avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Activitate aurelia56

Activitate aurelia56

Da, am făcut toate acestea, am avut și oferta, dar ea difera de cea înscrisă pe site-ul spitalului. Oferta pt mine, era de 13344, pt artroplastie genunchi, iar pe site era 11344. Mi s-a spus ca e onorariul suplimentar al medicilor. Dar acești medici fac de regulă a aceste operații. De ce nu se modifica pe site ca aceste valori sa coincidă?
adriandimitriu a scris:

nu ati facut un consult preoperatoriu? acolo ar fi trebuit sa se identifice toate problemele, sa se puna diagnosticul si sa se aleaga solutia operatorie.

Buna ziua, este normal ca un spital particular sa ceara, pentru o interventie chirurgicala, o suma mai mare ca cea afisata pe site-ul sau, conform Ordonantei de Urgenta 54/2022?
Buna ziua,
Sotul meu a fost victima unui accident rutier pe 10 aprilie 2010 cu vatamare corporala grava din culpa. Un sofer a intrat pe contrasens in masina condusa de sotul meu De la inceput s-a vazut ca politia incearca sa musamalizeze: ca de fapt cel care intrase pe contrasens nu era vinovat ca il sicanase altcineva de pe sensul lui de mers, etc. Am facut plangere penala. Politia a incercat sa intarzie dosarul cat a putut de mult, desi ni se spusese ca a plecat la procuratura nici acum nu suntem siguri unde se afla. Politistul care se ocupase doi ani de dosar a plecat dupa ce ne-a anuntat ca dosarul fusese trimis. Dupa aceea a venit o politista care si ea a mai facut nu stiu ce cercetari in dosarul care nu plecase inca. Avocatul angajat de noi o tot balmajeste ba ca dosarul a plecat la parchet, ba ca nu, si ne tot duce cu vorba vorba. Ma tem ca s-a inteles cu ceilalti, pentru ca a zis ca vine avocatul celui vinovat sa discute cu el, dupa care ne-a spus ca acela a venit dar ar fi afirmat ca clientul lui nu are bani de o intelegere amiabila.Ce ma sfatuiti sa fac pentru a da de urma dosarului?
Va multumesc
Sotul meu a suferit un accident grav la 10 aprilie 2012, soldat cu fractura de femur, fractura antebrat mana dreapta, fractura antebrat mana stanga, fractura coaste, fisura vertebra lombara. Au urmat 6 operatii, si anul acesta a avut una la mana stanga pentru ca osul nu s-a refacut. Certificatul medico legal mentioneaza la sfarsitul anulul 2010, 120-130 de zile de ingrijiri medicale.
cum s-au petrecut faptele. Sotul circula regulamentar cu autovehiculul cand un individ a intrat pe contrasens (a sarit scuarul, a rupt gardul si l-a impins vreo 10 metri inapoi). Politia a intocmit procesul verbal adaugand inca un vinovat, nr.2, care l-ar fi "sicanat" pe vinovatul nr.1 si acesta pierdut controlul volanului. Deci vinovatul principal este vinovatul 2 pe care nu l-a vazut nimeni, nu exista martori (dar politia zice el ar fi recunoscut).
In fine, expertiza tehnica i-a scos vinovati pe amandoi. Unul din ei a facut contestatie. Ideea este ca dosarul nici pana acum nu a ajuns la parchet/judecatorie pentru ca politia tergiverseaza Oare de ce? Ultima data cand sotul meu a vorbit cu politistul care s-a ocupat de caz, prin luna mai 2012 acesta i-a spus ca dosarul a plecat de la ei. Ca acum sa aflam de la avocatul, angajat de noi de un an, ca politistul a plecat si ca acum se ocupa altcineva de dosar care nu stiu de ce il mai tine la politie. Parerea mea este ca se intentioneaza tergiversarea pentru ca fapta sa se prescrie. Ce parere aveti ? Ce ar trebui sa facem?
Va multumesc!
Discuție plangere penala
Sotul meu este parte vatamata in urma unui accident rutier. Are 20 de zile de spitalizare: fractura de femur (tija), fracturi ambele oase mana dreapta (placute), fractura mana dreapta (placuta). Are deja 6 saptamani concediu medical acordat, 24 de zile de la accident.
As vrea sa depun plangere penala. In modelul de plangere penala pe care il am am nevoie de date din certificatul IML. Am fost la politie si dosarul nu s-a intors de la parchet cu numar unic. Un politist mi-a spus ca intai trebuie sa depun o plangere si apoi mi se da adresa catre IML Cum ar trebui sa procedez ?

sotul meu pe data de 10 aprilie ac., a fost accidentat grav si internat cu diagnosticul de politraumatism: femur stang fractura cu deplasare, antebrat stang ambele oase fracturate cu deplasare, antebrat drept fractura cu deplasare radius, coaste fisurate, deplasare de bazin, vertebra sacrala fisurata fara a ajunge la maduva, hemoragie interna in zona pelviana,...
A fost operat pe14 la picior , i s-a introdus o tija, iar pe 19 aprilie la ambele maini i s-au pus placute.
I s-a recomandat 3 saptamani repaus pe spate pentru refacerea bazinului.
Nu se poate recupera piciorul pana la vindecarea mainilor care va dura 6 saptamani. Cu toate acestea medicii vor sa-l externeze inainte de scoaterea firelor dupa 16 zile de internare. Ca sa-l iau acasa am nevoie de o ambulanta pentru ca inca nu poate sta in sezut, stau la etajul 5. dupa aceea va trebui sa vin peste o saptamana ca sa i se scoata firele, tot pe targa si sa stau la coada pe culoarele spitalului. e normal acest lucru? ce pot face?
Răspuns la discuția certificat IML
multumesc, stiti cum pot proceda ca sa chem un medic legist la spital si cam cat ar costa ?
Răspuns la discuția certificat IML
Multumesc pentru raspuns.
Sa inteleg ca la iesirea din spital merg la IML numai cu actele. Pentru expertiza medico-legala va trebui sa merg cu bolnavul la IML ?
Discuție certificat IML
Sotul meu este parte vatamata in urma unui accident rutier, cum pot obtine certificat IML. Acum este in spital.