Buna ziua sotia mea nascuta in 1962 are o vechime de 36 de ani in campul muncii din care 19 ani de grupa 2 restul grupa 3. As dori sa stiu cand are dreptul la pensie deoarece cu 2 saptamani in urma i s-a spus de la Casa de Pensii ca are dreptul la pensie iar ieri cand s-a prezentat cu dosarul nu mai avea acest drept decat peste 4 ani invocandu-i varsta (ca are doar 54 de ani)
buna ziua
in luna septembrie am fost data pe somaj deoarece s-a inchis magazinul unde am lucrat.Acum am gasit un loc de munca dar se aud zvonuri cum ca urmeaza sa se inchida si acesta.Eu am facut multe tratamente pt a putea ramane insarcinata dar nu reusesc sa ma incadrez acum in somaj.Intrebarea mea ar fi daca ma angajez si raman insarcinata daca acest magazin se va inchide peste cateva luni e posibil sa beneficiez de somaj in conditiile in care firma nu imi poate oferi un alt loc de munca?
buna ziua,
de curand mi-am schimbat locul de munca si as dori sa raman insarcinata.problema este ca eu am plecat de la vechiul loc de munca in 23.03.2011 si la noul loc de munca figurez din data de 25.05.2011,adica am o intrerupere de o zi.
As dori sa stiu daca totusi as putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?
buna ziua,
ma numesc Irina,am 48 de ani si lucrez la o firma ca si menajera (la parter sunt hale unde se produc sicrie iar la etaj sunt apartamente si aici imi desfasor eu munca)si ma confrunt cu o problema:in luna octombrie am fost chemate mai multe persoane la o sedinta in care ni s-a spus despre o ordonanta prin care firma nu mai plateste la stat contributiile pentru angajatii pe care ii are si ne-a pus sa semnam ca am luat parte la sedinta.Acum am observat pe statul de plata de pe luna trecuta ca firma nu a platit nimic dupa angajatii care am luat parte la aceea sedinta si ni s-a spus ca suntem trecuti in somaj tehnic dar in tot acest timp treb sa mergem si la munca.
Acesta este un abuz si as dori sa stiu ce pot sa fac acum,daca exista vreo lege care sa imi apere drepturile de angajat
Va multumesc
As dori sa va intreb daca deja se practica legea cu privire la cautatul acasa a celor aflati in concediu medical.
Eu sunt somera si sunt insarcinata si momentansunt pe concediu medical(inca nu am intrat pe prenatal).As dori sa stiu daca pot fi cautata acasa si daca da in ce zile si intervalul orar.
Va multumesc anticipat
dar eu sunt deja pensionar de 4 ani in gradul 2 si as vrea sa mai platesc inca 2 ani contributia la pensie pt a avea 35 de ani.
pot sa platesc contributia la pensie chiar daca sunt pensionar deja?
buna ziua,
sunt pensionar de boala,am 54 de ani si am 33 de ani lucrati si as dori sa stiu daca as putea sa platesc contributia la pensie inca 2 ani pt a avea cotizatia de 35 de ani (sunt pensionar de gr 2)
va multumesc anticipat