As vrea sa stiu, in cazul in care sunt si angajat si am si PFA, iar ca PFA castig sub salariul minim pe economie va trebui sa platesc CASS 10% si CAS 25% raportat la salariu minim pe economie,?
Multumesc pentru raspuns. Dar mai am o intrebare - Nu considerati ca este de datoria proprietarului de drept al curtii ( in cazul acesta Primaria) sa intervina in acest litigiu dintre vecini si sa faca ordine. Totusi Primaria incaseaza in acest caz niste bani de la mine pe care eu le numesc "foloase necuvenite" cu toate ca nu ma pot folosi de toata suprafata de curte inchiriata. Primaria are doar datoria de a incasa banii pe chirie si cu asta basta? Alaltaieri am avut un scandal cu vecinii incat am fost nevoit sa chem politia. Primaria nu are nici o raspundere in acest caz?
Este vorba despre curtea comuna inchiriata de la primarie. In urma constriurii gardului de catre vecin, acesta mi-a lasat 70 mp . de curte in loc de 122 mp., atatia cat am dreptul prin contractul de inchiriere.Multumesc pentru raspuns
Buna seara .
Locuiesc intr-o casa cu curte comuna (proprietatea Primariei). Vecinul si-a construit in mod abuziv gard pentru delimitarea curtii. Problema este ca l-a construit la 2 m de usa de intrare in casa mea. M-ia zis ca daca nu sunt multumit il muta la 1 metru de usa de intrare. L-am reclamat la primarie , a venit politia in constrictii de la primarie , a constatat , mi-a trimis un raspuns ca nu il poate amenda , pt ca gardul are o vechime mai mare de 3 ani, si ca vor inainta reclamatia spre solutionare celor de la patrimoniu. Am aflat ca au dat un termen de demolare al gardului ( 27.sept.2017) dar care nu a fost respectat nici azi . De la primarie tacere totala. Intreb daca distanta de 2 m dintre usa de intrare ( masurata din perete) si gard nu este prea mica . Am inteles de la un arhitect ca ar fi 6 m, ( fiind usa de intrare se pot crea probleme de evacuare bunuri in caz de incendiu etc). As dori daca este posibil un raspuns la obiect , concretin aceasta situatie, eventual un articol de lege care reglementeaza problema sesizata. Multumesc
Buna ziua. Am construit on mansarda in podul casei , fara ca sa stric aspectul acoperisului ( mansarda este sub acoperis ) . Dupa doi ani vecinii m-au reclamat la primarie. Am fost amendat , am platit amenda si am primit 180 de zile sa intocmesc documentatia de intrare in legalitate. Am inceput demersurile cu topogarful care trebuie sa faca ridicari topo 3D , pentru NUMARUL CADASTRAL. Problema este ca dupa efectuarea masuratorilor vecinii trebuie sa semneze cate o declaratie topografului ,declaratie pe care nu vor sa o semneze . Topograful zice ca fara semnaturile vecinilor nu poate continua lucrarea . Ce este de facut in situatia aceasta? poate cineva sa imi dea un raspuns concret si la obiect? Oare pe proprietaea mea nu pot construi fara acordul vecinilor ?Cum garanteaza constitutia proprietatea in acest caz. Eu doresc sa respect legea asa cum imi cere Primaria , dar ma vad impiedicat de vecinii rauvoitori. Va rog un raspuns concret cu pasii care urmeaza sa ii fac. Multumesc.
Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati sa inteleg cum se face iesirea din indiviziune in cazul unei case cumparata de la stat, care are doua apartamente pe orizontala, si care are ca parti comune:terenul , fatadele,podul , accesul in pod, fundatiile, invelitoare de tigla.cosuri de fum.Care este rolul iesirii din indiviziune daca prin aceasta nu se separa fundatiile . acoperisul. podul . toate ramanand exact asa cum au fost construite initial. Dca nu se face iesirea din indiviziune inseamna ca vecinul este proprietar si pe acoperisul meu sau invers?
Buna ziua,
Locuiesc intr-o curte comuna cu inca doi vecini. Mentionez ca Primaria este proprietarul curtii, pentru care platim chirie. in urma cu 6 ani vecinii si-au construit garduri de delimitare a curtilor lor fara sa aiba acordul celui care locuia la vremea aceea in casa pe care am cumparat-o ulterior. Au lasat un drum de servitute pentru vecinul din fundul curtii si cel din mijloc iar mie mi-au lasat din 132 m patrati doar 57 m patrati, diferenta de 75 mp., fiind drum de servitute sau facand parte din curtea vecinilor ( cei doi vecini au cutrile intregi conform contract de inchiriere). I-am rugat sa revina asupra modului in care si-au amplasat gardurile , dar ei nici nu vor sa auda. Intrebarile mele sunt :
-este corect ca eu sa platesc chirie pt . 132 mp si sa beneficiez doar de 57 ?
- care este rolul proprietarului ( PRIMARIA) in acest caz ?
-Eu sunt de acord ca ne dorim intimitate , dar nu pot fi de acord cu cotele in care se contribuie la drumul de servitute( cred ca este corect ca fiecare dintre vecini sa contribuie proportional cu cota parte de proprietate ). Vecinul din fundul curtii nu contribuie cu nimic la acest drum de servitute, avand curtea intreaga asa cum o are inchiriata de la primarie .
As dori un raspuns pertinent , corect despre ce as putea face in acest sens pentru a nu ajunge cu vecinii la lucruri neplacute (TRIBUNAL) . Cum se face impartreala in acest caz. Inca ceva : pentru a intra in beci sau sa urc in podul casei nu am acces decat prin curtea vecinului , pentru care trebuie sa imi cer voie de fiecare data. Multumesc.
Buna ziua.
Am rugamintea sa ma lamuriti daca un PFA poate face contract de comodat cu el insusi ca persoana fizica pentru utilizarea autoturismului propriu, in scopul realizarii activitatilor de PFA. Daca se poate , e nevoie sa fie inregistrat si la ANAF, sau ramane un contract intre doua entitati.???