avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Activitate paolo_benotti_23

Activitate paolo_benotti_23

Răspuns la discuția Restructurare post
obligat nu e dar totusi decizia de concediere trebuie sa arate cam cum scrie la art 74 din codul muncii:

ART. 74 – Decizia de concediere: continut si comunicare

(1) Decizia de concediere se comunica salariatului in scris si trebuie sa contina in mod obligatoriu:

a) motivele care determina concedierea;

b) durata preavizului;

c) (OUG 65/2005 si ulterior L 94/2007) criteriile de stabilire a ordinii de prioritati, conform art. 69 alin. (2) lit. d), numai in cazul concedierilor colective;

d) lista tuturor locurilor de munca disponibile in unitate si termenul in care salariatii urmeaza sa opteze pentru a ocupa un loc de munca vacant, in conditiile art. 64.
Multumesc.

As mai avea o intrebare: sa presupunem ca nu gasesc pe criza asta un alt loc de munca. Care ar fi pasii de urmat pentru a beneficia de ajutor de somaj? Va rog sa detaliati care cunoasteti problema, intrucat nu m-am mai confruntat niciodata cu asa ceva si nu stiu cum trebuie sa procedez.

Multumesc.
Salutare,

In conditiile mentionate in titlu, angajatorul are obligatia de a-mi plati 1 salariu compensator? Daca da, va rog sa imi indicati ce lege face referire la acest lucru.

Multumesc.
Răspuns la discuția Fisa postului - abuz?
Daca iei bani la negru, iti cam recunosti munca neoficiala... cel putin principial. Adevarul este la mijloc. Sincer: stiu prin ce treci. Lucrez de 2 ani de zile "la negru": pe cartea de munca iau aprox. 9.5 mil iar "in mana" iau 21-24 in functie de comision. Iti mai spun ceva: tot pe tema fisei postului ma ciondanesc cu angajatorul de vreo 2 luni si azi 18.05.2010 am fost "dat afara" pentru motiv de restructurare post. Asa ca ai grija ce faci.

www.avocatnet.ro/content/for...

In legatura cu ultima intrebare: ce stiu eu e ca daca ai depus acte pt studii superioare, ca salariu minim trecut pe carte de munca tre sa ai salariul minim pt cei cu studii superioare.

Succes/
Salutare,

Sa va prezint pe scurt ce am patit: totul a pornit de la o fisa de post deplasata (in care se regaseau task-uri de facut curat in lipsa "femeii de servici", plata pentru apa la locul de munca, atributii in neconcordanta cu titulatura postului... etc) pe care am refuzat-o sa o semnez. A culminat cu solutionarea problemei din partea angajatorului prin "restructurarea" postului meu... pun in ghilimele intrucat STIU deja ca o sa fie adusa o alta persoana in locul meu dar cu alta titulatura pentru a fi in regula in acte firma.

Aceasta restructurare a venit cu o "hartie" semnata de directorul general prin care eram instiintat de aceasta situatie. Stiu ca pot contesta aceasta hartie pe cale juridica: intrebarea mea e daca printr-o plangere contraventionala, pot amana destituirea mea din post.

Daca nu, atunci nu-mi ramane decat sa accept situatia si apoi dupa efectuarea preavizului sa recurc la sicanele obisnuite : diferite reclamatii pentru abuzuri, la diferite institutii gen ITM, ANPC...

O alta intrebare: poate constitui motiv de judecata faptul ca firma a angajat (asa se va intampla) o alta persoana in locul meu dar cu o alta titulatura? ... practic sa "dribleze" legea?

Multumesc. O seara buna.
Răspuns la discuția Fisa postului - abuz?
Salutare,

Din moment ce ai acceptat inca de la inceput niste bani "la negru" pentru ca angajatorul sa te poata trece in contract operator calculator in loc de contabil, mi se pare ca deja ai ales sa faci un compromis. Acum nu vad de ce nu ai continua pe linia aceasta, sa iti intocmesti o fisa a postului in concordanta cu compromisul ales... parerea mea. Nu sunt avocat insa parerea mea e logica cu atitudinea ta.

O seara buna.
Răspuns la discuția Contestatie proces verbal
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Chiar acum formulez plangerea. O zi buna in continuare.
Buna ziua,

As dori sa stiu daca constituie motiv de contestatie a procesului verbal "rutier" si eventual si textul de lege care permite acest lucru, faptul ca pv nu are semnatura mea (am refuzat sa semnez) iar agentul a mentionat "refuza sa semneze" insa nu a oprit un martor care sa semneze faptul ca eu refuz.

Multumesc.
Răspuns la discuția FISA POSTULUI
Bun. Deci asa nu pot contesta aceasta fisa a postului.
Am un nou superior; cu vechiul ma intelegeam super, asa ca atunci cand a adaugat un paragraf pe care acum nu vreau sa il mai respect, am semnat fisa postului.
Credeti ca se poate contesta cumva acel paragraf, in ciuda faptului ca am semnat fisa postului? Spre exemplu: pe motiv ca nu e in concordanta cu titulatura si cu atributiile aferente postului meu.
Discuție FISA POSTULUI
Buna ziua,

Am o intrebare: fisa postului semnata de mine + superior direct mai e valabila daca intre timp mi s-a schimbat superiorul?

Multumesc.