Stie cineva daca se va emite un act normativ prin care sa se interzica reprezentarea in instanta de catre avocati a institutiilor publice( primarii, consilii judetene) care au consilieri juridici angajati?
Am fost funcțíonar public până în luna iunie 2009 când m-am pensionat de drept.
Am dreptul la cele două salarii compensatorii prevăzute de contractul colectiv de muncă la nivel național? Precizez că, la nivel de primărie, al cărui salariat am fost, contractul colectiv de muncă nu a fost semnat de conducere.
Vă rog să-mi spuneți dacă știți ce se întâmplă de la 1 aprilie 2011 cu polițiștii detașați la serviciile publice de evidență a persoanelor. Se prelungește perioada de detașare?
Am fost angajat contractual la primarie la politia comunitara, sindicatul a obtinut in instanta acordarea sporului de dispozitiv de 25% pentru toti membrii de sindicat contractuali. In luna octombrie a anului trecut, ca urmare a reorganizarii institutiei, am fost disponibilizat. In ce conditii pot primi banii cuveniti de la fostul angajator si in ce termen? M-am adresat cu cerere institutiei respective dar nu am primit raspuns si nici banii.
Am ocupat funcţia de şef serviciu prin concurs, după absolvirea facultăţii. Problema mea este că în cartea de muncă este trecut şef serviciu, nu consilier juridic. Cum demonstrez vechimea în specialitate juridică? Condiţiile de studii din fişa postului necesare ocupării funcţiei sunt: studii juridice absolvite cu diploma de licenţă. Este asta suficient?
Bună ziua! Vă rog să-mi răspundeţi la următoarea întrebare: dacă sunt absolvent al facultăţii de drept- specializarea ştiinţe juridice şi timp de 10 am ocupat funcţia de şef serviciu stare civilă, pot participa la concursul de admitere în profesia de notar public, fără a fi necesar stagiul de 2 ani? ªtiu pe cineva care a îndeplinit aceleaşi condiţii şi este notar definitiv.