avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Activitate yvecoi

Activitate yvecoi

Ma aflu intr-un proces cu fratii mei urmat de partaj. Avocata mea dar si a lor ne-a sfatuit sa ne intelegem pe cale ameabila ca sa evitam unele cheltuieli. Daca ne intelegem fara sa mai aducem expert mai trebuie sa platim taxa de 3% pentru ca au trecut ceva ani de la decesul parintilor ?
Răspuns la discuția dupa 20 de ani
mutumesc pt raspuns
daca au sanse mari de castig poate puteti sa imi spuneti (in procente ) la cat am eu dreptul si cat cumnatele ....
si cu testamentul ce se va intampla?
Răspuns la discuția dupa 20 de ani
cred ca nu m-am exprimat corect ....Acum m-au chemat(dupa20 de ani).....eu cand am facut succesiunea sotului am mers cu testamentul si cu CM-ul pe care sotul meu ..le avea dupa taicasu .Credeti ca mai au sanse sa imi anuleze actele dupa atatia ani?
Discuție dupa 20 de ani
in urma cu 20 de ani a murit soacra mea si cele 2 fiice + sotul meu au renuntat la partea lor in favoarea tatalui .Dupa 2 ani moare si socru dar nu inainte de a lasa testament sotului meu si la succesiune nu am mai chemat si surorile pt ca oricum nu veneau Din pacate insa a murit si sotul meu la scurt timp dupa socru(era bolnav demult)si am ramas singura pt. ca nu am copii.Cu testamentul si cu CM-ul sotului am facut succesiunea la acelas notar de pana atunci dar nu am chemat cumnatele nici de aceasta data
Acum dupa 20 de ani m-au chemat in instanta pt nulitate absoluta dar in acesti ani eu am platit taxe la primarie pt casa si teren.
Puteti sa imi spuneti parerea dv. despe cazul meu......multumesc!
Discuție partaj
care este perioada limita (daca exista) de la data primirii hot. jud. si inceperea procesului pt.partaj?pot deschide oricand actiune sau daca trec 3-4 luni ma afecteaza?
multumesc
Răspuns la discuția hotarare judecatoreasca
multumesc pt. raspunsuri
deci procesul pe care l-am avut a avut ca obiect nulitatea CM-ului pe care fratele meu il obtinuse in urma succesiunii unde eu nu am fost prezent
am inteles ca hot.jud.care sigur va fi favorabila mie va tine loc de act de proprietateAS dori sa stiu ce se intimpla daca nu actionez imediat proces pt. partaj si mai astept un timp(3-4 luni)?exista o regula care trebuie urmata ? sau nu conteaza daca trece mai mult timp?
(trebuie sa strang bani pt. avocat si expert)
Răspuns la discuția hotarare judecatoreasca
CM=certificat de mostenitor
precizez ca m-am judecat cu un frate pt.nulitatea actelor pe care le facuse
99%am castigat si astept hot .jud.care-mi va tine loc de..........?(asta vreau sa stiu)
multumesc pt.raspuns
ma aflu la finalul unei judecati si astept hot. jud. si as dori sa stiu daca dupa aceea hotararea tine loc de CM sau titlu de proprietate?
Răspuns la discuția cerificat de
buna ziua ,am si eu o problema asemanatoare si as fi bucuroasa daca ar raspunde cineva
succes
fratii sotului meu s-au judecat pentru curtea batraneasca si s-a ajuns la partaj.
Eu sunt sotia unuia dintre frati(decedat) si as dori sa stiucat imi revine mie ca sotie supravietuitoare dar fara copii ,din acest partaj
Intreb asta pt ca fratii sotului m-au pus la cheltuieli
Va multumesc.