadei de preaviz inceteaza contrcatul individual de munca.
Astept cu interes raspunsul unui specialist in domeniu.
Buna ziua,
am revenit din cic in data de 18.12.2012, data la cer am primit si preavizul de incetare a activitatii din partea angajatorului. Impreuna am agreat sa lucrez 4 ore in perioada de 18.12-18.01 cat dureaza preavizul. Pentru aceasta perioada de preaviz beneficiez si de zile de concediu de odihna?
Cu multumiri,

rodica
Buna ziua,
va rog un sfat la urmatoarea problema:
Pe 17 decembrie fetita mea implineste 2 ani.
1.Care este data la care trebuyie sa depun cererea de incepere a activitatii?
2.In ce data se reia activitatea ( 17 dec sau 18 dec.)?

3.Este adevarat ca angajatorul nu te poate concedia din motive ce tin de tine ca angajatat? E corect ce am extras din lege?
Mamicile care stau in C.I.C. 2 ani nu sunt protejate de OUG nr. 111/2011 – printr-o omisiune voita, se pare, pentru ca statul isi doreste astfel sa incurajeze revenirea mamicilor in campul muncii – dar sunt aparate, totusi, de Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National si de Codul Muncii. Acesta precizeaza clar ca angajatorul nu poate desface contractul individual de munca timp de 6 luni de la reluarea activitatii, salariatilor care au beneficiat de C.I.C. pana la 2 ani:
“Contractul individual de munca nu poate fi desfacut din initiativa celui care angajeaza, pe motiv de necorespundere profesionala, pe o perioada de minim 6 luni de la reluarea activitatii, considerata perioada de readaptare, in cazul salariatilor care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau concediu legal platit pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani.” CCMUNN - articolul 76 alineatul (3).

4.Daca angajatorul opteaza pentru restructurarea postului, iar postul nu poate definit pt. ca nu a existat la momnetul respectiv o organigrama sau fisa de post semnata de mine, il pot actiona in judecata ( e cam greu sa precizeze ce post a restructurat.
Cu mutumiri,

rodica
Răspuns la discuția Despagubire RCA
cred ca situatia este clara; ai acceptul euroins, "negociatorul " nu are decat sa-si faca sondajele de opinie in alta parte. Spune=le sa faca plata imediat ca sa-ti poti ridica masina. nu-ti pot sechestra masina in service prin neplata. In caz contrar spune-le clar ca avocatul deja a luat legatura cu executorul judecatoresc pentru a face primele demersuri in vederea unei posibile intelegeri amiabile, pas premergator actionarii in judecata. Nu cred ca ai atat de mult timp liber sa pierzi cu ei in interminabile negocieri. Cu cat ai momente de 'derapaj", adica te simt putin nesigur, cu atat mai repede exercita presiuni asupra ta. cred ca deja fac cursuri de instruire cu personalul sa actioneze astfel. Toate astea sunt valabile desigur in conditile in care ai documentele OK. Daca nu, asigurate-te ca le faci "beton".
succes!
Răspuns la discuția Despagubire RCA
da, am avut cele mai neplacute aventuri cu asiguratori. daca Euroins a dat acceptul de plata, nu inteleg ce rol are negociatorul. ( cine/al cui este acest negociator - asta este intrebarea mea principala). Luati acceptul de plata de la
Euroins. De preferat faceti cerere directa la ei cu numar de inregistrare sa va elibereze o copie a documentuluui cu stampila conform cu originalul. Puteti sa luati si de la service acest document. Eu am colaborat f. bine cu service-ul - Nesti. Au facut si treaba buna ca reparatie si au colaborat bine in toata tarasenia. Rezultatul a fost ca trebuie sa urmariti ca actele sa fie "beton" si sa nu cedati in nici un fel. Mie mi-au platit reparatia fara cheltuielile cu executorul pentru intelegerea pe cale amiabila si cand au vazut ca si pentru acesti bani ii chem in judecata au cedat.